Kotitaika ei kestänyt liigakärki SSV:n vierailua

TPS:n kahdeksan ottelun kotivoittoputki katkesi perjantaina SSV:tä vastaan kärsittyyn 4–5-tappioon. TPS kamppaili voitosta pelin loppuhetkille saakka, mutta ei onnistunut tasoittamaan kokeneen mestarijoukkueen johtoa.

– Meillä oli saumat tässä ottelussa, mutta saatiin lopulta vain kokemusta. Sarjataulukossa se ei näy mitenkään, harmitteli TPS:n päävalmentaja Ray Backman.

Pelin alkuhetkillä SSV osoitti heti vaarallisuutensa. Helsinkiläisjoukkue käytti armotta hyväkseen TPS:n haahuilut ja johti vajaan kuuden minuutin pelin jälkeen 0–2. Erätaukoon saakka etumatka ei kuitenkaan pitänyt kun ensiksi Markus Olkkosen lähes seisoskellen tekemät vartaloharhautukset antoivat laiturille tilaa iskeä kavennus 1–2:een. Reilu kaksi minuuttia ennen erän päättymistä TPS tuli tasoihin Mikael Laxin vapaalyöntikuvion jälkeen laukomalla maalilla. Syötöt TPS:n molempiin ensimmäisen erän maaleihin antoi Teemu Pekkala.

Toisen erän ensimmäisellä puoliskolla TPS pääsi vahvasti kiinni peliin SSV:n jäähyillessä. SSV:n Santtu Mannerin ja Mikael Järven jäähyt antoivat TPS:lle mahdollisuuden pelata siirrettyine rangaistuksineen viidestä kuuteen minuuttia ylivoimaa, mikä lopulta näkyi tulostaulullakin. Jarkko Penttisen laukaus jätti maaliin eteen riparin Riku Kekkoselle, joka pamautti reikäpallon SSV-maalin ylänurkkaan ja siirsi TPS:n johtoon – tosin vain minuutiksi ja kymmeneksi sekunniksi. Juha Kivilehto tarjoili Mikael Järvelle avonaisen tontin, ja toisellekin erätauolle päästiin tasatilanteessa.

Heti kolmannen erän alkuun SSV otti jälleen johtoaseman. Sen TPS vielä kuittasi Jarkko Penttisen mainiolla yksilösuorituksella, mutta kun hetkeä myöhemmin Tom Strömsten ohjasi pallon jälleen TPS:n maaliin, oli ottelun maalit nähty. Lopputulosta 4–5 eivät Jani Kukkolan kaksiminuuttinen, TPS:n aikalisä eikä hyvin pelanneen Juho Villan tulo pois maalilta kuudennen pelaajan saamiseksi kentälle ottelun viimeiseksi minuutiksi muuttaneet.

– Olen kohtalaisen tyytyväinen, sillä teimme suurin piirtein niitä asioita, joista sovimme. Pari ekaa maalia höntyiltiin, sen jälkeen oltiin ihan hyvin mukana, mietti Ray Backman.

Joukkueen kapteeni Mikael Laxilta ei tyytyväisiä kommentteja kuultu.

– Kaikkemme tehtiin, mutta tuli pari sellaista virhettä joista tuollainen vastustaja rankaisee. Ylivoimalla meidän olisi pitänyt olla tehokkaampia, mutta ehkä huomenna sitten. Nyt pää vain pystyyn, suuntasi Lax ajatukset jo lauantain NST-otteluun.

TPS kohtaa NST:n Turkuhallissa lauantaina kello 17.00 alkaen.

Katso ottelun kuvagalleria

TPS Salibandyn tiedotteesta / UrheiluTurku.com

FBC Turun Aaro Ollikaiselle yhden ottelun pelikielto

Pääsarjojen kurinpitodelegaatio on määrännyt FBC Turun Aaro Ollikaiselle yhden ottelun pelikiellon kontaktista EräViikinkien Matej Penickaan joukkueiden välisessä F-liigan ottelussa maanantaina.

TPS:n miesten liigaryhmässä koronatapaus - viikonlopun ottelut siirtyvät

TPS:n miesten liigajoukkueessa on todettu positiivinen koronatapaus. Altistuneet joukkueen jäsenet on asetettu 10 vuorokauden karanteeniin, joka päättyy sunnuntaina 25. lokakuuta.

Kapteeni Kailiala jatkaa TPS:ssä - superlupaus Vesteriselle pitkä sopimus

Maailmanmestari Miko Kailiala, 27, ja TPS ovat allekirjoittaneet jatkosopimuksen tulevasta kaudesta. Viime kaudella ensimmäiset liiga-askeleensa ottanut nuorten maajoukkuepelaaja Waltteri Vesterinen, 17, on tehnyt TPS:n kanssa 2+1 vuotisen sopimuksen.