Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Mestaruus jälleen katkolla TuTo:lle

 
Mestaruus jälleen katkolla TuTo:lle


Hokki peruutti TuTon tiistaiset mestaruusjuhlat Turussa ja pisti karavaanin kulkemaan kerran vielä Kajaaniin, jossa pelataan tänään neljäs Mestis-finaali.


TuTon odotettiin tiistaina ratkaisevan mestaruuden edukseen, mutta joukkue hyytyi yllättäen kauden pienimpään maalimääräänsä vieläpä kotiottelussaan kauden tärkeimmällä hetkellä. TuTo ei siis ainakaan tässä pelissä kestänyt ratkaisupelin paineita.

TuTon valmentaja Ismo Lehkonenkin myönsi havainneensa joukkueessaan hermostuneisuutta. Sen seurauksena TuTon peli ei lähtenyt sujumaan eikä joukkue pystynyt hyödyntämään riittävästi ylivoimatilanteitaan. Täysin kentällisin TuTon jäi pyöreään nollaan. Hokki sai aikaan himoitsemansa avausmaalin ja pääsi sen ansiosta pitämään tehotonta TuToa pihdessä.

Tämän illan kohtaamisessa astuu ratkaisuasemaan paitsi joukkueiden henkinen, myös fyysinen kestokyky. Finalisteille jäi alle vuorokausi aikaa palautua tiistain pelistä ja sen jälkeisestä yli 600 kilometrin bussireissusta Kajaaniin. Hokki lähti matkaan yötä myöten niin, että valmentaja Kai Suikkanen arveli poikien ehtivän kotiin seitsemäksi aamupuurolle. TuTon bussi starttasi perään aamulla, joten pelaajat saivat yöunet kotonaan, mutta unen määrän ja laadun voi katkeran tappiopelin jälkeen kyseenalaistaa.  Ratkaisevaa on sekin, miten joukkueet ovat kuormittaneet ratkaisupelaajiaan ja miten vähemän rasitukselle joutuneet pelurit pystyvät nostamaan profiliiaan, kun väsyneistä miehistöistä ryhdytään kaivamaan uusia sankareita. Suikkanen on vakuuttunut siitä, että finaalien pitkittyminen on "nuorelle ja kevyelle" Hokille eduksi verrattuna "vanhempaan ja raskaampaan" TuToon.

Hokin tiistainen voitto ei muuttanut finaalisarjan asetelmaa sikäli, että Hokki on tänäänkin pakkovoiton edessä, mutta TuTo voi kerran vielä lepsua ja siirtää ratkaisun viidenteen ja vihoviimeiseen peliin perjantaiksi Turkuun.


Mestiksen finaaleissa tv-lähetysten ennätysyleisö

- Kolmatta finaalia seurasi parhaimmillaan 92.000 katsojaa

Mestiksen hallitsevalla mestarilla, Kajaanin Hokilla on tänään jälleen kova paikka edessään kotikaukalossaan, kun finaalisarjaa voitoin 2-1 johtava TuTo saapuu vieraaksi Kajaanin jäähalliin. TuTo:lla oli tiistaina pelatussa kolmannessa finaalissa mahdollisuus voittaa Mestiksen mestaruus, mutta kajaanilaiset olivat toista mieltä. Täpötäysi Kupittaa sai nähdä Hokin voittavan ottelun luvuin 3-1. Suora lähetys alkaa klo 18.00 ennakkostudiolla, jossa studioisäntä Matti Eve ja kiekkokriitikko Petteri Sihvonen analysivat illan kamppailua. Kello 18.30 alkavan ottelun selostaa Anssi Ritari. Asiantuntijakomentaattorina toimii Pekka Virta, KalPa:n päävalmentaja.

Mestiksen kolmas finaali keräsi tiistaina 1.4. ruutujen ääreen Mestiksen tv-lähetysten ennätysyleisön, kun kamppailua seurasi parhaimmillaan 92.000 katsojaa. Ensimmäinen finaali torstaina 27.3. ja toinen finaali lauantaina 29.3. olivat myös selkeästi edellisten ennätyslukujen yläpuolella, kumpaakin kamppailua seurasi parhaimmillaan 78.000 katsojaa. Luvut perustuvat Finnpanel Oy:n mittaritutkimuksen tuloksiin.

Mestiksen tiedotteesta / UrheiluTurku.com


Takaisin edelliselle sivulle
Oula Palve Turkuun

Oula Palve Turkuun

HPK:n keskushyökkääjä Oula Palve siirtyy Turun Palloseuran riveihin kahden vuoden sopimuksella.

Lue lisää
Zach Budish loppukaudeksi Turkuun

Zach Budish loppukaudeksi Turkuun

Laitahyökkääjä siirtyy Turun Palloseuran riveihin Mikkelin Jukureista loppukauden kattavalla sopimuksella.

Lue lisää
Olli Kaskinen TUTOon - Lehtimäki palaa Forssasta

Olli Kaskinen TUTOon - Lehtimäki palaa Forssasta

18-vuotias puolustajalupaus Olli Kaskinen saapuu TUTOon lainapestillä Turun Palloseurasta. Hyökkääjä Niklas Lehtimäki puolestaan palaa takaisin TUTOn vahvuuteen.

Lue lisää
Roope Paltta on TUTO Hockeyn uusi toimitusjohtaja

Roope Paltta on TUTO Hockeyn uusi toimitusjohtaja

TUTO Hockeyn uusi toimitusjohtaja on Roope Paltta. 40-vuotias Paltta siirtyy tehtävään TPS Juniorijääkiekko ry:n toiminnanjohtajan paikalta.

Lue lisää
Dani Aavinen jättää TUTOn toimitusjohtajan tehtävät kauden päätteeksi

Dani Aavinen jättää TUTOn toimitusjohtajan tehtävät kauden päätteeksi

Aavinen aloitti tehtävässä keväällä 2014 tilanteessa, jonka näin jälkikäteen voidaan todeta olleen TUTO Hockeyn toiminnan jatkuvuuden suhteen hyvin kriittinen. Tuolloin oltiin tilanteessa, jossa yhtiöllä oli yli puoli miljoonaa euroa velkaa.

Lue lisää
Markus Ruusu TUTOon

Markus Ruusu TUTOon

20-vuotias maalivahti Markus Ruusu siirtyy TUTOon toistaiseksi voimassa olevalla lainasopimuksella. Ilveksellä on loukkaantumissuman iskiessä mahdollisuus kutsua Ruusu takaisin riveihinsä.

Lue lisää