TuTo selvitti tiensä finaaliin

TuTolla oli mahdollisuus ratkaista finaalipaikka, mikäli se voittaisi KooKoo:n neljännessä välieräottelussa tämän kotijäällä Kouvolassa. TuTo ei jättänyt sanan sijaa KooKoo:lle vaan vei neljännen välierän maalein 1-6 (0-2,0-2,1-2) edeten Mestis-finaaliin.

Kotijoukkue KooKoo tuli neljänteen välieräotteluun vahvasti; reilun minuutin pelin jälkeen TuTon Mikko Heiskanen joutui ottamaan kaksiminuuttisen pelin viivyttämisestä. TuTo selvitti alivoiman kuitenkin kunnialla ottaen pian ohjat käsiinsä; ajassa 04:05 Aki Keinänen avasi joukkueensa maalitilin ja reilun kolmen minuutin kuluttua maalinteossa onnistui Jouni Virpiö. KooKoo sai pelata avauserän toisella puoliskolla vielä neljä minuuttia ylivoimaa mutta maaleja se ei saanut aikaan. Näin avauserä päättyi lukemiin 0-2.

Toinen erä alkoi KooKoo:n kannalta huonosti, kun Michael Clarke huitoi itsensä rangaistusaitioon. Kotijoukkueen alivoima piti mutta silti seuraavaa maalia juhlittiin turkulaisten toimesta, kun reilun kuuden pelatun minuutin jälkeen Tuomas Muohonen iski kiekon Antti Oreen selän taa. Kolme päästettyä maalia riitti Antti Oreelle ja maaliin luisteli Antti Härmä. KooKoo koki kuitenkin yhä kovia, kun ajassa 27:23 yksi joukkueen avainpelaajista, Kory Baker, hankki itselleen ottelurangaistuksen poikittaisesta mailasta. Reilun minuutin kuluttua myös Antti Härmä sai todeta tulleensa ohitetuksi, kun Arttu Virtanen lisäsi TuTon johdon ylivoimamaalillaan 0-4:än. Toisen erän loppupuolella myös tunteet alkoivat kuumeta, mikä tiesi rangaistuksia molemmille joukkueille. Lisämaaleja ei kuitenkaan tehty ja näin toinen erä päättyi lukemiin 0-4.

Myös ottelun kolmas erä alkoi kotijoukkueen huitomisrangaistuksella. Takaiskua ei alivoimalla kuitenkaan koettu vaan sen sijaan Teemu Ramstedt avasi KooKoo:n maalitilin tasakentällisin ajassa 44:48. KooKoo käytti pian kavennusmaalin jälkeen aikalisän, jonka jälkeen heille tarjoutui tilaisuus jatkaa takaa-ajoa ylivoimalla, kun Aki Keinänen ja Mikko Heiskanen käyttivät korkeaa mailaa tasan kahden minuutin välein. Toisin kuitenkin kävi, sillä hieman yllättäen erikoistilanteen onnistuja olikin TuTon Aleksi Sillanpää, joka teki alivoimalla lukemiksi 1-5. Kolmannen erän loppupuolella nähtiin ratkaisuottelun hengen mukaista ilmapiirin lämpenemistä, joista molemmat joukkueet kirjauttivat itselleen jäähyminuutteja. Ajassa 57:01 KooKoo otti Antti Härmän maalinsa suulta, kunnes turkulaisten Matti-Pekka Pelkonen iski ottelun päätöslukemiksi 1-6 tyhjään maaliin. Näin TuTo selvitti voittajana välierät ja eteni vuoden kauden 2007-2008 Mestis –finaaliin.

TuTo –valmentaja Ismo Lehkonen kertoi finaalipaikan varmistumisen jälkeen joukkueen olevan tällä hetkellä parhaimmillaan ja kunnon ajoituksen onnistuneen loistavasti. Lehkosen mukaan koko joukkue pelasi vahvasti, energisesti ja hyvällä asenteella ja lähtee luottavaisena torstain finaaliin.

Mestiksen tiedotteesta / UrheiluTurku.com

Simon Suoranta TUTOon loppukaudeksi

Kokenut hyökkääjä Simon Suoranta liittyy TUTOn harjoitusvahvuuteen välittömästi, mutta pelaamassa hänet nähdään todennäköisesti vasta ensi viikolla.

Mikael Hakkarainen siirtyy TPS:n riveihin

Turun Palloseura on solminut vuoden mittaisen pelaajasopimuksen Mikael Hakkaraisen kanssa. Keskushyökkääjän tontilla viihtyvä 23-vuotias Hakkarainen liittyi TPS:n harjoitusvahvuuteen tänään perjantaiaamuna.

Lauri Korpikosken kausi päättyi lonkkaoperaatioon

Turun Palloseuran kapteenin Lauri Korpikosken lonkka tähystettiin maanantaina Turussa. Operaation myötä Korpikosken pelit tältä kaudelta on pelattu, joskin leikkaus sujui hyvin.

TPS:n maalivahtiosasto vahvistuu Kari Piiroisella

Turun Palloseura on tehnyt lainasopimuksen maalivahti Kari Piiroisen kanssa. 19-vuotias siirtyy TPS-paitaan Tampereen Tapparan sopimuspelaajana, joskin kuluvalla kaudella hän on pelannut Mestistä TUTOn paidassa.

Maalivahti Rasmus Tirrosen sopimus on purettu

Turun Palloseura ja maalivahti Rasmus Tirronen ovat purkaneet pelaajasopimuksen yhteisymmärryksessä.

Ukko-Pekka Luukkonen jatkaa TPS:ssä

NHL-seura Buffalo Sabresin sopimuspelaaja, maalivahti Ukko-Pekka Luukkonen jatkaa edelleen Turun Palloseuran riveissä.