Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Koivistosta Helmikuun kuukauden pelaaja

 
Koivistosta Helmikuun kuukauden pelaaja


TuTo:n maalivahti Petri Koivisto on valittu Mestiksen Helmikuun kuukauden pelaajaksi.

TuTon maalivahti Petri Koivisto on torjunut tähän mennessä Mestiksen runkosarjassa peräti kahdeksan nollapeliä, joista helmikuussa tulleet kolme nollaa ja 1,5 päästetyn maalin ottelukeskiarvo langettivat hänelle kuukauden pelaajan tittelin. Veikkauksen kiekkovakiomitaleita Koivisto keräsi 13 jolla voitti helmikuun pörssin selvästi.
- Joukkueen pärjääminen on aina ykköstavoite, mutta onhan tämäkin mukava valinta ja positiivinen yllätys, kommentoi Koivisto titteliään.

Kuutta minuuttia vaille koko sarja

TuTon 21-vuotias ykkösvahti nousi runkosarjassa maalivahtitilastojen kärkipäähän muillakin kuin nollapeleillään. Hän torjui kovalla 93 prosentin teholla ja urakoi huiman minuuttimäärän: Koivisto on seissyt TuTo-maalilla 44 runkosarjapeliä lukuunottamatta yhtä kuusiminuuttista tammikuisessa LeKi-pelissä, jolloin Kim Törnström käväisi tolppien välissä avauserän lopulla.
- Välillä kyllä joutui vähän psyykkaamaan itseään, mutta tykkään pelata paljon. Myös voittaminen auttoi jaksamaan. Jos olisimme hävinneet jatkuvasti, olisi urakka ollut varmasti paljon raskaampi, arvelee Koivisto, jonka ei tarvinnut sietää missään vaiheessa kahta peräkkäistä tappiota enempää.
- Meillä on tosi hyvähenkinen joukkue, ja hallille on mukava mennä joka päivä. Kaikilla on pilkettä silmäkulmassa, vaikka hommia tehdään tiukasti ja potkitaan toisiamme persuksille, selittää Koivisto TuTon mahtavaa voittokulkua, kun joukkue rikkoi ensi kertaa Mestiksen historiassa sadan pisteen haamurajan.
Koivisto itse pohjusti TuTon menestystä tehokkaammin kuin moni osasi kauden alussa odottaa.
- Olen kauteen tähän asti tyytyväinen. Nollapelieni määrä tuli jopa vähän yllätyksenä, mutta se vaatii kyllä koko joukkueen onnistumista.
TuTon tehokkaasta puolustuspelistä kertoo jotain se, että Koivistolle tuli runkosarjassa saman verran torjuntoja kuin SaPKon Tuomas Lohtanderille, vaikka Lohtander pelasi lähes 600 minuuttia vähemmän.
- Kontrolloimme kiekkoa niin paljon, että olen tosiaan välillä selvinnyt aika vähillä hommilla. Toisaalta jos töitä ei tule paljoa, pelissä ei aina pysy niin hyvin mukana. Ei kannata kuitenkaan valittaa, vaikka välillä selviää vähemmällä.

Vielä vuosi kokemusta SM-liigaa varten

Petri Koivisto on Kiimingin Kiekko-Poikien kasvatti, joka siirtyi kymmenvuotiaana Kärppien junioriksi. Viime kaudella Koivisto muutti Kajaaniin, jossa hän torjui kaksi kärpästä yhdellä iskulla käytyään armeijan ja hankittuaan Mestis-kokemusta Hokissa.
Koivisto pääsi viimeisinä kärppäkausinaan 12 kertaa luukkumieheksi Kärppien SM-liigamiehistöön. Liigakokemusta tuli siis vain aition puolelta, mutta SM-liiga on yhä Koiviston kirkkaana tavoitteena.
Silti hän teki jo tammikuussa TuTon kanssa jatkosopimuksen ensi kaudeksi.
- Olisin ehkä päässyt ensi kaudeksi liigaan kakkosvahdiksi, mutta peliaika olisi jäänyt todennäköisesti pieneksi. Totesin ettei minulla ole 21-vuotiaana mihinkään kiire, joten päätin pelata vielä vuoden Mestistä. Jos saan ensi kaudella kokemusta yhtä paljon kuin nyt, olen varmasti ensi vuonna valmiimpi kilpailemaan liigassa peliajasta.
Vuoden kuluttua TuTo voi sitä paitsi nousta koko joukkueena SM-liigaan.
Tälle kaudelle turkulaisilla on vain yksi tavoite:
- Kaikki muut sijat kuin mestaruus olisivat pettymyksiä, Koivisto korostaa

Mestiksen tiedotteesta / UrheiluTurku.com


Takaisin edelliselle sivulle
Oula Palve Turkuun

Oula Palve Turkuun

HPK:n keskushyökkääjä Oula Palve siirtyy Turun Palloseuran riveihin kahden vuoden sopimuksella.

Lue lisää
Zach Budish loppukaudeksi Turkuun

Zach Budish loppukaudeksi Turkuun

Laitahyökkääjä siirtyy Turun Palloseuran riveihin Mikkelin Jukureista loppukauden kattavalla sopimuksella.

Lue lisää
Olli Kaskinen TUTOon - Lehtimäki palaa Forssasta

Olli Kaskinen TUTOon - Lehtimäki palaa Forssasta

18-vuotias puolustajalupaus Olli Kaskinen saapuu TUTOon lainapestillä Turun Palloseurasta. Hyökkääjä Niklas Lehtimäki puolestaan palaa takaisin TUTOn vahvuuteen.

Lue lisää
Roope Paltta on TUTO Hockeyn uusi toimitusjohtaja

Roope Paltta on TUTO Hockeyn uusi toimitusjohtaja

TUTO Hockeyn uusi toimitusjohtaja on Roope Paltta. 40-vuotias Paltta siirtyy tehtävään TPS Juniorijääkiekko ry:n toiminnanjohtajan paikalta.

Lue lisää
Dani Aavinen jättää TUTOn toimitusjohtajan tehtävät kauden päätteeksi

Dani Aavinen jättää TUTOn toimitusjohtajan tehtävät kauden päätteeksi

Aavinen aloitti tehtävässä keväällä 2014 tilanteessa, jonka näin jälkikäteen voidaan todeta olleen TUTO Hockeyn toiminnan jatkuvuuden suhteen hyvin kriittinen. Tuolloin oltiin tilanteessa, jossa yhtiöllä oli yli puoli miljoonaa euroa velkaa.

Lue lisää
Markus Ruusu TUTOon

Markus Ruusu TUTOon

20-vuotias maalivahti Markus Ruusu siirtyy TUTOon toistaiseksi voimassa olevalla lainasopimuksella. Ilveksellä on loukkaantumissuman iskiessä mahdollisuus kutsua Ruusu takaisin riveihinsä.

Lue lisää