Tasainen vääntö päättyi GFT:n juhliin

Espoolaisryhmä GFT onnistui lauantaina futsal-liigan kärkikamppailussa kuoppaamaan Turun Pallokerhon mestaruushaaveet kaudella 2007-2008. Matemaattinen mahdollisuus mestaruuteen taitaa vielä olla olemassa, mutta käytännössä on varmaa, ettei kultajuhlia tulla Aurajoen rannoilla juhlimaan. Hienoa on kuitenkin se, että mitalit tullaan ripustamaan TPK:n pelaajien kaulaan viimeisessä kotiottelussa Loisketta vastaan. Joukkue siis onnistui saavuttamaan tavoitteensa.

Ennen aloitusvihellystä vuorossa olivat pienimuotoiset juhlallisuudet, kun maajoukkueen valmentaja Jouni Pihlaja palkitsi tammikuun pelaajaksi valitun Joonas Laurikaisen. Ottelun käynnistyttyä molempien joukkueiden otteista näki, että panokset ovat kovat. Riskejä ei juuri otettu ja tietynlainen varovaisuus leimasi pelaajien otteita. Pallonhallinnasta vastasi pääosin kotijoukkue, mutta aukkojen löytäminen GFT:n tiiviistä puolustuksesta osoittautui todella hankalaksi. TPK joutuikin turvautumaan liikaa "looppeihin" vieraiden puolustuksen ohittamiseksi. Näillä päästiin ajoittain melko hyviin tilanteisiin, mutta viimeinen syöttö jäi usein puutteelliseksi.

Espoolaiset onnistuivat hyödyntämään TPK:n muutamat pallonmenetykset rakentamalla nopeita vastahyökkäyksiä. Peli kentällä näytti hyvin paljon Espoossa pelattua joukkueiden kauden ensimmäistä kohtaamista. Tänään vain osat olivat vaihtuneet. GFT rankaisi kotijoukkuetta ensimmäisessä erässä kaksi kertaa, kun vastahyökkäyksissä Kerhon pelaajat eivät aivan pysyneet perässä. Muilta osin puolustus oli varsin mallikasta eivätkä "kultaisten" pelaajat päässeet maalipaikoilla mässäilemään. TPK:n ainoa maali syntyi kahden ottelun hiljaiselon jälkeen paluun tehneen Christian Majan toimesta. Chrisu sai todellisen lahjan GFT:n pelaajalta maalin edustalla ja kavensi taukonumeroiksi 1-2.

Toisella jaksolla Pallokerho pelasi todella hyvää futsalia. Peli näytti olevan hyvin kotijoukkueen hallinnassa ja usko voittoon oli kova. Kerhon parhaimmat tekopaikat osuivat Kai Lempisen ja Juvenal Weldsonin kohdalle. Lempinen pääsi kahteen otteeseen yrittämään maalin edestä ohjausta Laurikaisen erinomaisista tarjoiluista, mutta tuloksetta. Weldson taasen pääsi yrittämään "kärkkäriä" maalin kulmalta, mutta tolppaa lähemmäs ei tästäkään päästy. GFT puolestaan onnistui rakentamaan toisella puoliajalla ainoastaan kaksi maalipaikkaa ja toisesta he myös toimittivat pallon reppuun.

Kerho otti "reikäpaidan" käyttöön viisi minuuttia ennen päätössummeria ja kurottavaa oli kahden maalin verran. TPK pelasi kotiyleisön rytmikkään taputuksen johdattelemana kauden parasta pakkopeliä. Kai Lempiselle järjestettiin monta vetopaikkaa, mutta (lähes) kaikkien harmiksi vasta viides tai kuudes yritys meni verkon perukoille. Kavennuksen jälkeen aikaa tasoitukseen jäi vain joitakin sekunteja, joten GFT nappasi maalin voiton hegemoniataistosta, jossa ei tunteiden kuumenemiseltakaan vältytty.

Valmentaja Marko Malmborg oli ottelun jälkeen sitä mieltä, että hänen joukkueeltaan puuttui terävyys hyökkäyspäässä ja se ratkaisi ottelun GFT:n hyväksi. Katsomosta käsin tämä on helppo allekirjoittaa, sillä vierasjoukkue onnistui terävyydellään tekemään maalin kotijoukkuetta enemmän, vaikka paikkoja heillä oli vähemmän. Kiteytettynä Turussa nähtiin loistava futsal-liigan kamppailu, jossa valkopaidoille arvosanaksi 9, sinipaidoille 8 ja mustapaidoille 5.

Futsalin pudotuspelit alkavat

Futsal-liiga jatkuu tulevana viikonloppuna pudotuspelien muodossa.

Ratkaisun hetket lähestyvät kuluvan kauden liigassa

Futsal-liiga palaa viikonloppuna jälleen kerran tositoimiin pienen maaottelutauon jälkeen.

Nälkäinen ja ärsytetty Kerho liigajohtajaa haastamaan

Liigan neljännentoista kierroksen kamppailu tuo tulevana viikonloppuna Kerholle vieraita hämeestä.

Ja lopussa saatiin kulma...

Sanonta ”uusi vuosi uudet kujeet” ei pitänyt alkuunkaan paikkaansa, kun Turun Pallokerhon futsalmiehistö palasi joulutauolta liigapelien pariin, ellei kujeilijaksi sitten lueta vieraiksi saapuneiden Espoolaisten futsalistoja.

Moderni klassikko loppiaisen iltapäivässä

Futsal-liiga palaa tulevana torstaina sekä joulu- että maaottelutauolta ja Turun Pallokerhon futsalistoille vuosi 2011 alkaa heti ehkä sillä kaikkein haastavimmalla pelillä.

Taistelu jokivarren valtikasta

Turun Pallokerho – FC Inter Turku hyväntekeväisyys futsal-ottelu. Lauantaina 22.01.2011 kello 15:00 Caribian 994-areenalla.