Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

TuTon A-nuorten valmennustiimin mietteitä kaudesta

 
TuTon A-nuorten valmennustiimin mietteitä kaudesta


TuTon A-nuorten kausi päättyi maanantaina 24.3. liigakarsintojen viimeiseen otteluun, joten on aika laittaa kausi niin sanotusti pakettiin. Se, miten joukkue kahlasi läpi pitkän ja raskaan kauden, jättää jälkeensä erittäin kaksijakoisia ajatuksia. Toisaalta aina kesäharjoittelusta runkosarjan päättymiseen joukkue eteni vakuuttavalla tavalla odotukset reilusti ylittäen, mutta toisaalta playoffien ja liigakarsintasarjan epäonnekkaat yhteensattumat jättivät kaudesta harmittavia muistoja.

Harjoittelussa mentiin eteenpäin jo elokuussa luodun suunnitelman mukaisesti ns. jakso kerrallaan. Ensimmäinen jakso painottui vahvasti tasakentällisin pelattavaan hyökkäys- ja karvauspeliin. Tuloksena oli, että olimme alkusarjan ylivoimaisesti paras joukkue tasakentällisin. Alkusarjan jälkeen oli erikoistilannepelaamisen vuoro. Pelisuunnitelmien hiominen jatkui onnistuneesti: ylivoimapelin onnistumisprosentti oli runkosarjassa yli 30. Alivoimapelin tehokkuus oli vieläkin hurjempaa: vastustajan ylivoimapeliä onnistuttiin eliminoimaan yli 90 prosentin tehokkuudella. Runkosarja päättyi lopulta TuTon ylivoimaiseen voittoon: 36 ottelua, 31 voittoa, 3 tasapeliä ja 2 tappiota maalierolla 240–80 hakee vertaistaan sarjassa kuin sarjassa. Jos joukkueen kehittymiseen kokonaisuutena kauden aikana oltiin tyytyväisiä, yhtä lailla pelaajien henkilökohtainen kehittyminen edellisen kauden suorituksista oli silmiinpistävää: useat pelaajat rikkoivat edellisten kausien piste-ennätyksiään jo kauden varhaisissa vaiheissa. Runkosarja päättyi hurjaan menestykseen, ja joukkueen sisällä oli vahva tuntu, että keväällä on mahdollisuus saavuttaa jotain suurta, niin uskomaton yhteishenki ja halu joukkueessa vallitsi. Pelaajat olivat 100-prosenttisesti omaksuneet ja hyväksyneet valmennuksen kullekin asettamat roolit, ja sen myötä joukkueen sisällä oli selkeä käsitys siitä, mitä kultakin pelaajalta odotettiin. TuTon A-nuoret olivat valmiita kauden huipennukseen.

Siitä hetkestä alkoi kuitenkin painajainen, jota on vieläkin todella vaikea uskoa todeksi. Viimeisen kolmen ja puolen viikon aikana joukkueen sisällä mylläsi kuume-epidemia, joka nujersi vuoteen omaksi muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta kaikki 26 pelaajaa. Joukkueen kokoonpano vaihteli radikaalisti harjoituksesta ja ottelusta toiseen, 5–10 pelaajaa oli jatkuvasti poissa tapahtumista. Yhtään koko joukkueelle suunnattua harjoitusta, joissa olisi hiottu joukkueen isku viimeisilleen, ei voitu pitää viimeisen kuukauden aikana. Se, miten joukkue taisteli itsensä silti liigakarsintoihin, oli osoitus joukkueen ja sen yksilöiden yhteishengestä ja halusta. Kaikki joukkueen pelaajat ansaitsevat hatunnoston yritteliäisyydestään ja sinnikkyydestään.

Se, mitä viimeisen vajaan kuukauden aikana tapahtui, on loppujen lopuksi vain selityksiä. Playoff-pelien maailmaan kuuluu toipilaana ja lievästi loukkaantuneena pelaaminen ja itsensä likoon laittaminen vaikeuksista huolimatta, mutta rajansa pitäisi olla kaikella. Tämä joukkue pelasi niin uskomattoman kauden, että se olisi ansainnut mahdollisuuden taistella liiganoususta "oikeasti".

25.3.2008
Teemu Kettunen & Arto Ryömä

TuTo-Hockeyn tiedotteesta / UrheiluTurku.com


Takaisin edelliselle sivulle
Oula Palve Turkuun

Oula Palve Turkuun

HPK:n keskushyökkääjä Oula Palve siirtyy Turun Palloseuran riveihin kahden vuoden sopimuksella.

Lue lisää
Zach Budish loppukaudeksi Turkuun

Zach Budish loppukaudeksi Turkuun

Laitahyökkääjä siirtyy Turun Palloseuran riveihin Mikkelin Jukureista loppukauden kattavalla sopimuksella.

Lue lisää
Olli Kaskinen TUTOon - Lehtimäki palaa Forssasta

Olli Kaskinen TUTOon - Lehtimäki palaa Forssasta

18-vuotias puolustajalupaus Olli Kaskinen saapuu TUTOon lainapestillä Turun Palloseurasta. Hyökkääjä Niklas Lehtimäki puolestaan palaa takaisin TUTOn vahvuuteen.

Lue lisää
Roope Paltta on TUTO Hockeyn uusi toimitusjohtaja

Roope Paltta on TUTO Hockeyn uusi toimitusjohtaja

TUTO Hockeyn uusi toimitusjohtaja on Roope Paltta. 40-vuotias Paltta siirtyy tehtävään TPS Juniorijääkiekko ry:n toiminnanjohtajan paikalta.

Lue lisää
Dani Aavinen jättää TUTOn toimitusjohtajan tehtävät kauden päätteeksi

Dani Aavinen jättää TUTOn toimitusjohtajan tehtävät kauden päätteeksi

Aavinen aloitti tehtävässä keväällä 2014 tilanteessa, jonka näin jälkikäteen voidaan todeta olleen TUTO Hockeyn toiminnan jatkuvuuden suhteen hyvin kriittinen. Tuolloin oltiin tilanteessa, jossa yhtiöllä oli yli puoli miljoonaa euroa velkaa.

Lue lisää
Markus Ruusu TUTOon

Markus Ruusu TUTOon

20-vuotias maalivahti Markus Ruusu siirtyy TUTOon toistaiseksi voimassa olevalla lainasopimuksella. Ilveksellä on loukkaantumissuman iskiessä mahdollisuus kutsua Ruusu takaisin riveihinsä.

Lue lisää