Jukurit ei pystynyt ohittamaan Petri Koivistoa

Perjantai-illan tv-pelinä nähtiin TuTo-Jukurit, jossa Jukureilla oli mahdollisuus parantaa asemiaan taistelussa runkosarjan kakkossijasta. TuTo varmisti käytännössä runkosarjan voiton jo viime kierroksella. Jukurit ei kuitenkaan onnistunut aikaansaamaan ainuttakaan maalia ja näin ottelun päättyi lukemiin 3-0 (2-0,1-0,0-0).

Tuto sai otteluun erinomaisen alun, kun Jouni Virpiö iski joukkueelleen avausmaalin vain kahdenkymmenenkahden pelisekunnin jälkeen. Jukurit pyrki kiristämään otettaan, mikä johti Olli-Pekka Komulaisen ryntäysjäähyyn pian avausmaalin jälkeen. TuTo ei kuitenkaan pystynyt lisäämään johtoaan ylivoimalla. Seuraavaksi oli TuTon vuoro testata alivoimansa kestävyyttä yhteensä neljän minuutin ajan, mikä hoitui onnistuneesti maalinvahti Petri Koiviston tuella. Huolimatta vierasjoukkueen hienoisesta hallinnasta onnistui TuTon Tuomas Muhonen lisäämään kotijoukkueen johdon 2-0:aan ajassa 14:14. Loppuerän aikana molemmat joukkueet ottivat yhdet kaksiminuuttiset mutta lisämaaleja ei tehty.

Kotijoukkue kiristi tahtiin ottelun toisessa erässä, eikä Jukureilla ollut helppoa pyrkiessään pysyttelemään mukana. Hieman toisen erän puolen välin jälkeen onnistui Jouni Virpiö viimeistelemään illan toisen maalinsa. TuTo pelasi erässä vastustajaa aktiivisempaa hyökkäyspeliä mutta Joni Myllykoski mikkeliläisten maalilla säästi hyvillä otteillaan joukkueensa enemmiltä takaiskuilta. Näin ottelun kolmanteen erään lähdettiin lukemissa 3-0.

Kolmannen erän neljännellä peliminuutilla TuTon luottovahti Petri Koivisto huitoi nimiinsä 2+10 minuutin rangaistuksen. TuTon puolustaessa ansiokkaasti johtoasemaansa, ei myöskään Jukureilla pysynyt peli aivan hanskassa, mistä kertovat kolme kahden minuutin rangaistusta. Erän lopussa tasaisen väännön jälkeen tunteet kuumenivat; TuTon Aki Keinänen otti 2+2 minuuttia väkivaltaisuudesta ja päätössummerin soidessa myös TuTon Iiro Junnila ja Jukureiden Lauri Kinos ottivat painistaan väkivaltaisuusrangaistukset. Kolmas erä jäi maalittomaksi, mikä merkitsi TuTolle voittoa maalein 3-0.

TuTon valmentaja Ismo Lehkonen kertoi joukkueen saaneen pelin alkuun hyvän tahtotilan ja nopean avausmaalin. Lehkosen mukaan välillä ote hieman katosi mutta onneksi joukkue sai tarvittavat maalit aikaiseksi. Ismo Lehkonen oli erityisen tyytyväinen maalivahti Petri Koiviston nollapeliin.

Jukuri –valmentaja Kari Makkonen antoi tunnustusta vastustajan maalivahti Petri Koivistolle, joka torjui kaikki Jukureiden maalipaikat. Makkosen mukaan kaksi ensimmäistä maalia syntyivät henkilökohtaisista virheistä. Makkosen mukaan peli osoitti jälleen sen, että turkulaisilta on erittäin vaikea riistää pisteitä näiden kotikentällä.

Mestiksen tiedotteesta / UrheiluTurku.com

Simon Suoranta TUTOon loppukaudeksi

Kokenut hyökkääjä Simon Suoranta liittyy TUTOn harjoitusvahvuuteen välittömästi, mutta pelaamassa hänet nähdään todennäköisesti vasta ensi viikolla.

Mikael Hakkarainen siirtyy TPS:n riveihin

Turun Palloseura on solminut vuoden mittaisen pelaajasopimuksen Mikael Hakkaraisen kanssa. Keskushyökkääjän tontilla viihtyvä 23-vuotias Hakkarainen liittyi TPS:n harjoitusvahvuuteen tänään perjantaiaamuna.

Lauri Korpikosken kausi päättyi lonkkaoperaatioon

Turun Palloseuran kapteenin Lauri Korpikosken lonkka tähystettiin maanantaina Turussa. Operaation myötä Korpikosken pelit tältä kaudelta on pelattu, joskin leikkaus sujui hyvin.

TPS:n maalivahtiosasto vahvistuu Kari Piiroisella

Turun Palloseura on tehnyt lainasopimuksen maalivahti Kari Piiroisen kanssa. 19-vuotias siirtyy TPS-paitaan Tampereen Tapparan sopimuspelaajana, joskin kuluvalla kaudella hän on pelannut Mestistä TUTOn paidassa.

Maalivahti Rasmus Tirrosen sopimus on purettu

Turun Palloseura ja maalivahti Rasmus Tirronen ovat purkaneet pelaajasopimuksen yhteisymmärryksessä.

Ukko-Pekka Luukkonen jatkaa TPS:ssä

NHL-seura Buffalo Sabresin sopimuspelaaja, maalivahti Ukko-Pekka Luukkonen jatkaa edelleen Turun Palloseuran riveissä.