TuTolle voitto ensimmäisessä välierässä

Mestiksen välierässä Kupittaalla kauden selkeä ykkösjoukkue TuTo sai vieraakseen myöskin tehokkaana esiintyneen KooKoo:n. Molemmat joukkueet kukistivat puolivälierävastustajansa puhtaasti kolmella voitolla, joten molemmat olivat saaneet valmistautua otteluun keskiviikko-illasta saakka. KooKoo pelasi aktiivista ja hyökkäysvoittoista kiekkoa, jonka TuTo pystyi kuitenkin torpedoimaan rutinoituneilla ja varmoilla otteillaan maalivahti Petri Koivistoa myöten. Näin ensimmäisen välierän voitto jäi turkulaisille maalein 7-2 (2-0,3-1,2-1).

KooKoo lähti otteluun tiukasti haastajan asemassa ja tunteet olivat pinnassa ottelun alkumetreiltä lähtien; vajaan kolmen minuutin pelin jälkeen passitettiin vieraiden Jani Honkanen rangaistusaitioon väkivaltaisuudesta. Ylivoimasta ei TuTolle maaleja kuitenkaan seurannut. Ajassa 07:23 sai Joni Lindlöf kuitenkin aihetta tuulettaa, sillä kotijoukkue siirtyi hänen hienolla maalillaan 1-0 –johtoon. TuTon Kai Syväsalmi koukkasi itsensä jäähylle ajassa 14:34 mutta myöskään KooKoo ei saanut ylivoimamaalia aikaiseksi. KooKoo hallitsi erän hyökkäyspeliä mutta turkulaismaalivahti Petri Koivisto ehti jälleen kerran jokaisen laukauksen eteen. Sekunti ennen erän viimeisen minuutin alkamista ohjasi Arttu Virtanen maalin edestä TuTon 2-0 –johtoon, joka piti erän loppuun saakka.

KooKoo tehosti yhä hyökkäyspeliään toisessa erässä ja piti peliä hallussaan. Reilun viiden peliminuutin jälkeen KooKoo:n Mikko Tarkiainen sai kaksiminuuttisen korkeasta mailasta ja hetkeä myöhemmin korkeaa mailaa käytti Kai Syväsalmi. TuTon tultua täysilukuiseksi iski Arttu Virtanen illan toisen täysosumansa ja johtolukemiksi TuTolle 3-0. KooKoo käytti aikalisänsä ja onnistui pian kaventamaan ottelun, kun Mikko Mattila ohitti lopulta ylivoimalla Petri Koiviston. TuTon luottopakki Pasi Järvinen onnistui ajassa 33:50 kuitaten näin ylivoimalla KooKoo:n kavennusmaalin. Pian istui Kory Baker rangaistusaitiossa poikittaisesta mailasta ja Joni Lindlöf sai viimeistellä ylivoimalla illan toisen maalinsa. Toisen erän lopussa TuTo koki kovia sorruttuaan jäähyilyyn mutta Petri Koivisto osoitti huikean torjuntavireensä vai paranevan kouvolalaisten kiekkosateessa. Näin vieraiden hallinnasta huolimatta rutinoitunut TuTo johti ottelua kahden erän jälkeen maalein 5-1.

Kolmannen erän alussa KooKoo:n Mikko Mattila ja Michael Clarke vaikeuttivat joukkueensa takaa-ajoa peräkkäisillä rangaistuksillaan. KooKoo selvitti kuitenkin alivoimansa ja reilun viiden minuutin pelin jälkeen Oskar Essen kavensi lukemat 5-2:een. Ajassa 48:12 kotijoukkueen Tuomas Muhosen ja vieraiden Tatu Miettisen yhteenotosta molemmille tuomittiin kahden minuutin rangaistus. Aleksi Sillanpää oli seuraava turkulaisonnistuja, kun Antti Pusa ja Arttu Virtanen syöttivät maalin, joka vei kotijoukkueen 6-2 –johtoon. KooKoo:n jäähyherkkyys lisääntyi paineen ja tappioaseman syvenemisen myötä ja Mikko Heiskanen pääsikin viimeistelemään ylivoimalla ensimmäisen välieräottelun päätöslukemiksi 7-2. Erän lopussa KooKoo:n Jani Honkanen pukkasi itselleen vielä ottelurangaistuksen. Näin TuTo otti selkeän voiton hallitulla ja rutinoituneella tavalla huolimatta KooKoo:n läpi ottelun jatkuneesta yritteliäästä hyökkäyspelistä.

KooKoo:n valmentaja Vladimir Kolek oli pettynyt joukkueensa suoritustasoon illan ottelussa. Kolekin mukaan esitys oli joukkueelta kauden huonoin, eikä joukkue onnistunut millään pelin osa-alueella. Kolekin mukaan ylilatautuminen purkautui turhina jäähyinä, mikä ei parantanut joukkueen ilmettä. Valmentaja kertoi, että seuraavaan otteluun jäi paljon parannettavaa.

TuTo –luotsi Ismo Lehkonen iloitsi tärkeästä voitosta ja oli tyytyväinen siihen, että joukkue onnistui vähissä maalipaikoissaan hyvin. Lehkonen piti jäähymäärän selityksenä pelin kovaa tunnelatausta.

Mestiksen tiedotteesta / UrheiluTurku.com

Simon Suoranta TUTOon loppukaudeksi

Kokenut hyökkääjä Simon Suoranta liittyy TUTOn harjoitusvahvuuteen välittömästi, mutta pelaamassa hänet nähdään todennäköisesti vasta ensi viikolla.

Mikael Hakkarainen siirtyy TPS:n riveihin

Turun Palloseura on solminut vuoden mittaisen pelaajasopimuksen Mikael Hakkaraisen kanssa. Keskushyökkääjän tontilla viihtyvä 23-vuotias Hakkarainen liittyi TPS:n harjoitusvahvuuteen tänään perjantaiaamuna.

Lauri Korpikosken kausi päättyi lonkkaoperaatioon

Turun Palloseuran kapteenin Lauri Korpikosken lonkka tähystettiin maanantaina Turussa. Operaation myötä Korpikosken pelit tältä kaudelta on pelattu, joskin leikkaus sujui hyvin.

TPS:n maalivahtiosasto vahvistuu Kari Piiroisella

Turun Palloseura on tehnyt lainasopimuksen maalivahti Kari Piiroisen kanssa. 19-vuotias siirtyy TPS-paitaan Tampereen Tapparan sopimuspelaajana, joskin kuluvalla kaudella hän on pelannut Mestistä TUTOn paidassa.

Maalivahti Rasmus Tirrosen sopimus on purettu

Turun Palloseura ja maalivahti Rasmus Tirronen ovat purkaneet pelaajasopimuksen yhteisymmärryksessä.

Ukko-Pekka Luukkonen jatkaa TPS:ssä

NHL-seura Buffalo Sabresin sopimuspelaaja, maalivahti Ukko-Pekka Luukkonen jatkaa edelleen Turun Palloseuran riveissä.