Inter tyrmäsi VPS:n 5-0

FC Inter ei antanut vierasjoukkue Vaasa Palloseuralle mitään mahdollisuuksia lauantaina Kupittaalla pelatussa Liigacupin kotiottelussa. Inter voitti ottelun ylivoimaisen esityksen jälkeen 5-0(3-0).

Ottelun alusta lähtien kävi selväksi kuka ottelua hallitsi. VPS ei pystynyt pitämään palloa ja Inter vyörytti hyökkäyksiä ottelun alusta lähtien Janne Aholan vartioimalle maalille. Ottelun ensimmäistä maalia ei tarvinnut odottaa kuin ottelun 9. minuutille. Inter sai tuolloin kulmapotkun, jonka toimitti maalille Sami Sanevuori. Kierteisen pallon sohi Timo Furuholmin ahdistelemana maalin vaasalaisten harmiksi Joonas Ikäläinen. Ensimmäisessä maalissa vahvasti mukana ollut Sanevuori pääsi itse maalin makuun Interin toisessa maalissa. Esityön maaliin teki Teemu Turunen, joka syötti pallon hyvän nousun päätteeksi maalin takatolpalla päivystäneelle Sanevuorelle. Interin kolmas maali syntyi kaksi minuuttia ennen ensimmäisen puoliajan loppua. Maalintekijänä oli rangaistuspotkusta pallon varmasti vasempaan kulmaan laukonut Turunen. Rangaistuspotku tuomittiin Diego Corpachen kaatamisesta. Interin nimiin menneellä avausjaksolla VPS:n tilanteet olivat vähissä. Pari vaarallista hässäkkää joukkue sai kyllä luotua, mutta ne syntyivät enemmän tai vähemmän Interin puolustuksen suosiollisella myötävaikutuksella.

Toinen jakso jatkui siitä mihin ensimmäinen loppui. Inter pääsi kaunistelemaan johtoaan jälleen Sanevuoren kulmapotkusta, joka leijaili tällä kertaa suoraan maaliin yli tilanteessa väärin sijoittuneen VPS-vahti Aholan. Tähän maali sai Interin kylläiseksi ja VPS:kin pääsi otteluun paremmin mukaan. Maalipaikkoja se yhtä Patrick Bantamoin sähellystä lukuun ottamatta pystynyt luomaan. Inter sen sijaan osui ottelussa vielä viidennen kerran. Maalin teki vaihdosta kentälle tullut Ats Purje, joka sai syötön Ville Nikkarilta. Maalin jälkeen Inter sai vielä luotua muutaman vaarallisen hyökkäyksen, mutta ne eivät kuitenkaan tuoneet enää tulosta.

Interin murskavoittoon päättynyt ottelu sai myös päävalmentaja Job Dragtsman tyytyväiseksi.

- Voitto lämmittää aina, sen on selvä. Hallitsimme ottelua ja meillä oli paikkoja vielä lisämaaleihin. Myös puolustus pelasi muutamaa tilannetta lukuun ottamatta tänään hyvin, kiitteli tyytyväinen Dragtsma pelin jälkeen.

Interin Liigacupottelut jatkuvat torstaina, jolloin joukkue matkustaa IFK Mariehamnin vieraaksi.

1.3.2008 LiigaCup, Kupittaa/ Turku
FC Inter-VPS 5-0 (3-0)
9´ Timo Furuholm 1-0
18´ Sami Sanevuori  2-0
43´ Teemu Turunen 3-0 (rp.)
54´ Sami Sanevuori 4-0
72´ Ats Purje 5-0.