Salamat taisteli mutta taipui

Salamoilla oli edessään tärkeä ottelu sarjakärki TuToa vastaan, joka saattaisi sinetöidä Salamoiden kohtalon suhteessa putoamiskarsintoihin. 3-1 (1-0,0-0,2-1) -tappiosta huolimatta Salamien oljenkorsi säilyi, sillä HeKi hävisi oman ottelunsa Sportille.

Kupittaalla avauserää pelattiin tasaisissa merkeissä. Avauserän lähestyessä puolta väliä, joutui vierasjoukkue ahdinkoon otettuaan kaksi lähes peräkkäistä jäähyä. Turkulaiset eivät jättäneet tilaisuutta käyttämättä; ajassa 11:03 Kai Syväsalmi vei kotijoukkueen 1-0 –johtoon. Avauserä ei kuitenkaan ollut runkosarjan voittajan suvereenia hallintaa vaan erä päättyi hyvin tasaisten otteiden jälkeen lukemiin 1-0.

Salamat oli tehostanut hyökkäyspeliään toiseen erään. TuTon kaksi rangaistusta erän alkuminuuteilla tiesivät vieraille ylivoimaa, jonka aikana joukkue ei kuitenkaan pystynyt ohittamaan varmaotteista Petri Koivistoa. Myös TuTo pääsi yrittämään maalintekoa ylivoimalla, kun Salamoiden Tommi Pelkonen ja Juhani Ijäs ottivat rangaistukset. Ijäs sai 5 minuuttia päähän kohdistuneesta taklauksesta + automaattisen pelirangaistuksen käytöksestä. TuTokaan ei kuitenkaan pystynyt ohittamaan Simo Vehviläistä Salama-maalilla. Toinen erä päättyi lopulta tasaisen pelin jälkeen maalittomana, joten lukemat 1-0 säilyivät voimassa.

Salamat tuli mukaan voittotaisteluun kolmannen erän alussa, kun Marko From onnistui tasoittamaan pelin. Markku Vuorisalon onnistunut vastaisku tuli kuitenkin vain seitsemäntoista sekunnin kuluttua tasoitusmaalista. Salamat pelasi kurinalaisesti ja sai hallitsevan otteen kolmannen erän hyökkäyspelistä. Petri Koivistoa ei kuitenkaan edelleenkään ollut helppo ohittaa. Molemmat joukkueet käyttivät aikalisän ja Salamat otti erän päätöshetkillä Simo Vehviläisen maaliltaan. Tämä avasi Jouni Virpiölle mahdollisuuden iskeä päätöslukemiksi 3-1 tyhjään maaliin.

Mestiksen tiedotteesta / UrheiluTurku.com

Simon Suoranta TUTOon loppukaudeksi

Kokenut hyökkääjä Simon Suoranta liittyy TUTOn harjoitusvahvuuteen välittömästi, mutta pelaamassa hänet nähdään todennäköisesti vasta ensi viikolla.

Mikael Hakkarainen siirtyy TPS:n riveihin

Turun Palloseura on solminut vuoden mittaisen pelaajasopimuksen Mikael Hakkaraisen kanssa. Keskushyökkääjän tontilla viihtyvä 23-vuotias Hakkarainen liittyi TPS:n harjoitusvahvuuteen tänään perjantaiaamuna.

Lauri Korpikosken kausi päättyi lonkkaoperaatioon

Turun Palloseuran kapteenin Lauri Korpikosken lonkka tähystettiin maanantaina Turussa. Operaation myötä Korpikosken pelit tältä kaudelta on pelattu, joskin leikkaus sujui hyvin.

TPS:n maalivahtiosasto vahvistuu Kari Piiroisella

Turun Palloseura on tehnyt lainasopimuksen maalivahti Kari Piiroisen kanssa. 19-vuotias siirtyy TPS-paitaan Tampereen Tapparan sopimuspelaajana, joskin kuluvalla kaudella hän on pelannut Mestistä TUTOn paidassa.

Maalivahti Rasmus Tirrosen sopimus on purettu

Turun Palloseura ja maalivahti Rasmus Tirronen ovat purkaneet pelaajasopimuksen yhteisymmärryksessä.

Ukko-Pekka Luukkonen jatkaa TPS:ssä

NHL-seura Buffalo Sabresin sopimuspelaaja, maalivahti Ukko-Pekka Luukkonen jatkaa edelleen Turun Palloseuran riveissä.