TuTo päätti runkosarjan voitolla

TuTo kohtasi päätöskierroksella vieraskentällä KooKoon. KooKoo:lla oli pelissä paljon, sillä se sijoittuisi illan ottelukierroksen tulosten perusteella runkosarjan lopputuloksissa sijoille 2-5. Kotijoukkue KooKoo hallitsi ottelua kolmanteen erään saakka, mutta sitten nousi TuTo runkosarjan voittajan ylpeydellä peliin mukaan. TuTon huiman kirin myötä ottelu päättyi lopulta lukemiin 4-6 (1-0,2-1,1-5).

Kouvolassa avauserästä muodostui tasainen vääntö. KooKoo vaikeutti asemaansa ottelun alussa ottamalla kaksi peräkkäistä kahden minuutin rangaistusta mutta TuTon ylivoima ei pystynyt maalintekoon. KooKoo sai oman mahdollisuutensa ylivoimamaaliin Pasi Järvisen jäähyn myötä mutta ei onnistunut sekään maalinteossa. Kouvolalaisyleisön iloksi kotijoukkue sai kuitenkin maalitilinsä auki ajassa 15:50, kun Miikka Lindholm onnistui siirretyn rangaistuksen aikana. TuTo ei sen sijaan avauserässä maaleihin pystynyt, joten avauserä päättyi kouvolalaisittain toiveikkaisiin lukemiin 1-0.

KooKoo esiintyi vastustajaansa pirteämmin myös ottelun toisessa erässä. Ajassa 26:22 Kory Baker käytti ylivoiman tehokkaasti hyväkseen tekemällä lukemiksi 2-0. Tasan neljä minuuttia myöhemmin asialla oli Henri Peltola. TuTon hyökkäyspeli oli erässä lähes olematonta mutta se sai silti kavennusosuman aikaan ajassa 34:11, kun Joni Lindlöf onnistui hyödyntämään Jari Kestin syötön. Kotijoukkue hallitsi kuitenkin toista erää selkeästi, joten lukemat 3-1 säilyivät tulostaululla erätaukoon saakka.

Ehkä hieman säikähtäneenä toisen erän surkeasta hyökkäyspelistään, tuli TuTo ottelun kolmanteen erään terästäytyneenä. Vajaan neljän peliminuutin jälkeen kavensi TuTon Iiro Junnila ottelun lukemiin 3 -2. KooKoo:n Kory Baker ehti kuitenkin maalintekoon toistamiseen ajassa 48:00, kärsittyään vain hetkeä aiemmin kahden minuutin estämisrangaistuksen. Jouni Virpiö toi ylivoimamaalillaan turkulaiset kuitenkin uudelleen maalin päähän ja KooKoo piti aikalisän tarpeellisena. Pian aikalisän päätyttyä TuTon Iiro Junnila kuitenkin tasoitti ottelun ja kouvolalaisyleisö hiljeni. Tasoitusmaalin lamauttama KooKoo menetti otteen voittotaistelusta, kun Aki Keinänen vei vieraat 4-5 –johtoon ajassa 54:33. KooKoo otti vielä erän lopussa Antti Oreen maaliltaan, jolloin Ville Peltosuo pääsi niittaaman tyhjään maaliin ottelun päätöslukemiksi 4-6.

Mestiksen tiedotteesta / UrheiluTurku.com

Simon Suoranta TUTOon loppukaudeksi

Kokenut hyökkääjä Simon Suoranta liittyy TUTOn harjoitusvahvuuteen välittömästi, mutta pelaamassa hänet nähdään todennäköisesti vasta ensi viikolla.

Mikael Hakkarainen siirtyy TPS:n riveihin

Turun Palloseura on solminut vuoden mittaisen pelaajasopimuksen Mikael Hakkaraisen kanssa. Keskushyökkääjän tontilla viihtyvä 23-vuotias Hakkarainen liittyi TPS:n harjoitusvahvuuteen tänään perjantaiaamuna.

Lauri Korpikosken kausi päättyi lonkkaoperaatioon

Turun Palloseuran kapteenin Lauri Korpikosken lonkka tähystettiin maanantaina Turussa. Operaation myötä Korpikosken pelit tältä kaudelta on pelattu, joskin leikkaus sujui hyvin.

TPS:n maalivahtiosasto vahvistuu Kari Piiroisella

Turun Palloseura on tehnyt lainasopimuksen maalivahti Kari Piiroisen kanssa. 19-vuotias siirtyy TPS-paitaan Tampereen Tapparan sopimuspelaajana, joskin kuluvalla kaudella hän on pelannut Mestistä TUTOn paidassa.

Maalivahti Rasmus Tirrosen sopimus on purettu

Turun Palloseura ja maalivahti Rasmus Tirronen ovat purkaneet pelaajasopimuksen yhteisymmärryksessä.

Ukko-Pekka Luukkonen jatkaa TPS:ssä

NHL-seura Buffalo Sabresin sopimuspelaaja, maalivahti Ukko-Pekka Luukkonen jatkaa edelleen Turun Palloseuran riveissä.