Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

VALO kaatui helposti kotiluolassa

 
VALO kaatui helposti kotiluolassa

Valkeakosken polemiikki oli suljettava pois mielestä, kun VALO saapui Turkuun tarkoituksenaan kartuttaa vähäistä pistepussiaan. Mitalitaistelussa vahvasti mukana oleva TPK lähti otteluun ennakkosuosikkina, vaikka vantaalaisryhmä onkin ollut yleensä hankala vastus. TPK:lta puuttui kokoonpanosta muutama tärkeä lenkki kapteeni Tomi Tuomisen, Mika Mäkitalon ja Sebastian Björkstrandin muodossa. Korvaajina toimivat Jani Puputti, Mauri Kotamäki ja aivan ottelun lopussa myös Juvenal Weldson, joka onnistui yhden maalinkin pyöräyttämään.

Ottelusta ei kuitenkaan kohtalaisista ennakkoasetelmista huolimatta muodostunut kovinkaan hyvätasoista kamppailua. Vaikka TPK on tällä kaudella kertaalleen mättänyt enemmänkin maaleja vastustajan verkkoon (TP-Kaarle), oli VALO joka tapauksessa huonoin vastus, mitä Samppalinnassa on vastaan asettunut. Vierasjoukkueella oli ensimmäisellä puoliajalla 3-4 tolppalaukausta, joidenka lisäksi maalivahti Marko Laaksonen joutui muutamaan kertaan torjuntatöihin oikein tosissaan. Tästä huolimatta katsomossa ei oikeastaan missään vaiheessa tarvinnut pelätä kotijoukkueen voiton puolesta, sillä maalipaikkoja avautui TPK:lle niin paljon niin helposti, että voittoon tarvittavien maalien syntyminen oli käytännössä varmaa. Orkesterin kapellimestarina toimi tuttuun tapaan Joonas Laurikainen ja tehomiehinä häärivät niin ikään tutut nimet Christian Maja ja Kai Lempinen. Tehokolmikon ulkopuolelta maalintekoon pystyi jo mainitun Weldsonin lisäksi Tero Tammenlaakso.

Vierasjoukkueen ehkä mielenkiintoisin kasvo oli Turun vuosiltaan monille tuttu Mehdi Kuqi, joka ei kuitenkaan entistä jalkapalloseuraansa vastaan pystynyt merkittäviin suorituksiin. Edellisen kotiottelun tapaan vierasjoukkueen maalisarakkeeseen tuli vain yksi merkintä ja maalintekijäkin on molemmilla kerroilla ollut sama. Jani Puputti joutui jälleen sovittamaan epäonnen soturin viittaa, kun pallo meni hänen jalastaan ohi maalivahti Laaksosen. Pelin ollessa jo niin sanotusti valmista kauraa, ei näitä kannata jäädä murehtimaan. Puolustuspeli ei muutenkaan ollut lauantaina aivan tarkinta mahdollista luokkaa, mutta valmentaja Marko Malmborgin ei tästä kannata huolta kantaa, sillä joukkue on tällä kaudella osoittanut pystyvänsä erinomaiseen puolustuspeliin, kun tarve sitä vaatii. Tärkeintä oli saavuttaa kolme pistettä ja siinä myös onnistuttiin.

Ensi viikolla mitaleista pelataan jo tosissaan, kun tiistaina TPK matkustaa Poriin PoPan vieraaksi ja lauantaina on vuorossa reissu Tampereelle nousukuntoisen Ilveksen kotiluolaan. Erityisesti pisteen päässä vaanivia ja yhden ottelun vähemmän pelanneita porilaisia vastaan ainakin tappio pitäisi välttää keinolla millä hyvänsä. Erityisen hienoa olisi, jos TPK olisi yhtä hyvissä tai paremmissa asemissa kuin nyt, kun GFT saapuu Turkuun lauantaina 2. helmikuuta.


TPK - VALO 9-1 (3-0)

04.07 1-0 Kai Lempinen (Miika Puputti)
04.40 2-0 Lempinen (Joonas Laurikainen)
17.34 3-0 Laurikainen (Christian Maja)
24.26 4-0 Maja (Lempinen)
27.41 4-1 oma maali
31.28 5-1 Laurikainen (Tero Tammenlaakso)
32.36 6-1 Tammenlaakso (Lempinen)
33.00 7-1 Maja (Lempinen)
34.36 8-1 Lempinen (Maja)
39.34 9-1 Juvenal Weldson (Maja)

Parhaat pelaajat:
TPK: Joonas Laurikainen
VALO: Visa Eräjärvi

Tähtipelaajat:
3: Kai Lempinen, TPK
2: Joonas Laurikainen, TPK
1: Christian Maja, TPK

TPK:n tiedotteesta / UrheiluTurku.com


Takaisin edelliselle sivulle
Futsalin pudotuspelit alkavat

Futsalin pudotuspelit alkavat

Futsal-liiga jatkuu tulevana viikonloppuna pudotuspelien muodossa.

Lue lisää
Ratkaisun hetket lähestyvät kuluvan kauden liigassa

Ratkaisun hetket lähestyvät kuluvan kauden liigassa

Futsal-liiga palaa viikonloppuna jälleen kerran tositoimiin pienen maaottelutauon jälkeen.

Lue lisää
Nälkäinen ja ärsytetty Kerho liigajohtajaa haastamaan

Nälkäinen ja ärsytetty Kerho liigajohtajaa haastamaan

Liigan neljännentoista kierroksen kamppailu tuo tulevana viikonloppuna Kerholle vieraita hämeestä.

Lue lisää
Ja lopussa saatiin kulma...

Ja lopussa saatiin kulma...

Sanonta ”uusi vuosi uudet kujeet” ei pitänyt alkuunkaan paikkaansa, kun Turun Pallokerhon futsalmiehistö palasi joulutauolta liigapelien pariin, ellei kujeilijaksi sitten lueta vieraiksi saapuneiden Espoolaisten futsalistoja.

Lue lisää
Moderni klassikko loppiaisen iltapäivässä

Moderni klassikko loppiaisen iltapäivässä

Futsal-liiga palaa tulevana torstaina sekä joulu- että maaottelutauolta ja Turun Pallokerhon futsalistoille vuosi 2011 alkaa heti ehkä sillä kaikkein haastavimmalla pelillä.

Lue lisää
Taistelu jokivarren valtikasta

Taistelu jokivarren valtikasta

Turun Pallokerho – FC Inter Turku hyväntekeväisyys futsal-ottelu. Lauantaina 22.01.2011 kello 15:00 Caribian 994-areenalla.

Lue lisää