Sarjajohtaja TuTo palasi kotivoittoihin

Sarjakärki TuTo sai perjantai-iltana vieraakseen sarjaviitosen LeKin. TuTo palasi kotivoittojen pariin viemällä tasaisen ottelun maalein 2-0 (1-0,1-0,0-0).

Vierasjoukkue LeKin kannalta ottelu alkoi hermostuneesti, kun se joutui pelaamaan heti ottelun alkuhetkillä alivoimaa ottamansa kolmen jäähyn myötä. Lempääläisten alivoimapeli toimi hyvin, kunnes ajassa 6:00 sen oli pakko antautua kahden pelaajan alivoimatilanteessa. Turkulaisista avausmaalin teki Markku Vuorisalo. Avauserän puolen välin jälkeen LeKin Antti Hildén otti itselleen kymmenen minuutin käytösrangaistuksen mutta erän lopussa vierasjoukkue pääsi pyörittämään ylivoimaansa turkulaisten kahden peräkkäisen jäähyn myötä. TuTo –vahti Petri Koivisto piti kuitenkin nollan, joten ensimmäinen erätauko alkoi lukemissa 1-0.

Toisessa erässä TuTo pyrki kahvaamaan pelin hallintaa itselleen mutta sen ottamat jäähyt sotkivat osin suunnitelmaa. Ottelun puolen välin jälkeen Kai Syväsalmi kuitenkin onnistui viemään kiekon LeKi- vahti Juho Santasen vartioimaan maaliin ja kotijoukkue johti 2-0. Ville Peltosuon ja Pasi Järvisen peräkkäisten jäähyjen myötä, pääsi LeKi pelaamaan ylivoimaa. TuTon alivoima toimi kuitenkin hyvin, eikä LeKi päässyt avaamaan maalitiliään. Toinen erä päättyikin 2-0 –lukemiin.

Kolmas erä Kupittaalla oli tasainen ja jäähytön erä, joka jäi lopulta myös maalittomaksi. LeKi otti Juho Santasen pois maaliltaan ajassa 57:25 ja pyöritti peliä ottelun loppuun saakka kuudella kenttäpelaajalla maalinteossa kuitenkaan onnistumatta. Näin TuTo palasi kotivoittoihin lopputuloksella 2-0.

TuTon valmentaja Ismo Lehkonen oli tyytyväinen tärkeään kotivoittoon ja kolmeen pisteeseen. Lehkosen mukaan peli oli tasainen ja vastustaja pelasi hyvää peliä. Ismo Lehkonen kertoi helmikuun olleen joukkueelle henkisesti hieman raskasta ja toivoi pelin aukeavan voiton myötä.

Mestiksen tiedotteesta / UrheiluTurku.com

Simon Suoranta TUTOon loppukaudeksi

Kokenut hyökkääjä Simon Suoranta liittyy TUTOn harjoitusvahvuuteen välittömästi, mutta pelaamassa hänet nähdään todennäköisesti vasta ensi viikolla.

Mikael Hakkarainen siirtyy TPS:n riveihin

Turun Palloseura on solminut vuoden mittaisen pelaajasopimuksen Mikael Hakkaraisen kanssa. Keskushyökkääjän tontilla viihtyvä 23-vuotias Hakkarainen liittyi TPS:n harjoitusvahvuuteen tänään perjantaiaamuna.

Lauri Korpikosken kausi päättyi lonkkaoperaatioon

Turun Palloseuran kapteenin Lauri Korpikosken lonkka tähystettiin maanantaina Turussa. Operaation myötä Korpikosken pelit tältä kaudelta on pelattu, joskin leikkaus sujui hyvin.

TPS:n maalivahtiosasto vahvistuu Kari Piiroisella

Turun Palloseura on tehnyt lainasopimuksen maalivahti Kari Piiroisen kanssa. 19-vuotias siirtyy TPS-paitaan Tampereen Tapparan sopimuspelaajana, joskin kuluvalla kaudella hän on pelannut Mestistä TUTOn paidassa.

Maalivahti Rasmus Tirrosen sopimus on purettu

Turun Palloseura ja maalivahti Rasmus Tirronen ovat purkaneet pelaajasopimuksen yhteisymmärryksessä.

Ukko-Pekka Luukkonen jatkaa TPS:ssä

NHL-seura Buffalo Sabresin sopimuspelaaja, maalivahti Ukko-Pekka Luukkonen jatkaa edelleen Turun Palloseuran riveissä.