TuTo piti pintansa kärkikamppailussa

Mestiksen kärkijoukkueet kohtasivat illan kuumassa Tv-ottelussa Kupittaalla. Vierasjoukkue KooKoo aloitti aktiivisesti ja johti avauserän jälkeen mutta TuTo osoitti lopulta jälleen, miksi se pitää sarjan kärkipaikkaa hallussaan vieden voiton maalein 3-1 (0-1,2-0,1-0).

Kupittaalla vierasjoukkue KooKoo tuli peliin latautuneena ottaen hyökkäyspelin avauserässä haltuunsa. KooKoon nopeat hyökkääjät olivat TuTolle vaikeita pidettäviä ja niin TuTon Ville Peltosuo sai koukkaamisjäähyn ennen erän puolta väliä ja Antti Kerälä kampitusjäähyn ajassa 14:39. KooKoon ylivoima toimi tehokkaasti, kun Titaaneista KooKoohon siirtynyt Oskar Essen käytti oman paikkansa häikäilemättä ja taidolla hyväkseen siirtäen joukkueensa johtoon kasvattajaseuraansa vastaan. Maali oli Oskar Essenin ensimmäinen KooKoo:ssa. Avauserä oli selkeätä vierasjoukkueen hallintaa, eikä TuTo normaalista poiketen pystynyt luomaan montaakaan kunnon maalitilannetta. Erän lopussa KooKoon Jesse Lustberg otti kahden minuutin rangaistuksen estämisestä, mikä tiesi TuTolle toisen erän aloittamista ylivoimalla tilanteessa 0-1.

Ottelun toisen erän alussa KooKoo:n Miikka Lindholm otti rangaistuksen koukkaamisesta ja voimassa olleen Lustbergin jäähyn myötä, joukkue joutui pelaamaan vajaan minuutin kahden miehen alivoimalla. Turkulaiset eivät kuitenkaan saaneet kiekkoa Antti Oreen vartioimaan maaliin. Peli oli intensiivistä ja tarkkaa ja KooKoo säilytti otteensa pelistä. TuTo pääsi kuitenkin otteluun mukaan, kun Aki Keinänen onnistui tasoittamaan ottelun ylivoimalla vajaa kolme minuuttia ennen erän päättymistä. Reilun minuutin kuluttua syyllistyi KooKoon puolustus aiheettomasti löysäilyyn ja Tommi Vilppu pääsi vielä niittaamaan erän päätöslukemiksi 2-1.

TuTon Aki Keinänen otti kolmannen erän alussa rangaistuksen huitomisesta mutta nousi vajaan kymmenen minuutin kuluttua toisenlaiseen huomioon viimeistelemällä illan toisen maalinsa ja TuTolle johtolukemat 3-1. Molemmat joukkueet puolustivat erässä vahvasti ja tarkasti, joten maalipaikat jäivät erässä vähiin. Molemmat joukkueet käyttivät kolmannen erän lopussa aikalisänsä mutta loppulukemat säilyivät numeroissa 3-1.

TuTon valmentaja Ismo Lehkonen kertoi kolmen pisteen olleen tärkeitä, sillä vastustaja teki TuTon illasta vaikean. Lehkosen mukaan peli oli hyvätasoinen ottelu kahden kärkijoukkueen kohdatessa.

KooKoo:n valmentaja Vladimir Kolekin mukaan KooKoo hallitsi ottelun avauserää mutta harmitteli maalinteon vaikeutta ottelussa. Kolekin mukaan ottelu oli joukkueelta kuitenkin hyvä esitys, sillä vastuuta jaettiin uudelleen muutaman tärkeän pelaajan puuttuessa.

TuTo Hockeyn tiedotteesta / UrheiluTurku.com

Simon Suoranta TUTOon loppukaudeksi

Kokenut hyökkääjä Simon Suoranta liittyy TUTOn harjoitusvahvuuteen välittömästi, mutta pelaamassa hänet nähdään todennäköisesti vasta ensi viikolla.

Mikael Hakkarainen siirtyy TPS:n riveihin

Turun Palloseura on solminut vuoden mittaisen pelaajasopimuksen Mikael Hakkaraisen kanssa. Keskushyökkääjän tontilla viihtyvä 23-vuotias Hakkarainen liittyi TPS:n harjoitusvahvuuteen tänään perjantaiaamuna.

Lauri Korpikosken kausi päättyi lonkkaoperaatioon

Turun Palloseuran kapteenin Lauri Korpikosken lonkka tähystettiin maanantaina Turussa. Operaation myötä Korpikosken pelit tältä kaudelta on pelattu, joskin leikkaus sujui hyvin.

TPS:n maalivahtiosasto vahvistuu Kari Piiroisella

Turun Palloseura on tehnyt lainasopimuksen maalivahti Kari Piiroisen kanssa. 19-vuotias siirtyy TPS-paitaan Tampereen Tapparan sopimuspelaajana, joskin kuluvalla kaudella hän on pelannut Mestistä TUTOn paidassa.

Maalivahti Rasmus Tirrosen sopimus on purettu

Turun Palloseura ja maalivahti Rasmus Tirronen ovat purkaneet pelaajasopimuksen yhteisymmärryksessä.

Ukko-Pekka Luukkonen jatkaa TPS:ssä

NHL-seura Buffalo Sabresin sopimuspelaaja, maalivahti Ukko-Pekka Luukkonen jatkaa edelleen Turun Palloseuran riveissä.