TuTolle voitto tiukan väännön jälkeen

KooKoo voitti keskiviikkoiltana TuTon kotonaan Kouvolassa ja tasoitti näin välierävoitot 1-1:een. KooKoo ei tehnyt ottelusta tälläkään kertaa TuTolle helppoa, sillä maalitili saatiin auki vasta ottelun kolmannessa erässä. Lopulta TuTo onnistui kuitenkin voittamaan kolmannen välieräottelun maalein 2-1 (0-0,0-0,2-1).

KooKoo:n ottelu alkoi vaikeuksilla, kun Henri Peltola passitettiin ottelun toisella minuutilla jäähyaitioon kampituksesta. TuTo ei kuitenkaan saanut ylivoimalla maalihanojaan auki. KooKoo keskittyi jatkossa vahvaan ja kurinalaiseen puolustukseen, eikä se saanut omaa hyökkäyspeliään juurikaan käynnistettyä. KooKoo:n toinen jäähy kohdentui erän lopussa Mikko Tarkiaiseen mutta jälleen vahva alivoima sekä maalivahti Antti Ore saivat pidettyä turkulaisten hyökkäykset kurissa. Näin avauserä päättyi maalittomana.

Toisessa erässä KooKoo tuli vahvemmin peliin mukaan ja peli eteni erittäin tasaisena ja huolellisena. KooKoo pääsi pelaamaan erässä neljä minuuttia ylivoimalla mutta maalit olivat todella tiukassa, sillä sekä Petri Koivisto että Antti Ore esittivät varmoja otteita. Kahden pelatun erän jälkeen peli oli siis edelleen maaliton.

Kolmannessa erässä KooKoo joutui tukalaan asemaan otettuaan kolme lähes peräkkäistä kahden minuutin rangaistusta. Ajassa 48:09 kotijoukkueen painostus lopulta palkittiin, kun Tero Forsell vei joukkueensa viidellä kolmea vastaan johtoon. KooKoo jatkoi hermoillen ottaen heti perään kaksi yhtäaikaista rangaistusta. TuTo ei saanut kuitenkaan ylivoimaansa kuntoon ja käytti aikalisän hyödyntääkseen paremmin kahden pelaajan ylivoimaansa. Tulosta ei TuTo kuitenkaan aikaan saanut – sen sijaan Mikko Jortikka joutui pian kaatamaan läpiajoon päässen Kory Bakerin, josta vierasjoukkueelle tuomittiin rangaistuslaukaus. Kory Baker käytti tilaisuuden itse hyväkseen tasoittaen ottelun 1-1:een. Vajaan minuutin kuluttua TuTon Mikko Heiskanen iski kuitenkin ratkaisevan 2-1-osuman, jolla TuTo otti voiton kolmannessa välieräottelussa.

KooKoo –luotsi Vladimir Kolekin mukaan TuTo pääsi hyvin peliin ja hallitsi avauserää. Kolekin mielestä KooKoo:n peli parani ottelun edetessä hyvälle tasolle, joka ei kuitenkaan aivan riittänyt. Kolmas erä oli Kolekin mukaan kuritointa kiekkoa, josta seurasi paljon jäähyminuutteja. Lauantaina on valmentajan mukaan uusi kotipeli, jossa pyritään kurinalaisuuteen.

Mestiksen tiedotteesta / UrheiluTurku.com

Simon Suoranta TUTOon loppukaudeksi

Kokenut hyökkääjä Simon Suoranta liittyy TUTOn harjoitusvahvuuteen välittömästi, mutta pelaamassa hänet nähdään todennäköisesti vasta ensi viikolla.

Mikael Hakkarainen siirtyy TPS:n riveihin

Turun Palloseura on solminut vuoden mittaisen pelaajasopimuksen Mikael Hakkaraisen kanssa. Keskushyökkääjän tontilla viihtyvä 23-vuotias Hakkarainen liittyi TPS:n harjoitusvahvuuteen tänään perjantaiaamuna.

Lauri Korpikosken kausi päättyi lonkkaoperaatioon

Turun Palloseuran kapteenin Lauri Korpikosken lonkka tähystettiin maanantaina Turussa. Operaation myötä Korpikosken pelit tältä kaudelta on pelattu, joskin leikkaus sujui hyvin.

TPS:n maalivahtiosasto vahvistuu Kari Piiroisella

Turun Palloseura on tehnyt lainasopimuksen maalivahti Kari Piiroisen kanssa. 19-vuotias siirtyy TPS-paitaan Tampereen Tapparan sopimuspelaajana, joskin kuluvalla kaudella hän on pelannut Mestistä TUTOn paidassa.

Maalivahti Rasmus Tirrosen sopimus on purettu

Turun Palloseura ja maalivahti Rasmus Tirronen ovat purkaneet pelaajasopimuksen yhteisymmärryksessä.

Ukko-Pekka Luukkonen jatkaa TPS:ssä

NHL-seura Buffalo Sabresin sopimuspelaaja, maalivahti Ukko-Pekka Luukkonen jatkaa edelleen Turun Palloseuran riveissä.