Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

TuTolle toinen voitto finaalisarjassa

 
TuTolle toinen voitto finaalisarjassa


Hokki ja TuTo kohtasivat lauantai-iltana finaalisarjan toisessa ottelussa Kajaanissa. Ottelusta muodostui varsin fyysinen ja tiukka vääntö, jonka TuTo pystyi voittamaan maalein 2-3 (0-1,1-1,1-1). Näin Mestiksen kauden 2007-2008 mestaruus on katkolla ensimmäisen kerran tiistaina TuTo:n kotikentällä Kupittaalla.

Ottelun avauserää ehdittiin pelata reilut kolme minuuttia, kun turkulaisten Kai Syväsalmi otti rangaistuksen koukkaamisesta. TuTo pelasi kuitenkin varmaotteisen alivoiman, eikä Hokki päässyt avaamaan maalitiliään. TuTo sen sijaan sai maalitilinsä ennen avauserän puoliväliä ylivoimalla auki, kun Hokin Markus Hyvärinen sai huitomisesta jäähyn ja Kai Syväsalmi viimeisteli turkulaisten avausosuman. Hokki pyrki aktivoimaan hyökkäyspeliään ja saikin luotua vaarallisia paikkoja vastustajaa enemmän. Molemmat joukkueet ottivat avauserässä vielä kaksi kahden minuutin rangaistusta mutta lisämaaleja ei nähty. Näin avauserä päättyi kotijoukkueen hienoisesta hallinnasta huolimatta lukemiin 0-1.

Kotijoukkue Hokki tuli toiseen erään terävästi; ajassa 22:27 Jarkko Hattunen tasoitti ottelun 1-1:een. Vajaat neljä minuuttia myöhemmin oli kuitenkin TuTo:n Aki Keinäsen vuoro onnistua ja viedä joukkueensa uudelleen johtoon. Molemmat joukkueet pyrkivät karsimaan erässä turhat jäähyt pois ja kajaanilaisten Hannu Haipuksen jäähy jäikin erän ainoaksi. Hokki pysyi yhä lievästi niskan päällä hyökkäyspelin osalta ja TuTo mietti erän loppuhetkillä aikalisän verran taktiikkaansa. Enempää maaleja ei toisessa erässä nähty ja kolmanteen erään siirryttiin lukemissa 1-2.

Kolmas erä alkoi Hokin osalta jäähyllä, kun Markus Haverinen sai 2+2 minuuttia korkeasta mailasta. Tuomas Nikoskelainen yllätti kuitenkin TuTo –vahti Petri Koiviston alivoimalla tasoittaen ottelun 2-2:een. Mailat heiluivat Hokki –pelaajilla kuitenkin edelleen korkeuksissa, kun Jarkko Heikkinen otti myös 2+2 minuutin rangaistuksen. Hokki taisteli alivoimalla uhrautuvasti ja maalivahti Ari Reunanen teki joukon loistotorjuntoja. Niko Saarenpään koukkaamisjäähy oli kuitenkin Hokille liikaa ja Jouni Virpiö pääsi tekemään kahden miehen ylivoimalla lukemiksi 2-3. Hokki käytti kolmannen erän lopussa aikalisän ja yritti tasoitusta hurjasti kuudella kenttäpelaajalla. Kovakaan yritys ei kuitenkaan tuottanut tulosta vaan TuTo pystyi voittamaan ottelun maalein 2-3. Näin Mestiksen kauden 2007-2008 mestaruus on katkolla ensimmäisen kerran tiistaina TuTo:n kotikentällä Kupittaalla.

Hokin valmentaja Kai Suikkanen piti ottelua hienona playoff –kamppailuna ja joukkueensa otteita hyvinä. Suikkanen piti joukkueensa taisteluilmeestä fanaattisen kotiyleisön edessä mutta harmitteli kolmannen erän jäähymäärää. Valmentajan mukaan taistelu mestaruudesta on vielä kesken, eikä joukkuetta ole vaikea motivoida tiistain otteluun, jossa Hokki on ”selkä seinää vasten”.

TuTo:n valmentaja Ismo Lehkonen piti ottelua loistavana playoff -taisteluna ja tunnelmaa Kajaanin hallissa hienona. Lehkosen mukaan Kajaani on yksi vaikeimmista vieraspaikkakunnista kotijoukkuettaan innokkaasti kannustavan yleisön ja kovan vastuksen vuoksi. Lehkonen oli erittäin tyytyväinen voittoon ja vakuutti joukkueen lisäävän vielä luistelutempoa tiistain kolmanteen finaaliotteluun, jossa TuTo:lla on mahdollisuus sinetöidä mestaruus.

Mestiksen tiedotteesta / UrheiluTurku.com


Takaisin edelliselle sivulle
Oula Palve Turkuun

Oula Palve Turkuun

HPK:n keskushyökkääjä Oula Palve siirtyy Turun Palloseuran riveihin kahden vuoden sopimuksella.

Lue lisää
Zach Budish loppukaudeksi Turkuun

Zach Budish loppukaudeksi Turkuun

Laitahyökkääjä siirtyy Turun Palloseuran riveihin Mikkelin Jukureista loppukauden kattavalla sopimuksella.

Lue lisää
Olli Kaskinen TUTOon - Lehtimäki palaa Forssasta

Olli Kaskinen TUTOon - Lehtimäki palaa Forssasta

18-vuotias puolustajalupaus Olli Kaskinen saapuu TUTOon lainapestillä Turun Palloseurasta. Hyökkääjä Niklas Lehtimäki puolestaan palaa takaisin TUTOn vahvuuteen.

Lue lisää
Roope Paltta on TUTO Hockeyn uusi toimitusjohtaja

Roope Paltta on TUTO Hockeyn uusi toimitusjohtaja

TUTO Hockeyn uusi toimitusjohtaja on Roope Paltta. 40-vuotias Paltta siirtyy tehtävään TPS Juniorijääkiekko ry:n toiminnanjohtajan paikalta.

Lue lisää
Dani Aavinen jättää TUTOn toimitusjohtajan tehtävät kauden päätteeksi

Dani Aavinen jättää TUTOn toimitusjohtajan tehtävät kauden päätteeksi

Aavinen aloitti tehtävässä keväällä 2014 tilanteessa, jonka näin jälkikäteen voidaan todeta olleen TUTO Hockeyn toiminnan jatkuvuuden suhteen hyvin kriittinen. Tuolloin oltiin tilanteessa, jossa yhtiöllä oli yli puoli miljoonaa euroa velkaa.

Lue lisää
Markus Ruusu TUTOon

Markus Ruusu TUTOon

20-vuotias maalivahti Markus Ruusu siirtyy TUTOon toistaiseksi voimassa olevalla lainasopimuksella. Ilveksellä on loukkaantumissuman iskiessä mahdollisuus kutsua Ruusu takaisin riveihinsä.

Lue lisää