Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Inter Liigacupin välieriin

 
Inter Liigacupin välieriin


FC Inter jatkaa lauantaina 5.4. pelattaviin välieriin kauden 2008 Liigacupissa. Jatkopaikka varmistui lauantaina Talin Jalkapallohallissa pelatussa puolivälieräottelussa, jossa joukkue voitti rangaistuspotkukilpailun jälkeen Tampere Unitedin 5-3. Varsinainen peliaika päättyi tulokseen 0-0.

Interin sankariksi rp-kisassa nousi lopulta maalivahti Patrick Bantamoi, joka torjui Jussi Kujalan yrityksen. Interin pelaajista rankkareissa onnistuivat kaikki pelaajat.

Jatkopaikka oli mannaa Inter-pelureille, koska TamU on ollut melkein ylittämätön este joukkueelle kaikissa joukkueiden välisissä kohtaamisissa. Tiukka oli nytkin, sillä jatkopaikka tuli vasta vaikeimman kautta. Interillä oli rehellistesti sanottuna mahdollisuudet ratkaista, tai ainakin päästä ottelussa karkumatkalle jo ottelun ensimmäisen neljän minuutin aikana.

Ensimmäisenä maalia pääsi yrittämään Mika Ojala, mutta hänen laukauksen torjui loistavasti Mikko Kaven. Seuranneesta kulmapotkusta maali pääsi yrittämään Ats Purje. Hänen puskunsa siivottiin kuitenkin maaliviivalta. Myös Ville Nikkarilla oli paikka, mutta hänen ohjauksensa meni myös ohi maalin. Paikat oli vielä myös Purjeella ja Dominic Chattolla, mutta kumpikin epäonnistui ratkaisuyrityksissään.

Ottelun alun jälkeen TamU pääsi myös paremmin peliin mukaa. Varsinkin joukkueen keskikenttä oli Interin vastaava vahvempi. Tamperelaiset pääsivät myös kahteen vaaralliseen maalipaikkaan, mutta Patrick Bantamoi selvitti sekä Rafinhan että Jari Niemen yritykset mallikkaasti. Avausjakson lopulla myös Timo Furuholm pääsi seinäpelin jälkeen hyvään maalipaikkaan, mutta hänen voimattoman vedon torjui Kaven helposti alakulmasta.

Ottelun toisella jaksolla Inter keskikenttä sai rivejään ojennukseen, eikä TamU saanut luotua montaa vaarallista paikkaa Interin maalille. Interin puolustuksen tehtävää helpotti myös hyvin onnistunut karvauspeli, joka pakotti Henri Myntin avaamaan TamU:n peliä. Pitkänhuiskean topparin syötöt eivät onnistuneet parhaalla mahdollisella tavalla ja ne oli muutenkin helppo ennakoida.

Interin toisen jakson maalipaikat nähtiin, kun peliä oli pelattu noin tunti. Ensin maalia pääsi yrittämään Henri Lehtonen, mutta hänen veto repimisen jälkeen lähti päin Kavenia. Minuuttia myöhemmin Furuholmilla oli parikin paikkaa viedä Inter johtoon. Ensimmäisen vedon torjui Kaven ja toisessa oli kohteena maalin oikea ristikko. Inter sai hyvän hässäkän myös Ojalan keskityksestä, mutta Kaven oli lopulta jälleen mies paikallaan torjuen Furuholmin ohjauksen.

Pelin loppu mentiin vauhdikkaasti päästä päähän. Vaarallisia paikkoja ei enää nähty ja näin pelissä mentiin rankkarikisaan, jonka Inter lopulta voitti 5-3.


Bantamoi luotti nopeuteensa rankkareissa

Interin sankariksi TamU:a vastaan pelatussa Liigacupin puolivälieräottelussa nousi maalivahti Patrick Bantamoi, joka torjui TamU:n Jussi Kujalan vedon loistavasti.

Bantamoi ei omien sanojensa mukaan aavistanut laukauksen suuntaa vaan luotti omaan nopeuteensa.

- Sovimme maalivahtivalmentajan kanssa, että odotan mahdollisimman kauan pystyssä ja pyrin reagoimalla torjumaan rankkarit. En aavistanut Kujalan vetoon, vaan näin mihin se suuntautui, myönsi Bantamoi ottelun jälkeen.

Talin halli on Bantamoille mieluisa paikka pelata, sillä mies torjui Interille voiton myös viime kauden Liigacupin välieräottelussa Honkaa vastaan.

TamU-voittosta maalivahti Bantamoi kiitteli vuolaasti koko joukkuetta.

- TamU on hyvä joukkue, joka osaa hallita pelejä. Meidän koko joukkue taisteli tänään hienosti loppuun asti. Toisaalta meillä oli kyllä hyvät paikat ratkaista ottelu jo varsinaisella peliajalla, sanoi Bantamoi.

 

29.3.2008, LiigaCup puolivälierä, Talin halli /Helsinki
FC Inter - TamU 5-3, 0-0 (0-0)

Rangaistuspotkukilpailu:

Inter.

Aho
Corpache
Sanevuori
Nikkari
Ojala
TamU:

Myntti
Kujala - Bantamoi torjui
James
Hynynen

Interin kokoonpano:
Bantamoi
Corpache
Furuholm
Paajanen
Ojala
Chatto
Purje
Sanevuori
Nikkari
Lehtonen ”C”
Seppälä (Aho 65. min).

FC Interin tiedotteesta / UrheiluTurku.com


Takaisin edelliselle sivulle




TPS solmi jatkosopimuksen nuoren oman kasvattinsa kanssa

TPS solmi jatkosopimuksen nuoren oman kasvattinsa kanssa

Jalkapallon Ykkösliigassa pelaava Turun Palloseura on käyttänyt laitahyökkääjä Veeti Pohtion, 18, sopimuksessa olleen option.

Lue lisää
FC Inter vapautti Jarkko Wissin päävalmentajan tehtävästä

FC Inter vapautti Jarkko Wissin päävalmentajan tehtävästä

FC Inter Turku Oy on vapauttanut Jarkko Wissin Interin liigajoukkueen päävalmentajan tehtävästä.

Lue lisää
18-vuotias Joonas Kekarainen siirtyy Interiin

18-vuotias Joonas Kekarainen siirtyy Interiin

FC Inter on solminut 2+1-vuotisen pelaajasopimuksen 18-vuotiaan Joonas Kekaraisen kanssa. Oman ikäluokkansa maajoukkueen vakionimiin kuuluva keskikenttäpelaaja siirtyy Interiin Käpylän Pallosta.

Lue lisää
Nuorten maajoukkuepuolustaja Eero Uusitalo jatkaa kasvattajaseurassaan

Nuorten maajoukkuepuolustaja Eero Uusitalo jatkaa kasvattajaseurassaan

Jalkapallon Ykkösliigassa pelaava Turun Palloseura on tehnyt kauden 2024 kattavan sopimuksen keskuspuolustaja Eero Uusitalon, 18, kanssa. Uusitalo on TPS:n oma kasvatti, joka teki ensiesiintymisensä edustusjoukkueessa viime kaudella.

Lue lisää
Interin organisaatio vahvistuu

Interin organisaatio vahvistuu

FC Interin seuraorganisaatio vahvistuu kahdella uudella avainhenkilöllä. Seurassa aiemmin liigapelaajana sekä valmennuspäällikkönä työskennellyt Kalle Parviainen on nimetty seuran urheilujohtajaksi. Interin kehitysjohtajaksi on nimetty Tuomas Välimäki.

Lue lisää
Hyökkääjälupaus Onni Helén solmi kaksivuotisen sopimuksen kasvattajaseuransa TPS:n kanssa

Hyökkääjälupaus Onni Helén solmi kaksivuotisen sopimuksen kasvattajaseuransa TPS:n kanssa

Turun Palloseura on solminut kaudet 2024 ja 2025 kattavan edustusjoukkuesopimuksen hyökkääjä Onni Helénin kanssa.

Lue lisää