Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Uudistunut VALIO-tiimi tukee huipulle pyrkiviä junioreita

 
Uudistunut VALIO-tiimi tukee huipulle pyrkiviä junioreita


TPS Salibandyn VALIO-tiimi on elänyt hiljaiseloa tämän kauden ajan, mutta taustalla on tehty voimakasta kehitys- ja uudistustyötä. VALIO-tiimin aikaisempi tarkoitus oli toimia ennen kaikkea motivointikeinona vähän nuoremmille junioreille, mutta nyt  
uudistuksen jälkeen toiminta suunnataan huippusalibandyn kynnyksellä askeltaville TPS:n nuorille tulevaisuuden lupauksille. Tässä vaiheessa ryhmässä aloittaa 7 poikajunioria, ensimmäiset tytöt valitaan ryhmään toukokuussa. VALIO-tiimin toimintaa kooridinoiva TPS Salibandyn valmennuspäällikkö Atte Juuti valottaa uudistuksen taustoja:

- VALIO-tiimin uudistuksen tavoitteena on tukea meidän nuoria lupauksia heidän urheilijaurallaan ja ottaa nimenomaan sillä puolella iso askel eteenpäin. VALIO-tiimi valitaan aina kahdeksi vuodeksi kerrallaan poikien ja tyttöjen MM-kisarytmin mukaisesti. VALIO-tiimiläisten kanssa tehdään fyysisiä testejä, ravintoseurantaa ja käydään ylipäätään läpi sellaisia pelaajan henkilökohtaisia kehitysalueita, jota ei välttämättä ainakaan näin syvällisesti joukkueharjoituksissa pystytä tekemään. Tiivistettynä, VALIO- tiimiläisten kanssa paneudutaan siihen haasteeseen, mitä vaaditaan tulevaisuuden salibandyä pelaavalta huippu-urheilijalta ja luonnollisesti pyritään siihen, että TPS pysyy mukana koko ajan kovenevassa kilpailussa mm. poikien ja tyttöjen maajoukkuepaikoista.

Yksi suuri syy VALIO-tiimin kehittämiselle on Juutin mukaan myös miesten ja naisten liigapaikkojen mukanaan tuomat aivan uuden tason haasteet.

- TPS:n juniorityö on valtakunnan huippua millä mittarilla tahansa katsottuna, mutta meiltä on vielä puuttunut ehkä se viimeinen väline, jolla pystyisimme auttamaan omia junioreitamme ottamaan ne viimeiset askeleet huippujuniorista liigapelaajaksi. Sellaisen pyrimme nyt tarjoamaan ja isossa kuvassa uskon, että tämä tulee ennen pitkää näkymään myös omien kasvattien lisääntyneenä määränä miestenkin edustusjoukkueessa, naisissahan omia junioreita onkin kiitettävästi. VALIO-tiimiläiset tulevat mm. harjoittelemaan liigajoukkueiden mukana, joten lisähaastetta ja kipinää on kyllä motivoituneille lupauksille tarjolla. Kannattaa silti muistaa, että kaikki lähtee juniorista itsestään ja hänen motivaatiostaan. Me pyrimme nyt omalta osaltamme tarjoamaan tehostettua tukea huipulle pääsemiseksi, Juuti lopettaa.

VALIO-tiimi 2008-2009:

(nimi, syntymävuosi, pelipaikka)
Jere Aanila, -91, p
Anssi Ala-Nissilä, -90, p
Jussi Kauppi, -90, mv
Antti Keskitalo, -91, h
Sami Kuronen, -91, h/p
Daniel Lentonen, -91, h
Samuli Suominen, -91, h

TPS Salibandyn tiedotteesta / UrheiluTurku.com


Takaisin edelliselle sivulle
Perttu Kytöhonka on FBC Turun uusi päävalmentaja

Perttu Kytöhonka on FBC Turun uusi päävalmentaja

Turkulaiselle salibandyväelle tuttu Perttu Kytöhonka on FBC Turun valinta uudeksi päävalmentajaksi.

Lue lisää
TPS ensimmäistä kertaa uudessa Kupittaan palloiluhallissa

TPS ensimmäistä kertaa uudessa Kupittaan palloiluhallissa

TPS:n miesten salibandyliigajoukkue pääsee tulevana lauantaina pelaamaan ensimmäisen ottelunsa uudessa kotihallissaan, vastavalmistuneessa Kupittaan palloiluhallissa.

Lue lisää
Tepsillä keskiviikkona neljän pisteen ottelu

Tepsillä keskiviikkona neljän pisteen ottelu

Maajoukkuetauko on vietetty ja keskiviikkona palataan jälleen tositoimiin, kun TPS saa kotiluolaansa vieraaksi espoolaisen Esport Oilersin.

Lue lisää
TPS:lle tuttu vastus puolivälieriin

TPS:lle tuttu vastus puolivälieriin

Miesten edustusjoukkueelle tulee puolivälierissä vastaan Jyväskylän Happee. Samat joukkueet kohtasivat myös viime keväänä, jolloin jyväskyläläiset etenivät välieriin voitettuaan seitsemännen ja ratkaisevan ottelun.

Lue lisää
Jari Hankkio on Salibandyliigan syyskuun Loiste-pelaaja

Jari Hankkio on Salibandyliigan syyskuun Loiste-pelaaja

Salibandyliigan syyskuun Loiste-pelaajaksi on valittu yleisöäänestyksellä SPV:n hyökkääjä Jari Hankkio.

Lue lisää
Eero Jalo hyökkää TPS:n riveissä seuraavat kolme kautta

Eero Jalo hyökkää TPS:n riveissä seuraavat kolme kautta

TPS Salibandy on tehnyt erittäin merkittävän jatkosopimuksen kiinnittämällä lupaavan Eero Jalon seuraan ainakin kolmeksi seuraavaksi kaudeksi. Jalon ja TPS:n tuore sopimus ulottuu siis kevääseen 2019 asti.

Lue lisää