Tuttu tahti Kupittaalla

Sarjaa kymmenellä pisteellä johtava TuTo sai vieraakseen SaPKon, joka on viimeisimmäksi kyennyt turkulaisjoukkueen päihittämään.  SaPKo taisteli parhaansa mukaan mutta turkulaisittain tuttu ja tehokas tahti sai silti jatkoa, kun TuTo pyöritti tulostaululle lukemat 7-2 (4-1,2-0,1.1).

TuTo tuli tyylilleen uskollisena vahvasti kotiottelun avauserään; ottelun toisella peliminuutilla SaPKon Antti Turunen syyllistyi kampitusjäähyyn mutta TuTo ei vielä pystynyt avaamaan maalitiliään. Reilun viiden minuutin jälkeen, verkko kuitenkin soi SaPKo-vahti Tuomas Lohtanderin takana Markku Vuorisalon viimeistellessä joukkueensa avausosuman. Pari minuuttia avausmaalista, ja SaPKon slovakkivahvistus Michal Lukac otti koukkaamisjäähyn; tällä kertaa TuTon ylivoima toimi vastustamattomasti Mikko Heiskasen viimeistellessä kotijoukkueen johdoksi 2-0. TuTon seuraava osuma syntyi yllättäen alivoimalla Mikko Jortikan kiinnipitämisjäähyn aikana, kun Joni Lindlöf pystyi katkoon ja upeaan alivoimamaaliin. Kai Syväsalmen jäähyn aiheuttama vierasylivoima tiesi SaPKolle maalitilin avaamista ajassa 17:53; maalintekijänä Tuomas Nissinen. TuTon Tuomas Muhonen kuittasi kuitenkin vain reilun kymmenen sekunnin kuluttua viimeistelemällä avauserän päätöslukemiksi 4-1.

Toista erää Kupittaalla pelattiin tasaisissa merkeissä mutta tehokkuus säilyi ainoastaan kotijoukkueella; Jari Kesti viimeisteli joukkueensa viidennen osuman ajassa 28:56. Pian maalin jälkeen SaPKon Teemu Jäske sai 2+10 minuutin rangaistuksen ja Tero Forsell vei ylivoimalla turkulaiset 6-1 –johtoon. Tämä riitti savonlinnalaisvahti Tuomas Lohtanderille ja maalille luisteli Olli-Pekka Turtiainen. Erän lopussa nähtiin jäähyjä, ja myös TuTo joutui koville SaPKon ylivoiman edessä. Turkulaisten luottovahti Petri Koivisto piti kuitenkin pään kylmänä ja maalinsa puhtaana, joten toisen erän päättyessä tulostaululla komeilivat edelleen numerot 6-1.

Ottelun kolmannessa erässä vierasjoukkue pystyi kaventamaan ottelun lukemiin 6-2, kun Teemu Somppi onnistui ylivoimalla ajassa 48:05. Kolmannessa erässä sinnikästä taisteluaan jatkanut SaPKo vaikeutti kuitenkin omaa peliään sortumalla jäähyihin kolmannen erän loppupuoliskolla. Näin Markku Vuorisalo pääsi niittaamaan erän viimeisellä peliminuutilla ylivoimalla ottelun päätöslukemiksi 7-2.

TuTo –valmentaja Petri Niukkanen kertoi joukkueen pystyneen avauserässä vauhdikkaaseen peliin ja maalintekoon, jolla peli hyvin pitkälle ratkaistiin. Niukkasen mukaan loppupeli pelattiin lähinnä aikaa pois. Valmennuksen mukaan TuTo odottaa nyt seuraavaa perjantain peliä keskittyneesti.

Mestiksen tiedotteesta / UrheiluTurku.com

Simon Suoranta TUTOon loppukaudeksi

Kokenut hyökkääjä Simon Suoranta liittyy TUTOn harjoitusvahvuuteen välittömästi, mutta pelaamassa hänet nähdään todennäköisesti vasta ensi viikolla.

Mikael Hakkarainen siirtyy TPS:n riveihin

Turun Palloseura on solminut vuoden mittaisen pelaajasopimuksen Mikael Hakkaraisen kanssa. Keskushyökkääjän tontilla viihtyvä 23-vuotias Hakkarainen liittyi TPS:n harjoitusvahvuuteen tänään perjantaiaamuna.

Lauri Korpikosken kausi päättyi lonkkaoperaatioon

Turun Palloseuran kapteenin Lauri Korpikosken lonkka tähystettiin maanantaina Turussa. Operaation myötä Korpikosken pelit tältä kaudelta on pelattu, joskin leikkaus sujui hyvin.

TPS:n maalivahtiosasto vahvistuu Kari Piiroisella

Turun Palloseura on tehnyt lainasopimuksen maalivahti Kari Piiroisen kanssa. 19-vuotias siirtyy TPS-paitaan Tampereen Tapparan sopimuspelaajana, joskin kuluvalla kaudella hän on pelannut Mestistä TUTOn paidassa.

Maalivahti Rasmus Tirrosen sopimus on purettu

Turun Palloseura ja maalivahti Rasmus Tirronen ovat purkaneet pelaajasopimuksen yhteisymmärryksessä.

Ukko-Pekka Luukkonen jatkaa TPS:ssä

NHL-seura Buffalo Sabresin sopimuspelaaja, maalivahti Ukko-Pekka Luukkonen jatkaa edelleen Turun Palloseuran riveissä.