Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Turku-Pesiksen ensi kosketus pääsarjatasoon

 
Turku-Pesiksen ensi kosketus pääsarjatasoon

Viime lauantaina Porissa karsittiin kaksi joukkuetta, jotka pääsevät maaliskuun puolivälissä pelaamaan naispesäpallon hallisuomenmestaruudesta. Porin turnauksessa olivat Turun ja emäntäjoukkue Pesäkarhujen lisäksi mukana Ylihärmä ja Siilinjärvi. Turnauksesta tiensä lopputurnaukseen selvittivät Pori ja Siilinjärvi.

Pori - Turku 2-0 (2-0, 13-1)

Nousijajoukkue Turku lähti turnaukseen hakemaan kokemusta kovista peleistä sekä muiden joukkueiden tavoin hakemaan oikeita koostumuksia kesän peleihin. Pelien välillä kokoonpanot elivät melko runsaastikin ja muutos oli välillä puolen joukkueellisen luokkaa. Ensimmäisessä pelissä Turku kohtasi emäntäjoukkue Porin ja vastus oli todella kovaa luokkaa. Siitä huolimatta ensimmäisellä jaksolla peli oli varsin tasaista. Pori voitti sen lopulta niukasti 2-0. Toisella jaksolla ero oli jo huomattavasti selvempi. Turuttaret heittelivät palloa turhan usein ohi kotipesästä ja hieman omalaatuisen hallisäännön ansiosta Pori sai seitsemän juoksua harhaheitoilla. Toki sääntö oli sama molemmille. Jakso päättyi lopulta parempaa peliä esittäneen Pesäkarhujen voittoon juoksuin 13 - 1. Turku sai ainokaisensa harhaheitolla.

Turku - Siilinjärvi 1-2 (3-5, 2-1, 0-1)

Toiseen otteluun Turku pääsi kolmen tunnin lepo- ja ruokatauon jälkeen. Vastassa oli Siilinjärvi. Turun kokoonpano oli muuttunut edellisestä monen pelaajan verran. Alku menikin hakiessa uusien koostumuksien välillä toimivaa yhteispeliä ja Siilinjärvi vei ensimmäisen jakson lukemin 5-3. Toisella jaksolla Turku esitti melko tiivistä ulkopeliä ja sisäpelissä tilanteet hyödynnettiin ensimmäistä jaksoa hieman paremmin. Talven ensimmäinen jaksovoitto superpesisjoukkueesta turuttarille kirjattiin hienosti lukemin 2-1. Jaksovoittojen mennessä tasan voittaja selvitettiin kotiutuslyöntikilpailun avulla. Siilinjärvi oli tällä kertaa hieman parempi voittaen sen lukemin 1 – 0.  Pisteet menivät siis savolaisille 2-1.

Ylihärmä - Turku 1-2 (7-6, 1-2, 3-0)

Viimeisessä ottelussa vastassa oli Ylihärmän Pesis-Junkkarit. Ottelussa oli vielä panoksena paikka lopputurnaukseen, sillä molemmilla joukkueilla oli mahdollisuus päästä tasapisteisiin Siipen kanssa ja tällöin paremmuus olisi ratkaistu kolmen pisteen voittojen avulla. Sekä Turku että Ylihärmä olisivat olleet näin Siipeä edellä. Ottelu alkoi Turun kannalta heikosti ja pohjanmaalaiset pääsivätkin kahden vuoroparin jälkeen jo 5-0 johtoon. Kolmannen aloittavalla alkoi tapahtua ja turkulaiset suorastaan pitivät vastustajaa pilkkanaan saaden kuusi juoksua. Tilanne oli siis 6-5 Turku-Pesikselle. Ylihärmä kuitenkin löysi vielä tasoittavalleen ylimääräisen vaihteen tehden jaksovoittoon tarvittavat kaksi juoksua.  Toinen jakso oli taas turkulaisten pitävän ulkopelin ansiosta vähäjuoksuinen. Sisäpelissä he löivät jaksovoittoon tarvittavat kaksi juoksua vastustajan tyytyessä yhteen. Jaksovoitto meni turkulaisille lukemin 2-1. Kotiutuskilpailussa Ylihärmä oli huomattavasti terävämpi voittaen sen 3-0. Pisteet siis Pohjanmaalle 2-1.

Kokonaisuutena turnaus näytti sen että Turku – Pesis on ansainnut paikkansa superpesiksessä ja pystyy haastamaan siellä pelaavat joukkueet tasapäisesti. Hieman tietenkin joukkueessa paistaa kokemattomuus, mutta sitä tulee kesällä varmasti runsaasti lisää.

Porin Karhuhalli 16.2.2008
Halli SM -alkuturnaus
Pori - Turku 2-0 (2-0, 13-1)
Ylihärmä - Siilinjärvi 1-2 (3-2,4-5,1-2)
Pori - Ylihärmä 2-0 (10-1,5-1)
Turku - Siilinjärvi 1-2 (3-5,2-1,0-1)
Siilinjärvi - Pori 0-2 (1-6,0-6)
Ylihärmä - Turku  2-1 (7-6,1-2,3-0)

Porin alkuturnauksen lopullinen sarjataulukko:
Pori            3 3 0 0 0 (42-4)   9
Siilinjärvi   3 0 2 0 1 (14-24) 4
Ylihärmä   3 0 2 1 1 (17-30) 3
Turku         3 0 0 2 1 (14-29) 2

Pori voitti turnauksen ja selvitti tiensä naisten halli SM -lopputurnaukseen. Toinen lopputurnaukseen selvinnyt joukkue oli Siilinjärvi.

Marko Mäkinen / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle
Superpesiksen runkosarjaa venytetään pidemmälle syksyyn

Superpesiksen runkosarjaa venytetään pidemmälle syksyyn

Superpesiksen sarjajärjestelmät uudistuvat. Kaksinkertaisen runkosarjan lisäotteluista, kuten paikalliskierroksista ja valintaotteluista, luovutaan. Tilalle tulevat ylempi ja alempi jatkosarja.

Lue lisää
Imatran Pallo-Veikkojen unelma toteutui: Itä-Länsi ja Superpesistä Ukonniemessä 2017

Imatran Pallo-Veikkojen unelma toteutui: Itä-Länsi ja Superpesistä Ukonniemessä 2017

Perinteikäs Imatran Pallo-Veikot tekee usealla saralla paluuta parrasvaloihin.

Lue lisää
Kirittäret lähtee paalulta naisten Superpesiksen pudotuspeleihin

Kirittäret lähtee paalulta naisten Superpesiksen pudotuspeleihin

Lapuan Virkiä on voittanut viisi edellistä naisten Suomen mestaruutta pesäpallossa. Neljästi loppuotteluvastustajana on ollut Kirittäret Jyväskylästä.

Lue lisää
Mikko Kanala ja Emma Nieminen Superpesiksen elokuun pelaajiksi

Mikko Kanala ja Emma Nieminen Superpesiksen elokuun pelaajiksi

Superpesiksen mitaliottelut alkavat viikonloppuna. Mitä pidemmälle kausi on edennyt, sitä enemmän on tarvittu tiukkojen tilanteiden kylmäpäisiä ratkaisijoita.

Lue lisää
Kylmyys ei kangistanut Superpesiksen katsojia

Kylmyys ei kangistanut Superpesiksen katsojia

Superpesiksessä siirrytään puolivälierävaiheeseen tiistaina. Säiden haltijan luomat alkukauden haasteet kääntyivät lopulta hyväksi torjuntavoitoksi, kun yleisö löysi runkosarjan ratkaisuotteluissa mukavasti paikan päälle katsomoihin.

Lue lisää
Superpesiksen ja Ykköspesiksen kuukauden pelaajat valittu

Superpesiksen ja Ykköspesiksen kuukauden pelaajat valittu

Miesten Superpesiksen lyöjä- ja tehotilastojen kärkipäässä on nähty alkukaudesta yllätysnimiä tuttujen kasvon rinnalla. Yksi heistä on toukokuun pelaajaksi valittu Alajärven Ankkureiden Sami Mikkolanaho.

Lue lisää