TuTolle toinen voitto finaalisarjassa

Hokki ja TuTo kohtasivat lauantai-iltana finaalisarjan toisessa ottelussa Kajaanissa. Ottelusta muodostui varsin fyysinen ja tiukka vääntö, jonka TuTo pystyi voittamaan maalein 2-3 (0-1,1-1,1-1). Näin Mestiksen kauden 2007-2008 mestaruus on katkolla ensimmäisen kerran tiistaina TuTo:n kotikentällä Kupittaalla.

Ottelun avauserää ehdittiin pelata reilut kolme minuuttia, kun turkulaisten Kai Syväsalmi otti rangaistuksen koukkaamisesta. TuTo pelasi kuitenkin varmaotteisen alivoiman, eikä Hokki päässyt avaamaan maalitiliään. TuTo sen sijaan sai maalitilinsä ennen avauserän puoliväliä ylivoimalla auki, kun Hokin Markus Hyvärinen sai huitomisesta jäähyn ja Kai Syväsalmi viimeisteli turkulaisten avausosuman. Hokki pyrki aktivoimaan hyökkäyspeliään ja saikin luotua vaarallisia paikkoja vastustajaa enemmän. Molemmat joukkueet ottivat avauserässä vielä kaksi kahden minuutin rangaistusta mutta lisämaaleja ei nähty. Näin avauserä päättyi kotijoukkueen hienoisesta hallinnasta huolimatta lukemiin 0-1.

Kotijoukkue Hokki tuli toiseen erään terävästi; ajassa 22:27 Jarkko Hattunen tasoitti ottelun 1-1:een. Vajaat neljä minuuttia myöhemmin oli kuitenkin TuTo:n Aki Keinäsen vuoro onnistua ja viedä joukkueensa uudelleen johtoon. Molemmat joukkueet pyrkivät karsimaan erässä turhat jäähyt pois ja kajaanilaisten Hannu Haipuksen jäähy jäikin erän ainoaksi. Hokki pysyi yhä lievästi niskan päällä hyökkäyspelin osalta ja TuTo mietti erän loppuhetkillä aikalisän verran taktiikkaansa. Enempää maaleja ei toisessa erässä nähty ja kolmanteen erään siirryttiin lukemissa 1-2.

Kolmas erä alkoi Hokin osalta jäähyllä, kun Markus Haverinen sai 2+2 minuuttia korkeasta mailasta. Tuomas Nikoskelainen yllätti kuitenkin TuTo –vahti Petri Koiviston alivoimalla tasoittaen ottelun 2-2:een. Mailat heiluivat Hokki –pelaajilla kuitenkin edelleen korkeuksissa, kun Jarkko Heikkinen otti myös 2+2 minuutin rangaistuksen. Hokki taisteli alivoimalla uhrautuvasti ja maalivahti Ari Reunanen teki joukon loistotorjuntoja. Niko Saarenpään koukkaamisjäähy oli kuitenkin Hokille liikaa ja Jouni Virpiö pääsi tekemään kahden miehen ylivoimalla lukemiksi 2-3. Hokki käytti kolmannen erän lopussa aikalisän ja yritti tasoitusta hurjasti kuudella kenttäpelaajalla. Kovakaan yritys ei kuitenkaan tuottanut tulosta vaan TuTo pystyi voittamaan ottelun maalein 2-3. Näin Mestiksen kauden 2007-2008 mestaruus on katkolla ensimmäisen kerran tiistaina TuTo:n kotikentällä Kupittaalla.

Hokin valmentaja Kai Suikkanen piti ottelua hienona playoff –kamppailuna ja joukkueensa otteita hyvinä. Suikkanen piti joukkueensa taisteluilmeestä fanaattisen kotiyleisön edessä mutta harmitteli kolmannen erän jäähymäärää. Valmentajan mukaan taistelu mestaruudesta on vielä kesken, eikä joukkuetta ole vaikea motivoida tiistain otteluun, jossa Hokki on ”selkä seinää vasten”.

TuTo:n valmentaja Ismo Lehkonen piti ottelua loistavana playoff -taisteluna ja tunnelmaa Kajaanin hallissa hienona. Lehkosen mukaan Kajaani on yksi vaikeimmista vieraspaikkakunnista kotijoukkuettaan innokkaasti kannustavan yleisön ja kovan vastuksen vuoksi. Lehkonen oli erittäin tyytyväinen voittoon ja vakuutti joukkueen lisäävän vielä luistelutempoa tiistain kolmanteen finaaliotteluun, jossa TuTo:lla on mahdollisuus sinetöidä mestaruus.

Mestiksen tiedotteesta / UrheiluTurku.com

Simon Suoranta TUTOon loppukaudeksi

Kokenut hyökkääjä Simon Suoranta liittyy TUTOn harjoitusvahvuuteen välittömästi, mutta pelaamassa hänet nähdään todennäköisesti vasta ensi viikolla.

Mikael Hakkarainen siirtyy TPS:n riveihin

Turun Palloseura on solminut vuoden mittaisen pelaajasopimuksen Mikael Hakkaraisen kanssa. Keskushyökkääjän tontilla viihtyvä 23-vuotias Hakkarainen liittyi TPS:n harjoitusvahvuuteen tänään perjantaiaamuna.

Lauri Korpikosken kausi päättyi lonkkaoperaatioon

Turun Palloseuran kapteenin Lauri Korpikosken lonkka tähystettiin maanantaina Turussa. Operaation myötä Korpikosken pelit tältä kaudelta on pelattu, joskin leikkaus sujui hyvin.

TPS:n maalivahtiosasto vahvistuu Kari Piiroisella

Turun Palloseura on tehnyt lainasopimuksen maalivahti Kari Piiroisen kanssa. 19-vuotias siirtyy TPS-paitaan Tampereen Tapparan sopimuspelaajana, joskin kuluvalla kaudella hän on pelannut Mestistä TUTOn paidassa.

Maalivahti Rasmus Tirrosen sopimus on purettu

Turun Palloseura ja maalivahti Rasmus Tirronen ovat purkaneet pelaajasopimuksen yhteisymmärryksessä.

Ukko-Pekka Luukkonen jatkaa TPS:ssä

NHL-seura Buffalo Sabresin sopimuspelaaja, maalivahti Ukko-Pekka Luukkonen jatkaa edelleen Turun Palloseuran riveissä.