Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

PoPa vei kärkikamppailun

 
PoPa vei kärkikamppailun

Turun Pallokerhon tähän asti hienosti sujunut tammikuu sai tyrmäysiskun, kun PoPa jyräsi turkulaisten yli toisessa erässä. Ottelu alkoi kotijoukkueen hallinnalla, mutta muutamat hyvät vetopaikat päätyivät selvästi yli TPK:n maalin. Johtoaseman ottelussa otti kuitenkin vierasjoukkue, kun vastahyökkäyksestä Kai Lempinen onnistui yllättämään porilaisvahdin. Maalin jälkeen TPK:n Mauri Kotamäellä oli parikin tilaisuutta lisätä johtoa, mutta yritykset eivät menneet perille asti.

PoPa onnistui tasoittamaan ottelun Kerhon pelaajien ollessa jähmettyneinä tilanteessa, jossa Kakelta pääsi lipsahtamaan pallo jalan alta sivurajan yli. Nopea pystyyn annettu sivurajapotku yllätti TPK:n pelaajat, jonka jälkeen maalin edustalta löytyi vapaa mies, joka viimeisteli tasoituksen maalin kattoon. Ennen puoliaikaa Pallokerho onnistui kampeamaan itsensä johtoasemaan, kun sivurajapotkukuvio päättyi Joonas Laurikaisen tekemään maaliin. Kokonaisuutena ensimmäinen puoliaika oli tasaista peliä, jossa vierasjoukkue onnistui puolustuspelissä hieman isäntiä paremmin.

Toisella jaksolla kentällä oli enää yksi joukkue. PoPa lisäsi höyryä heti ensimmäisistä sekunneista lähtien ja TPK:n pelaajat olivat jatkuvasti askeleen tai kaksi perässä. Ottelu oli tasoissa jo ennen ensimmäisen minuutin täyttymistä ja 5-2 -tappiotilanteessa oltiin ennen 10 minuutin täyttymistä. Viimeinen kymmenminuuttinen olikin sitten pelkkää kosmetiikkaa. Kapteeni Tomi Tuominen pääsi näyttämään maalivahdin taitojaan TPK:n pelatessa reikäpaidalla ja lopputuloksena oli yksi hieno torjunta ja yksi putkista sujahtanut maali. Pallokerho onnistui reikäpaidalla vain kertaalleen, kun Jontulle pelattiin maukas vetopaikka, josta hän ei erehtynyt.

Ottelusta oli ensimmäisen jakson perusteella tulossa kauden ensimmäisen kohtaamisen tapaan vähämaalinen taistelu, mutta TPK:n totaalinen jäätyminen toisella jaksolla antoi PoPalle avaimet helppoon voittoon. TPK:n huonon suorituksen lisäksi pieni pettymyt oli porilaisyleisö, joka oli yllättävän vähälukuinen ja hiljainen. Mahtoiko tiistaipeli olla syynä tähän? Lauantaina Ilvestä vastaan on TPK:lla oltava eri ääni kellossa, mikäli aina vaikealta Tampereen matkalta meinataan voitto saavuttaa.

- Ei tuo Porin ilmasto vaan näytä sopivan meille. Jalat olivat jäykkiä tänään. Toisilla oli vielä jäykemmät kuin toisilla. Työnteko jäi puoliajalla koppiin, kommentoi TPK:n päävalmentaja Marko Malmborg pelin päätyttyä.

- Huono päivä tänään. Ainoa minkä sain kiinni oli huoltoaseman sämpylä paluumatkalla..., muisteli maalinsuulla pelannut Marko Laaksonen.

Mauri Kotamäen löysi syyn huonoon vireeseen, - Pallo oli liian kova ja kengät olivat huonot.

Katso ottelun kuvagalleria


PoPa - TPK 7-3 (1-2)

06.17 Kai Lempinen (Joonas Laurikainen) 0-1
13.51 Jukka Raivio (Vesa Lamminen) 1-1
16.25 Laurikainen (Lempinen) 1-2

20.59 Raivio (Lamminen) 2-2
23.13 Petteri Pitkänen (Jarkko Reinikka) 3-2
24.17 Raivio (Pitkänen) 4-2
28.54 Lamminen (Reinikka) 5-2
36.05 Pitkänen (Reinikka) 6-2
36.27 Jaakko Laitinen (Pitkänen) 7-2
37.55 Laurikainen (Lempinen) 7-3

Parhaat pelaajat:
PoPa: Jukka Raivio.
TPK: Joonas Laurikainen.

Tähtipelaajat:
3: Petteri Pitkänen, PoPa.
2: Jukka Raivio, PoPa.
1: Jarkko Reinikka, PoPa.

TPK:n tiedotteesta / UrheiluTurku.com


Takaisin edelliselle sivulle
Futsalin pudotuspelit alkavat

Futsalin pudotuspelit alkavat

Futsal-liiga jatkuu tulevana viikonloppuna pudotuspelien muodossa.

Lue lisää
Ratkaisun hetket lähestyvät kuluvan kauden liigassa

Ratkaisun hetket lähestyvät kuluvan kauden liigassa

Futsal-liiga palaa viikonloppuna jälleen kerran tositoimiin pienen maaottelutauon jälkeen.

Lue lisää
Nälkäinen ja ärsytetty Kerho liigajohtajaa haastamaan

Nälkäinen ja ärsytetty Kerho liigajohtajaa haastamaan

Liigan neljännentoista kierroksen kamppailu tuo tulevana viikonloppuna Kerholle vieraita hämeestä.

Lue lisää
Ja lopussa saatiin kulma...

Ja lopussa saatiin kulma...

Sanonta ”uusi vuosi uudet kujeet” ei pitänyt alkuunkaan paikkaansa, kun Turun Pallokerhon futsalmiehistö palasi joulutauolta liigapelien pariin, ellei kujeilijaksi sitten lueta vieraiksi saapuneiden Espoolaisten futsalistoja.

Lue lisää
Moderni klassikko loppiaisen iltapäivässä

Moderni klassikko loppiaisen iltapäivässä

Futsal-liiga palaa tulevana torstaina sekä joulu- että maaottelutauolta ja Turun Pallokerhon futsalistoille vuosi 2011 alkaa heti ehkä sillä kaikkein haastavimmalla pelillä.

Lue lisää
Taistelu jokivarren valtikasta

Taistelu jokivarren valtikasta

Turun Pallokerho – FC Inter Turku hyväntekeväisyys futsal-ottelu. Lauantaina 22.01.2011 kello 15:00 Caribian 994-areenalla.

Lue lisää