Mestaria ei leivottu aprillipäivänä

Kolmas Mestiksen finaaliottelu käytiin tiistai-iltana Turun Kupittaalla. TuTo:lla oli mahdollisuus varmistaa voitolla mestaruus mutta maaliteko oli turkulaisille tänään myrkkyä. Näin Hokki korjasi voiton maalein 1-3 (0-0,0-1,1-2) ja voi elätellä vielä omia mestaruustoiveitaan.

TuTo tuli vahvasti ottelun avauserään. Vierasjoukkue Hokki pääsi kuitenkin peliin mukaan ja hyökkäyspeli aaltoili päädystä päätyyn. Kainuulaisten Tuomas Nikoskelainen avasi ottelun rangaistustilin reilun viiden minuutin jälkeen kyynärpäätaklauksellaan. Hokki pelasi kuitenkin vahvan alivoiman, eikä TuTo päässyt maalien makuun. Vajaan kahden minuutin kuluttua Antti Kangasniemi joutui kaatamaan turkulaispelaajan ja TuTo pääsi jatkamaan ylivoimaansa. TuTon ylivoima kuitenkin takkusi ja lisäksi Hokki –vahti Ari Reunanen esitti maalillaan loistavia torjuntoja. Myös TuTo puolusti avauserässä vahvasti ja varmasti, joten avauserä päättyi maalittomana.

Toisessa erässä TuTo:n ykköskentän peli ei alkanut odotusten mukaan, kun se taipui ajassa 21:36 Hokin Niko Saarenpään viedessä joukkueensa johtoon. TuTo yritti vimmatusti tasoitusta ja Pasi Järvisen laukauksen uskottiin hetken jo ylittäneen maaliviivan. Ajassa 37:36 TuTo:n kurinalainen peli koki kolauksen, kun Tommi Vilppu koukkasi itsensä kahden minuutin jäähylle. Hokin ylivoimapyöritys oli vahvaa mutta TuTo kesti kuitenkin alivoiman takaiskuitta. Tasainen toinen erä päättyi lopulta maalittomana, joten maalilukemina säilyivät 0-1.

Kolmannen erän alussa TuTo:lla oli hyvä paine ja Hokki joutui peräytymään passiiviselle puolustuskannalle. Ajassa 42:18 Hokki –kapteeni Jarkko Heikkinen otti kahden minuutin rangaistuksen ja turkulaisten Joni Lindlöfin päästyä läpiajoon, nappasi Hokin Anssi Rantanen toisen kakkosen. Lopulta ajassa 43:45 TuTo onnistui hyödyntämään ylivoimansa, kun Jouni Virpiö tasoitti pelin.

Täyden kupittaalaishallin riemua kesti kuitenkin vain reilut kuusi minuuttia, sillä Hokin Ville Vimpari karkasi läpiajoon ja yllätti Petri Koiviston toistamiseen. TuTo:n alivoima vaihtovirheen seurauksena ei suinkaan helpottanut turkulaisten takaa-ajoa erän päätösminuuteilla. Erän viimeisen minuutin käynnistyttyä TuTo otti Petri Koiviston maaliltaan, jolloin Juho Keränen pääsi iskemään tyhjään maaliin ottelun päätöslukemiksi 1-3. Näin kajaanilaiset estivät turkulaisten mestaruusjuhlat ja ovat yhä kiinni mestaruustaistelussa.

TuTo –luotsi Ismo Lehkonen oli pettynyt joukkueensa maalinteon vaikeuteen mutta kehui samalla myös vastustajan maalivahdin otteita. Lehkosen mukaan näin tiukoissa peleissä pienet asiat ratkaisevat, kuten mm. ylivoima- ja alivoimapelissä sekä aloituksissa onnistuminen. Valmentajan mukaan Kajaaniin lähdetään yhä nauttimaan tiukasta ja tiheästä playoff –tunnelmasta sekä taistelemaan voitosta.

Hokin valmentaja Kai Suikkasen mukaan Hokin peli, ja etenkin maalivahtipeli onnistui kolmannessa finaaliottelussa hyvin, vaikkakin jäähyjä oli Suikkasen mielestä yhä liikaa. Silti valmentaja uskoi joukkueensa pystyvän vielä parempaan peliin ja taistelemaan mestaruudesta loppuun saakka.

Neljäs finaalisarjan ottelu pelataan Kajaanissa keskiviikkona (2.4.) klo 18.30 alkaen.

Mestiksen tiedotteesta / UrheiluTurku.com

Simon Suoranta TUTOon loppukaudeksi

Kokenut hyökkääjä Simon Suoranta liittyy TUTOn harjoitusvahvuuteen välittömästi, mutta pelaamassa hänet nähdään todennäköisesti vasta ensi viikolla.

Mikael Hakkarainen siirtyy TPS:n riveihin

Turun Palloseura on solminut vuoden mittaisen pelaajasopimuksen Mikael Hakkaraisen kanssa. Keskushyökkääjän tontilla viihtyvä 23-vuotias Hakkarainen liittyi TPS:n harjoitusvahvuuteen tänään perjantaiaamuna.

Lauri Korpikosken kausi päättyi lonkkaoperaatioon

Turun Palloseuran kapteenin Lauri Korpikosken lonkka tähystettiin maanantaina Turussa. Operaation myötä Korpikosken pelit tältä kaudelta on pelattu, joskin leikkaus sujui hyvin.

TPS:n maalivahtiosasto vahvistuu Kari Piiroisella

Turun Palloseura on tehnyt lainasopimuksen maalivahti Kari Piiroisen kanssa. 19-vuotias siirtyy TPS-paitaan Tampereen Tapparan sopimuspelaajana, joskin kuluvalla kaudella hän on pelannut Mestistä TUTOn paidassa.

Maalivahti Rasmus Tirrosen sopimus on purettu

Turun Palloseura ja maalivahti Rasmus Tirronen ovat purkaneet pelaajasopimuksen yhteisymmärryksessä.

Ukko-Pekka Luukkonen jatkaa TPS:ssä

NHL-seura Buffalo Sabresin sopimuspelaaja, maalivahti Ukko-Pekka Luukkonen jatkaa edelleen Turun Palloseuran riveissä.