TPS pommitti Ålandin upoksiin

TPS murskasi Åland Unitedin Eckeröhallissa pelatussa ottelussa ja selvitti tiensä Liigacupin välieriin lohkovoittajana. Ottelu ei alkanut TPS:n kannalta kovin hyvissä merkeissä, kun Sini Tuomi väänsi nilkkansa kovassa 1v1-tilanteessa ottelun ensimmäisellä minuutilla. Hoitotoimet ja jalan pelikunnon testaaminen veivät sen verran aikaa, että TPS joutui heti ottelun alkajaisiksi pelaamaan yhden pelaajan vajaalla n. 10 min. Kenttätapahtumisissa tämä vajaalla pelaaminen ei suuremmin näkynyt, vaan peliä pelattiin melko tasaisissa merkeissä. Kun ottelua oli pelattu 11 minuuttia TPS sai vapaapotkun noin 30 metristä. TPS-toppari Laura Lundell ampui pallon ÅU:n ylärimaan, josta pallo ponnehti voimalla ÅU-vahti Åsa Forsin selästä maaliin.

Kun ottelu oli ehtinyt vanheta 21 minuuttia, Tiia Tikkanen kavensi oikealta keskelle ja tykitti vasemmallaan muutaman metrin rangaistusalueen ulkopuolelta ÅU:n maalin vasempaan ylänurkkaan. Maalin jälkeen peli jatkui edelleen hyvävauhtisena ja tiukat 1v1-tilanteet seurasivat toisiaan. Ottelun 37. minuutilla TPS pakotti vastustajan virheeseen ja siirtyi tyylikkäästi 3-0 johdon. TPS-hyökkääjä loi painetta kotijoukkueen Ing-Marie Holmbergille, joka pelasi taaksepäin maalivahti Forsille. Fors käänsi pelin oikealle, mutta hyvin tilanteen lukenut Mira Uronen tuli voimalla syöttöön väliin, eteni kohti rangaistusaluetta ja viimeisteli hallitusti 16 metristä pallon ohi Åsa Forsin. Tauolle siirryttiin TPS:n 3-0 johdossa.

Toisen puoliajan alussa 49. minuutilla Terhi Ristolainen hassutti ÅU-puolustusta ja tempaisi vasemmalta rangaistusalueen rajalta komean kierteisen laukauksen saarelaisten maalin oikeaan ylänurkkaan. Maalin jälkeen TPS:n peli muuttui passiiviseksi ja sen ryhmittymä alkoi valua liiaksi kohti omaa maalia. ÅU sai pelin jonkin verran hallintaansa, mutta se ei pystynyt luomaan kontrolloituja hyökkäyksiä, vaan palloa pelattiin hätäisesti ja sattumanvaraisesti eteenpäin. Ottelun edetessä turhautuneiden ÅU-pelaajien tiukka kontaktipelaaminen muuttui repimisiksi, pikkuvilpiksi, jälkipeliksi sekä turhiksi päälleajoiksi. Tässä "kunnostautui" erityisesti ÅU:n Emma Liljegren, jolle ottelun tuomari Marco Johansson lopulta vilautti keltaista korttia. Ottelun ikävin tapahtuma sattui viitisen minuuttia ennen ottelun loppua, kun ÅU:n Rebecca Björkvall tyrmäsi TPS:n Marjukka Pirttisalon. Täysin sekavana verissä päin kentältä talutettu Pirttisalo selvisi toivottavasti erittäin vakavalta vaikuttaneesta tilanteesta aivotärähdyksellä ja haljenneella huulella. TPS niittasi päätösnumerot kun ottelukello oli jo käynyt 90 minuuttia. TPS sai vapaapotkun, kun kentälle vähän aikaisemmin tullut Marjaana Kaaresvirta kaadettiin läpiajossa juuri rangaistusalueen rajalla. TPS-tykki Laura Lundell tuli laukomaan vaparia. Voimalaukauksen sijaan hän sijoitti pallon hallitusti ÅU-maalin yläriman alle Åsa Forsin ulottumattomiin.

Ottelun toinen puoliaika ei tarjonnut vähälukuiselle yleisölle paljoakaan pelillisiä hienouksia, vaan muutaman hyvän yksilösuorituksen ja tiukkoja kaksinkamppailuja. TPS esitteli ottelussa myös kaksi uutta nuorta 92-syntynyttä omaa junioriansa Rebecca Niiniahon ja Susanna Nurmen, jotka näin saivat tulikasteensa naisten liigatasolla.

15.3.2008, LiigaCup, Eckeröhalli/ Ahvenanmaa
Åland United - TPS 0-5 (0-3)

11´ 0-1 Lundell, Laura
21´ 0-2 Tikkanen, Tiia
37´ 0-3 Uronen, Mira
49´ 0-4 Ristolainen, Terhi
90´ 0-5 Lundell

TPS solmi jatkosopimuksen nuoren oman kasvattinsa kanssa

Jalkapallon Ykkösliigassa pelaava Turun Palloseura on käyttänyt laitahyökkääjä Veeti Pohtion, 18, sopimuksessa olleen option.

FC Inter vapautti Jarkko Wissin päävalmentajan tehtävästä

FC Inter Turku Oy on vapauttanut Jarkko Wissin Interin liigajoukkueen päävalmentajan tehtävästä.

18-vuotias Joonas Kekarainen siirtyy Interiin

FC Inter on solminut 2+1-vuotisen pelaajasopimuksen 18-vuotiaan Joonas Kekaraisen kanssa. Oman ikäluokkansa maajoukkueen vakionimiin kuuluva keskikenttäpelaaja siirtyy Interiin Käpylän Pallosta.

Nuorten maajoukkuepuolustaja Eero Uusitalo jatkaa kasvattajaseurassaan

Jalkapallon Ykkösliigassa pelaava Turun Palloseura on tehnyt kauden 2024 kattavan sopimuksen keskuspuolustaja Eero Uusitalon, 18, kanssa. Uusitalo on TPS:n oma kasvatti, joka teki ensiesiintymisensä edustusjoukkueessa viime kaudella.

Interin organisaatio vahvistuu

FC Interin seuraorganisaatio vahvistuu kahdella uudella avainhenkilöllä. Seurassa aiemmin liigapelaajana sekä valmennuspäällikkönä työskennellyt Kalle Parviainen on nimetty seuran urheilujohtajaksi. Interin kehitysjohtajaksi on nimetty Tuomas Välimäki.

Hyökkääjälupaus Onni Helén solmi kaksivuotisen sopimuksen kasvattajaseuransa TPS:n kanssa

Turun Palloseura on solminut kaudet 2024 ja 2025 kattavan edustusjoukkuesopimuksen hyökkääjä Onni Helénin kanssa.