TuTolle puhdas murskavoitto SaPKosta

Runkosarjan historiallisella yli sadan pisteen saaliilla voittanut TuTo aloitti playoff –pelit kotonaan SaPKoa vastaan. TuTo ei jättänyt SaPKolle mahdollisuuksia ensimmäisessä playoff -kohtaamisessa vaan vei voiton puhtaasti maalein 9-0 (3-0,2-0,4-0).

Molemmat joukkueet pelasivat huolellista peliä alusta lähtien. Jäähyiltä ei silti vältytty; ajassa 4:25 TuTon Pasi Järvinen otti rangaistuksen kampituksesta ja nelisen minuuttia myöhemmin SaPKon Markus Tuomaala kiinnipitämisestä. SaPKo ei pystynyt ylivoimalla ohittamaan TuTon Petri Koivistoa, sen sijaan Tuomas Lohtander ohitettiin ensimmäisen kerran ylivoimalla Aki Keinäsen toimesta ajassa 09:34. Pari minuuttia myöhemmin vieraiden Raine Hartus otti kakkosen koukkaamisesta ja TuTon ylivoima puhui jälleen; maalin viimeistelijänä Joni Lindlöf. Arttu Virtanen ehti vielä lisätä TuTo –johdon 3-0:an ennen ensimmäisen, turkulaisten maaleista huolimatta suhteellisen tasaisen erän päättymistä.

Toisessa erässä kotijoukkue TuTo tiukensi edelleen otettaan ja SaPKo ajautui todelliselle tuhojen tielle otettuaan ennen erän puolta väliä peräti kuusi rangaistusta, joista viisi kakkosta ja yksi kymppi. Tuomas Lohtander piti kuitenkin joukkuettaan pystyssä, kunnes lopulta Jouni Virpiö vei ylivoimalla kiekon maaliin ajassa 29:43. SaPKo käytti pian aikalisän mutta se ei estänyt Ville Peltosuon 5-0 –osumaa. Erän loppupuolella SaPKon Mikko Silvennoinen otti vielä 5+20 minuuttia, joten SaPKon huimat rangaistusminuutit erässä olivat neljäkymmentäviisi. TuTo ei kuitenkaan enää lisännyt johtoaan, joten toinen erä päättyi lukemissa 5-0.

TuTon peli alkoi kolmannessa erässä ylivoiman merkeissä, jonka se myös tehokkaasti hyödynsi; Markku Vuorisalo iski lukemiksi 6-0. SaPKon Mika Piikkilä turvautui pian poikittaiseen mailaan, mikä tiesi Tuomas Muhoselle vuoroa tehdä ylivoimamaali. SaPKon tunteet alkoivat purkautua jäähyjen muodossa, eikä yhteenotoiltakaan vältytty. Myös TuTon napsi rangaistusminuutteja, joten erä puuroutui runsaisiin jäähymääriin. Petri Koivisto TuTon maalilla jatkoi huikeita otteitaan mutta Tuomas Lohtanderin oli antauduttava jälleen ylivoimalla, kun Joni Lindlöf viimeisteli ottelussa toisen maalinsa ajassa 51:13. Pian TuTon kahdeksannen maalin jälkeen, saivat TuTon Antti Pusa ja SaPKon Joni Kotilainen yhteenotostaan 5+20 minuuttia. Erän päätösminuutilla hyödynsi TuTo ylivoimansa vielä kerran, kun Anders Pietilä niittasi ensimmäisen playoff –ottelun päätöslukemiksi 9-0.

TuTon valmentaja Ismo Lehkonen kertoi joukkueen onnistuneen hyvin otteluun valmistautumisessa. Lehkosen mukaan joukkueen peli oli kunnossa alusta lähtien ja joukkue esitti ansiokasta ylivoimapeliä. Ismo Lehkosen mukaan ottelussa oli selkeistä lukemista huolimatta pudotuspelien tunnelmaa, sillä SaPKo kuitenkin pelasi yritteliäästi. Nollapelin pelannut maalivahti Petri Koivisto oli Lehkosen mukaan oma itsensä.

Mestiksen tiedotteesta / UrheiluTurku.com

Simon Suoranta TUTOon loppukaudeksi

Kokenut hyökkääjä Simon Suoranta liittyy TUTOn harjoitusvahvuuteen välittömästi, mutta pelaamassa hänet nähdään todennäköisesti vasta ensi viikolla.

Mikael Hakkarainen siirtyy TPS:n riveihin

Turun Palloseura on solminut vuoden mittaisen pelaajasopimuksen Mikael Hakkaraisen kanssa. Keskushyökkääjän tontilla viihtyvä 23-vuotias Hakkarainen liittyi TPS:n harjoitusvahvuuteen tänään perjantaiaamuna.

Lauri Korpikosken kausi päättyi lonkkaoperaatioon

Turun Palloseuran kapteenin Lauri Korpikosken lonkka tähystettiin maanantaina Turussa. Operaation myötä Korpikosken pelit tältä kaudelta on pelattu, joskin leikkaus sujui hyvin.

TPS:n maalivahtiosasto vahvistuu Kari Piiroisella

Turun Palloseura on tehnyt lainasopimuksen maalivahti Kari Piiroisen kanssa. 19-vuotias siirtyy TPS-paitaan Tampereen Tapparan sopimuspelaajana, joskin kuluvalla kaudella hän on pelannut Mestistä TUTOn paidassa.

Maalivahti Rasmus Tirrosen sopimus on purettu

Turun Palloseura ja maalivahti Rasmus Tirronen ovat purkaneet pelaajasopimuksen yhteisymmärryksessä.

Ukko-Pekka Luukkonen jatkaa TPS:ssä

NHL-seura Buffalo Sabresin sopimuspelaaja, maalivahti Ukko-Pekka Luukkonen jatkaa edelleen Turun Palloseuran riveissä.