Oulun Tervarit joutui pahasti jyrän alle Samppalinnassa

TPK:n vuosi 2008 alkoi mitä hienoimmalla tavalla, kun Oulun Tervarit joutui pahasti jyrän alle Samppalinnassa. Edellisen Loiske-ottelun tapaan turkulaiset johtivat puoliajalla lukemin 4-0, mutta tällä kertaa vastustajaa ei päästetty peliin mukaan missään vaiheessa. Kerho näytti jo ensimmäisen kymmenen minuutin aikana vastustajalle, että pisteitä ei kotiluolasta ole lähdössä ainuttakaan.

Kotijoukkue aloitti ottelun tutulla reseptillä muutaman vuoden takaa: puolusta tiiviisti ja iske terävästi vastahyökkäyksistä. Parin tuhlatun paikan jälkeen alkoi tulostakin syntyä, kun Joonas Laurikainen pelattiin täysin vapaaksi oululaisten maalin eteen. Ensimmäisellä puoliajalla silmiinpistävää olivat muutamat kotijoukkueen syöttökuviot, joissa yhdellä kosketuksella peliväline siirtyi pelaajalta toiselle vanhan punakoneen tyyliin.

Tervarit eivät onnistuneet luomaan painetta Marko Laaksosen maalille yhtä parin minuutin jaksoa lukuun ottamatta. TPK ohjasi tehokkaasti vastustajan hyökkäykset kulmiin, jonka jälkeen syötöt maalille katkaistiin yksi toisensa jälkeen. Ensimmäisen jakson hahmo oli selkeästi Laurikainen, joka oli yksinkertaisesti liian taitava Tervareiden tämän päivän ryhmälle. Erityismaininta pitää antaa vielä Ville Paakkoselle, joka onnistui hieman hankalastakin tilanteesta laukaisemaan pallon yläpesään. Suoritus yllätti katsomossa yhden jos toisenkin. Mahtoiko yllättää myös valmentaja Malmborgin?

Toisen puoliajan alussa olisi Tervareilla saattanut olla etsikkoaikansa, mutta TPK:n iskettyä viidennen maalinsa heti erän alussa, katkesi oululaisten selkäranka lopullisesti. Heidän hyökkäyspelinsä oli vielä ensimmäistä puoliaikaakin toivottomampaa. Laukaukset lähtivät kaukaa, eivätkä ne usein menneet edes TPK:n maalille asti kotijoukkueen pelaajien ehtiessä helposti väliin. Yhden todellisen avopaikan Tervarit sai aikaiseksi, mutta heidän pelaajansa ei onnistunut pistämään palloa maaliin, vaikka ajasta ja tilasta ei todellakaan ollut puutetta. TPK loi paikkoja enemmän kuin ekalla puoliskolla, mutta tappamisen meininkiä ei joukkueesta enää ottelun ratkettua löytynyt. Ilman tyylittelyä oululaiset olisivat hävinneet kaksinumeroisin lukemin.

Joonas Laurikaisen lisäksi ottelun hahmoihin kuuluivat Christian Maja ja varmasti hommansa jälleen kerran hoitanut Marko Laaksonen. Toisessa ääripäässä oli Tervareiden Adrian Rizvani, joka valitti, kaatuili, filmasi ja teki muutenkin kaikkea muuta paitsi hyviä suorituksia. Pallokerhon kokoonpanossa ei huonosti suoriutuneita ollut lainkaan. Miika "Lonkero" Puputti oli iskussa, kuten myös kapteeni Tuominen. Mauri Kotamäki palasi liigakentille parin vuoden tauon jälkeen ja sai huomata olevansa yksin läpi oltuaan vain muutaman sekunnin kentällä. TPK:n kahdeksanteen maaliin ei tämä läpiajo kuitenkaan valitettavasti päättynyt.

TPK:n tärkeä tuplaviikonloppu lähti siis hienosti käyntiin. Huomenna Valkeakoskella on todennäköisesti huomattavasti vaikeampi koitos edessä, kun vastassa on Samppalinnasta voiton napannut Mad Max. Kerho on kuitenkin ollut vierasotteluissaan hyvässä pelivireessä, joten kuuden pisteen viikonloppu on käden ulottuvilla.

TPK - Tervarit, 7-1 (4-0)
05.27 1-0 Joonas Laurikainen (Christian Maja)
11.05 2-0 Tero Tammenlaakso (Tomi Tuominen)
12.05 3-0 Maja (Laurikainen)
15.27 4-0 Ville Paakkonen (Tammenlaakso)

Futsalin pudotuspelit alkavat

Futsal-liiga jatkuu tulevana viikonloppuna pudotuspelien muodossa.

Ratkaisun hetket lähestyvät kuluvan kauden liigassa

Futsal-liiga palaa viikonloppuna jälleen kerran tositoimiin pienen maaottelutauon jälkeen.

Nälkäinen ja ärsytetty Kerho liigajohtajaa haastamaan

Liigan neljännentoista kierroksen kamppailu tuo tulevana viikonloppuna Kerholle vieraita hämeestä.

Ja lopussa saatiin kulma...

Sanonta ”uusi vuosi uudet kujeet” ei pitänyt alkuunkaan paikkaansa, kun Turun Pallokerhon futsalmiehistö palasi joulutauolta liigapelien pariin, ellei kujeilijaksi sitten lueta vieraiksi saapuneiden Espoolaisten futsalistoja.

Moderni klassikko loppiaisen iltapäivässä

Futsal-liiga palaa tulevana torstaina sekä joulu- että maaottelutauolta ja Turun Pallokerhon futsalistoille vuosi 2011 alkaa heti ehkä sillä kaikkein haastavimmalla pelillä.

Taistelu jokivarren valtikasta

Turun Pallokerho – FC Inter Turku hyväntekeväisyys futsal-ottelu. Lauantaina 22.01.2011 kello 15:00 Caribian 994-areenalla.