Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Sport opetti TuToa tv-pelissä

 
Sport opetti TuToa tv-pelissä

Juhani Tammisen luotsaama Sport oli kovan haasteen edessä matkatessaan sarjakärki TuTon vieraaksi Kupittaan tv-peliin. TuTon ei ole tällä kaudella yleensä tarvinnut tehdä kaikkeaan otteluiden loppuun saakka, mikä osoittautui sen turmioksi tänään. Sport kiri kolmannessa erässä tasoihin ja ohi vieden voiton lopulta maalein 5-6 (4-2,1-0,0-4).

Kovakuntoinen TuTo otti ohjat käsiinsä heti ottelun alkuminuuteilla; Tuomas Muhonen vei turkulaiset 1-0 johtoon jo reilun puolentoista peliminuutin jälkeen ja Joni Lindlöf lisäsi johdon 2-0 vain reilu minuutti myöhemmin. Sportin valmennus otti tilanteessa aikalisän mutta peli ei jatkunut vieraiden kannalta valoisasti, kun Pasi Järvinen lisäsi pian johdon jo lukemiin 3-0 Sami Kauton otettua kaksiminuuttinen vastustajan mailasta kiinnipitämisestä. Tässä vaiheessa joukkuetta heräteltiin luisteluttamalla maalivahti Jocelyn Guimondin tilalle Eero Väre. TuTolle kohtalokkaaksi koitui Matti-Pekka Peltosen 2+2 minuutin rangaistus, jonka aikana Sport nousi peliin mukaan kaventamalla ensin Nicolas Beschin maalilla tilanteeksi 3-1 ja sitten Filip Riskan onnistumisen myötä lukemiksi 3-2. TuTo pystyi kuitenkin vielä yhteen maaliin, kun Pasi Järvinen onnistui Nicolas Beschin rangaistuksen aikana ajassa 12:12. Näin turkulaisalun jälkeen tasoittunut ja tapahtumarikas erä päättyi lukemiin 4-2.

Ottelun toisen erän alussa Sportin Sami Kautto otti rangaistuksen poikittaisesta mailasta ja TuTo iski tututulla teholla Jouni Virpiön viimeistellessä joukkueensa viidennen maalin ylivoimalla siirretyn rangaistuksen aikana. TuTo jatkoi painostustaan Sportin uusien rangaistusten myötä mutta lisäosumia ei syntynyt. Toisen erän loppupuolella kotijoukkue pelasi hyvää alivoimaa kolmen lähes peräkkäisen jäähynsä aikana, eikä vierasjoukkue kyennyt hyödyntämään omia paikkojaan. Näin ottelun lukemat Kupittaalla kahden erän jälkeen olivat 5-2.

Sport ei pysynyt TuTon menossa mukana ottelun kolmannen erän alussa ja tiesi joukkueelle kaksi kiinnipitämisjäähyä ennen erän puolen välin umpeutumista. TuTo ei kuitenkaan pystynyt ylivoimien aikana ohittamaan Jocelyn Guimondia. Sportin yritys palkittiin lopulta ajassa 51:29, kun Juho-Tuomas Appel kavensi siirretyn rangaistuksen aikana lukemiksi 5-3. Vajaat kaksi minuuttia myöhemmin tilanne oli jo kutkuttavat 5-4, kun Miro Laitinen vei Antti Jaatisen syötön perille turkulaisten maaliin. Sportin nopean nousun myötä, menetti TuTo otteen normaalista vahvasta itseluottamuksestaan, mikä tiesi turkulaisille lisätakaiskuja, kun Markus Jämsä tasoitti ottelun ajassa 54:32. Lamaantuneet turkulaiset ottivat aikalisän mutta mikään ei auttanut, kun pelin henkinen ote oli siirtynyt täydellisesti vaasalaisille. Illan sankariksi nousi Robson Blake, joka vei vieraat reilut viisi minuutti ennen erän päätöstä jälkeen 5-6 –johtoon, joka kirjattiin myös ottelun lopputulokseksi.

Sportin valmentaja Juhani Tammisen mukaan alkupeli meni nukkuessa ja TuTon hallitessa peliä. Valmentajan mukaan nousu osoitti, että joukkueen peli on parantunut ja parantumassa koko ajan. Tamminen oli tyytyväinen eritoten siihen, että voittamisen tahto ja taito on löytynyt.

TuTon valmentaja Ismo Lehkonen piti pelin kulkua ja kääntymistä kolmannessa erässä erikoisena.

Mestiksen tiedotteesta / UrheiluTurku.com


Takaisin edelliselle sivulle
Oula Palve Turkuun

Oula Palve Turkuun

HPK:n keskushyökkääjä Oula Palve siirtyy Turun Palloseuran riveihin kahden vuoden sopimuksella.

Lue lisää
Zach Budish loppukaudeksi Turkuun

Zach Budish loppukaudeksi Turkuun

Laitahyökkääjä siirtyy Turun Palloseuran riveihin Mikkelin Jukureista loppukauden kattavalla sopimuksella.

Lue lisää
Olli Kaskinen TUTOon - Lehtimäki palaa Forssasta

Olli Kaskinen TUTOon - Lehtimäki palaa Forssasta

18-vuotias puolustajalupaus Olli Kaskinen saapuu TUTOon lainapestillä Turun Palloseurasta. Hyökkääjä Niklas Lehtimäki puolestaan palaa takaisin TUTOn vahvuuteen.

Lue lisää
Roope Paltta on TUTO Hockeyn uusi toimitusjohtaja

Roope Paltta on TUTO Hockeyn uusi toimitusjohtaja

TUTO Hockeyn uusi toimitusjohtaja on Roope Paltta. 40-vuotias Paltta siirtyy tehtävään TPS Juniorijääkiekko ry:n toiminnanjohtajan paikalta.

Lue lisää
Dani Aavinen jättää TUTOn toimitusjohtajan tehtävät kauden päätteeksi

Dani Aavinen jättää TUTOn toimitusjohtajan tehtävät kauden päätteeksi

Aavinen aloitti tehtävässä keväällä 2014 tilanteessa, jonka näin jälkikäteen voidaan todeta olleen TUTO Hockeyn toiminnan jatkuvuuden suhteen hyvin kriittinen. Tuolloin oltiin tilanteessa, jossa yhtiöllä oli yli puoli miljoonaa euroa velkaa.

Lue lisää
Markus Ruusu TUTOon

Markus Ruusu TUTOon

20-vuotias maalivahti Markus Ruusu siirtyy TUTOon toistaiseksi voimassa olevalla lainasopimuksella. Ilveksellä on loukkaantumissuman iskiessä mahdollisuus kutsua Ruusu takaisin riveihinsä.

Lue lisää