Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Ray Backman jatkaa päävalmentajana

 
Ray Backman jatkaa TPS:n päävalmentajana 2008-2009

Ray Backman valmentaa Turun Palloseuran Salibandyliiga-joukkuetta myös kaudella 2008–2009. Backmanin sopimus kestää vuoden ja siinä on optio vuoden jatkosta.

– Seuran johto on kuluvan kauden aikana ollut tyytyväinen valmennustiimin toimintaan ja siihen, miltä joukkue näyttää. TPS on sopeutunut Salibandyliigaan nopeasti, pohjustaa TPS Salibandyn toiminnanjohtaja Jussi Jokinen.

– Vuodenvaihteen molemmin puolin olemme seuran johdossa sekä Ray Backmanin kanssa keskusteluissa miettineet, mihin suuntaan TPS menee seuraavaksi. Lähdimme ajatuksesta, että nyt on rytminmuutoksen aika. Kartoitimme muitakin valmentajavaihtoehtoja, mutta lopulta kuitenkin totesimme, että on järkevämpi rakentaa seuran ja joukkueen taustaorganisaatio valmiiksi eikä tehdä liian suuria muutoksia kerralla, Jokinen kertoo.

Annettavaa TPS:lle viiden kauden jälkeenkin

Ray Backman on valmentanut Turun Palloseuraa kesästä 2003 lähtien. Neljä ensimmäistä kautta joukkue pelasi ykkösdivisioonassa, josta se nousi liigaan kuluvaksi kaudeksi. Backmanin johdolla TPS on pelannut liigakarsinnat 2005, yltänyt Suomen cupin välieriin 2006 ja juhlinut liiganousua 2007.

Salibandyliigassa TPS on pelannut vahvasti etenkin kotikentällään. Sarjassa joukkue on seitsemäntenä kuusi pistettä pudotuspeliviivan yläpuolella.

– On fakta, että viisi vuotta on pitkä aika valmentaa yhtä joukkuetta. Pohdin monesta näkökulmasta, onko minulla vielä annettavaa TPS:lle, ja uskon, että on.

Rytminmuutos näkyy vahvana panostuksena harjoittelun kehittämiseen

TPS tulee panostamaan vahvasti liigajoukkueen harjoittelun kehittämiseen. Sekä harjoitusten määrää että laatua kasvatetaan merkittävästi. Avainasioita ovat myös vaatimustason nosto ja harjoitusolosuhteiden kehittäminen.

– Jatkosopimus ei tarkoita, että kaikki jatkuisi entisellään. TPS:ssä todella on rytminmuutoksen aika, painottaa Jussi Jokinen.

Muutos vaikuttaa myös pelaajistoon. Kaikki ensi kauden joukkueessa pelaavat pelaajat sitoutuvat joukkueen harjoitteluun heti harjoituskauden alusta. Osa liigajoukkueesta tulee kauden aikana harjoittelemaan myös kahdesti päivässä. Pelillisesti TPS luottaa Backmanin viime kausien linjauksiin.

– Luotan, että valitsemamme tie on ollut ja on oikea ja että pystymme kehittymään pelillemme tärkeillä osa-alueilla jatkossakin, Ray Backman sanoo.

TPS Salibandyn tiedotteesta / UrheiluTurku.com

 


Takaisin edelliselle sivulle
Perttu Kytöhonka on FBC Turun uusi päävalmentaja

Perttu Kytöhonka on FBC Turun uusi päävalmentaja

Turkulaiselle salibandyväelle tuttu Perttu Kytöhonka on FBC Turun valinta uudeksi päävalmentajaksi.

Lue lisää
TPS ensimmäistä kertaa uudessa Kupittaan palloiluhallissa

TPS ensimmäistä kertaa uudessa Kupittaan palloiluhallissa

TPS:n miesten salibandyliigajoukkue pääsee tulevana lauantaina pelaamaan ensimmäisen ottelunsa uudessa kotihallissaan, vastavalmistuneessa Kupittaan palloiluhallissa.

Lue lisää
Tepsillä keskiviikkona neljän pisteen ottelu

Tepsillä keskiviikkona neljän pisteen ottelu

Maajoukkuetauko on vietetty ja keskiviikkona palataan jälleen tositoimiin, kun TPS saa kotiluolaansa vieraaksi espoolaisen Esport Oilersin.

Lue lisää
TPS:lle tuttu vastus puolivälieriin

TPS:lle tuttu vastus puolivälieriin

Miesten edustusjoukkueelle tulee puolivälierissä vastaan Jyväskylän Happee. Samat joukkueet kohtasivat myös viime keväänä, jolloin jyväskyläläiset etenivät välieriin voitettuaan seitsemännen ja ratkaisevan ottelun.

Lue lisää
Jari Hankkio on Salibandyliigan syyskuun Loiste-pelaaja

Jari Hankkio on Salibandyliigan syyskuun Loiste-pelaaja

Salibandyliigan syyskuun Loiste-pelaajaksi on valittu yleisöäänestyksellä SPV:n hyökkääjä Jari Hankkio.

Lue lisää
Eero Jalo hyökkää TPS:n riveissä seuraavat kolme kautta

Eero Jalo hyökkää TPS:n riveissä seuraavat kolme kautta

TPS Salibandy on tehnyt erittäin merkittävän jatkosopimuksen kiinnittämällä lupaavan Eero Jalon seuraan ainakin kolmeksi seuraavaksi kaudeksi. Jalon ja TPS:n tuore sopimus ulottuu siis kevääseen 2019 asti.

Lue lisää