Viime hetken maali Nice Futiksen turma

Naisten Liigacupissa tappioitta edennyt TPS sai sunnuntaina vastaansa Liigacupin omalta osaltaan avanneen porilaisen Nice Futiksen. Flunssa-aallon kourissa olleet joukkueet saivat jalkeille pelaajaryhmät, joissa olivat mukana taudista parantumassa olevat ja vähiten sairaat pelaajat. Em. johtuen pelin tempo ei noussut kovin korkeaksi, vaikka molemmilla joukkueilla riittikin taistelutahtoa ottelun voittamiseen.

Ottelun alku näytti siltä, että vierasjoukkueen pelaajat olisivat olleet korkeassakin kuumeessa. TPS vyörytti hyökkäyksiä solkenaan porilaisten maalille, mutta ilman tulosta. Vasta kun peliä oli käyty reilut 10 minuuttia Nice Futis pääsi ensimmäisen kerran kunnolla TPS-alueelle. Oudosti TPS:n peli lamaantui vahvan alun jälkeen. Nice Futis pääsi peliin mukaan ja otti keskikentän haltuunsa. Kesken Nice Futiksen pelinrakentelun TPS pääsi muutamaan otteeseen pelaamaan nopeasti pystyyn kärjessä aktiivisesti liikkuneelle Tiia Tikkaselle. Porilaisten puolustus kohteli Tikkasta useamman kerran kovin ottein ja ottelun 22. minuutilla ottelun tuomari Lina Långbacka varoitti Nice Futiksen Niina Inkistä, tämän kaadettua rajulla taklauksella Tikkasen. Ensimmäisen puoliajan loppu väännettiin melko tasaisissa merkeissä ja tauolle lähdettiin 0-0 -lukemissa.

Tauon jälkeen Nice Futis aloitti terhakkaasti. Ottelun 52. minuutin kohdalla Nice Futis pääsi kolisuttamaan TPS-maalin yläputkea, mutta putkesta kimmonneen pallon TPS-puolustus toimitti väljemmille vesille. Niinkuin TPS:n tämän kauden aikaisemmissakin liigacupin otteluissa, mitä pitemmälle ottelu eteni, sitä selvemmin TPS otti pelin ohjat käsiinsä. TPS pystyi luomaan paineen Nice Futiksen kenttäpuolelle, muttei pystynyt kontrolloituihin maalintekotilanteisiin. Ottelun viimeisen viiden minuutin aikana alkoi sitten tapahtua. TPS takoi kaksi kertaa vähän ajan sisään pallon Nice Futiksen maalin pystytolppaan ja maali alkoi vanhan sanonnan mukaan "roikkua ilmassa". Tuomarin antaman lisäajan toisella minuutilla TPS-pelaaja kaadettiin noin 20 metrin päästä Nice Futiksen maalista. TPS:n Susanna Rannan tykki puhui ja Nice Futiksen maalivahti Aliina Hakala pääsi vedon eteen, mutta Hakalasta kimmonneen pallon toimitti maaliin haukkana paikalle pyrähtänyt Tiia Tikkanen. Seuranneen keskialoituksen jälkeen tuomari Lina Långbacka vihelsi ottelun päättyneeksi.

FC TPS:n tiedotteesta / UrheiluTurku.com

TPS solmi jatkosopimuksen nuoren oman kasvattinsa kanssa

Jalkapallon Ykkösliigassa pelaava Turun Palloseura on käyttänyt laitahyökkääjä Veeti Pohtion, 18, sopimuksessa olleen option.

FC Inter vapautti Jarkko Wissin päävalmentajan tehtävästä

FC Inter Turku Oy on vapauttanut Jarkko Wissin Interin liigajoukkueen päävalmentajan tehtävästä.

18-vuotias Joonas Kekarainen siirtyy Interiin

FC Inter on solminut 2+1-vuotisen pelaajasopimuksen 18-vuotiaan Joonas Kekaraisen kanssa. Oman ikäluokkansa maajoukkueen vakionimiin kuuluva keskikenttäpelaaja siirtyy Interiin Käpylän Pallosta.

Nuorten maajoukkuepuolustaja Eero Uusitalo jatkaa kasvattajaseurassaan

Jalkapallon Ykkösliigassa pelaava Turun Palloseura on tehnyt kauden 2024 kattavan sopimuksen keskuspuolustaja Eero Uusitalon, 18, kanssa. Uusitalo on TPS:n oma kasvatti, joka teki ensiesiintymisensä edustusjoukkueessa viime kaudella.

Interin organisaatio vahvistuu

FC Interin seuraorganisaatio vahvistuu kahdella uudella avainhenkilöllä. Seurassa aiemmin liigapelaajana sekä valmennuspäällikkönä työskennellyt Kalle Parviainen on nimetty seuran urheilujohtajaksi. Interin kehitysjohtajaksi on nimetty Tuomas Välimäki.

Hyökkääjälupaus Onni Helén solmi kaksivuotisen sopimuksen kasvattajaseuransa TPS:n kanssa

Turun Palloseura on solminut kaudet 2024 ja 2025 kattavan edustusjoukkuesopimuksen hyökkääjä Onni Helénin kanssa.