Turku-Pesiksen ensi kosketus pääsarjatasoon

Viime lauantaina Porissa karsittiin kaksi joukkuetta, jotka pääsevät maaliskuun puolivälissä pelaamaan naispesäpallon hallisuomenmestaruudesta. Porin turnauksessa olivat Turun ja emäntäjoukkue Pesäkarhujen lisäksi mukana Ylihärmä ja Siilinjärvi. Turnauksesta tiensä lopputurnaukseen selvittivät Pori ja Siilinjärvi.

Pori - Turku 2-0 (2-0, 13-1)

Nousijajoukkue Turku lähti turnaukseen hakemaan kokemusta kovista peleistä sekä muiden joukkueiden tavoin hakemaan oikeita koostumuksia kesän peleihin. Pelien välillä kokoonpanot elivät melko runsaastikin ja muutos oli välillä puolen joukkueellisen luokkaa. Ensimmäisessä pelissä Turku kohtasi emäntäjoukkue Porin ja vastus oli todella kovaa luokkaa. Siitä huolimatta ensimmäisellä jaksolla peli oli varsin tasaista. Pori voitti sen lopulta niukasti 2-0. Toisella jaksolla ero oli jo huomattavasti selvempi. Turuttaret heittelivät palloa turhan usein ohi kotipesästä ja hieman omalaatuisen hallisäännön ansiosta Pori sai seitsemän juoksua harhaheitoilla. Toki sääntö oli sama molemmille. Jakso päättyi lopulta parempaa peliä esittäneen Pesäkarhujen voittoon juoksuin 13 - 1. Turku sai ainokaisensa harhaheitolla.

Turku - Siilinjärvi 1-2 (3-5, 2-1, 0-1)

Toiseen otteluun Turku pääsi kolmen tunnin lepo- ja ruokatauon jälkeen. Vastassa oli Siilinjärvi. Turun kokoonpano oli muuttunut edellisestä monen pelaajan verran. Alku menikin hakiessa uusien koostumuksien välillä toimivaa yhteispeliä ja Siilinjärvi vei ensimmäisen jakson lukemin 5-3. Toisella jaksolla Turku esitti melko tiivistä ulkopeliä ja sisäpelissä tilanteet hyödynnettiin ensimmäistä jaksoa hieman paremmin. Talven ensimmäinen jaksovoitto superpesisjoukkueesta turuttarille kirjattiin hienosti lukemin 2-1. Jaksovoittojen mennessä tasan voittaja selvitettiin kotiutuslyöntikilpailun avulla. Siilinjärvi oli tällä kertaa hieman parempi voittaen sen lukemin 1 – 0.  Pisteet menivät siis savolaisille 2-1.

Ylihärmä - Turku 1-2 (7-6, 1-2, 3-0)

Viimeisessä ottelussa vastassa oli Ylihärmän Pesis-Junkkarit. Ottelussa oli vielä panoksena paikka lopputurnaukseen, sillä molemmilla joukkueilla oli mahdollisuus päästä tasapisteisiin Siipen kanssa ja tällöin paremmuus olisi ratkaistu kolmen pisteen voittojen avulla. Sekä Turku että Ylihärmä olisivat olleet näin Siipeä edellä. Ottelu alkoi Turun kannalta heikosti ja pohjanmaalaiset pääsivätkin kahden vuoroparin jälkeen jo 5-0 johtoon. Kolmannen aloittavalla alkoi tapahtua ja turkulaiset suorastaan pitivät vastustajaa pilkkanaan saaden kuusi juoksua. Tilanne oli siis 6-5 Turku-Pesikselle. Ylihärmä kuitenkin löysi vielä tasoittavalleen ylimääräisen vaihteen tehden jaksovoittoon tarvittavat kaksi juoksua.  Toinen jakso oli taas turkulaisten pitävän ulkopelin ansiosta vähäjuoksuinen. Sisäpelissä he löivät jaksovoittoon tarvittavat kaksi juoksua vastustajan tyytyessä yhteen. Jaksovoitto meni turkulaisille lukemin 2-1. Kotiutuskilpailussa Ylihärmä oli huomattavasti terävämpi voittaen sen 3-0. Pisteet siis Pohjanmaalle 2-1.

Kokonaisuutena turnaus näytti sen että Turku – Pesis on ansainnut paikkansa superpesiksessä ja pystyy haastamaan siellä pelaavat joukkueet tasapäisesti. Hieman tietenkin joukkueessa paistaa kokemattomuus, mutta sitä tulee kesällä varmasti runsaasti lisää.

Porin Karhuhalli 16.2.2008
Halli SM -alkuturnaus
Ylihärmä - Siilinjärvi 1-2 (3-2,4-5,1-2)

Turku         3 0 0 2 1 (14-29) 2

Pori voitti turnauksen ja selvitti tiensä naisten halli SM -lopputurnaukseen. Toinen lopputurnaukseen selvinnyt joukkue oli Siilinjärvi.

Marko Mäkinen / UrheiluSuomi.com

Väliinjättösääntö laajenee pesäpallossa alkavalle kaudelle

Pesäpalloliiton johtokunnan elokuussa 2019 tekemällä päätöksellä lyöntivuoroja koskevat pelisäännöt uudistuvat alkavalle kaudelle Superpesiksessä ja Ykköspesiksessä.

Pesäpalloliitto ohjeisti korona-ajan käytännöistä

Kansallispelimme liki 100-vuotisen historian ajan pesäpallo-ottelu on aloitettu hutunkeitolla.

Pesäpallon otteluohjelmat julki - naisten Superpesiksen kausi käyntiin kuumilla paikallisotteluilla

Naisten Superpesiksessä palataan tositoimiin ensimmäisenä kotimaisena palloilusarjana koronaviruspandemian aiheuttaman poikkeustilan jälkeen. Avauskierroksella nähdään neljä huippuottelua perjantaina 12.6.

Miesten Superpesis vauhtiin 2.7. alkaen - 14 joukkuetta tavoittelee Suomen mestaruutta

Nyt se on varmaa. Kaikki 14 joukkuetta ovat mukana, kun miesten superpesiskausi käynnistyy 2. heinäkuuta. Panoksena on 97. Suomen mestaruus miesten pääsarjapesäpallon historiassa. Ainoastaan sotavuosina 1941 ja 1944 sarja on jäänyt pelaamatta.

Naisten superpesiskausi käyntiin 12. kesäkuuta

Pesäpallokausi 2020 on pääsemässä vahvasti vauhtiin kesäkuun toisella viikolla. Naisten Superpesiksessä otteluohjelmaan on merkitty ensimmäiset ottelut perjantaille 12. kesäkuuta.

Superpesiksen runkosarjaa venytetään pidemmälle syksyyn

Superpesiksen sarjajärjestelmät uudistuvat. Kaksinkertaisen runkosarjan lisäotteluista, kuten paikalliskierroksista ja valintaotteluista, luovutaan. Tilalle tulevat ylempi ja alempi jatkosarja.