TuTo on Mestiksen mestari

Hokki sai aprillipäivän vierasvoitollaan mahdollisuuden vielä taistella himoitusta mestaruuspokaalista. Molempien joukkueiden kohdalla palautumisaika oli lyhyt ja palautumiskyvyn odotettiinkin nousevan arvoon arvaamattomaan. Lopulta Hokki ei voinut mitään varmaotteisena ja virkeänä esiintyneelle TuTolle, joka voitti neljännen finaaliottelun selkeästi maalein 2-6 (1-2,0-2,1-2). Voitolla turkulaiset varmistivat seuransa historian ensimmäisen Mestiksen mestaruuden itselleen.

TuTo tuli ottelun avauserään vahvasti ja terävästi, vaikka takana oli yli kuudensadan kilometrin linja-autotaival. TuTo:n Pasi Järvinen kirjautti itselleen reilun viiden peliminuutin jälkeen estämisjäähyn mutta vahva turkulaisalivoima toimi, eikä Hokki löytänyt keinoja maalitilinsä avaamiseen. Turkulaiset pelasivat aktiivista hyökkäyspeliä, joka tuotti tulosta ajassa 10:46, kun Antti Pusa vei kiekon Hokin maaliin. Hokin Niko Saarenpään tasoitusmaali syntyi kuitenkin vajaat viisi minuuttia myöhemmin. Turkulaisten painostus jatkui ja tulosta syntyi jälleen ajassa 17:26, kun Aki Keinänen onnistui Joni Lindlöfin ja Jari Kestin syötöistä. Jarkko Hattusen estämisrangaistus avauserä päätösminuutilla tiesi TuTo:lle ylivoimaa toisen erän alkuun, johon lähdettiin numeroissa 1-2.

Hokki tappoi alivoimansa toisen erän alussa onnistuneesti mutta lisää hankaluuksia oli tiedossa väärän vaihdon muodossa, jolloin Markku Vuorisalo iski ylivoimalla turkulaisten kolmannen osuman. Kahden maalin tappioasemassa Hokin otteet alkoivat liikkua sallitun rajamailla ja pian edessä oli turkulaisille tuomittu rangaistuslaukaus. Pasi Järvinen ei kuitenkaan onnistunut lisäämään turkulaisten maalilukemia. Hokki sai hyökkäyspelinsä kulkemaan mutta vastassa TuTo –maalilla oli kerta toisensa jälkeen varmaotteinen Petri Koivisto. Hokki otti ottelun toisessa erässä vielä kaksi rangaistusta, joista jälkimmäisen aikana syntyi TuTo:n toinen ylivoimaosuma. Mikko Heiskasen täysosuman jälkeen näytti Kajaanin jäähallin tulostaulu lukemia 1-4.

Hokki latautui erätauolla kolmanteen erään hyvin, josta osoituksena Markus Haverisen kavennusmaali heti kolmannen erän avausminuutilla. Takaa-ajotilanne toi Hokin otteisiin kuitenkin liikaakin temperamenttia ja ajassa 43:14 passitettiin Jarkko Hattunen rangaistusaitioon. Markku Vuorisalon toinen ylivoimamaali osoitti, että turkulaiset olivat saaneet ylivoimapelinsä takaisin normaalille tasolleen. Hokki hyökkäsi minkä ehti kohti turkulaisten maalia mutta TuTo ei hätääntynyt vaan puolusti kolmen maalin johtoasemaansa lähes eleettömän varmaotteisesti. Kun ajassa 49:19 TuTo:n Matti-Pekka Pelkonen niittasi vielä 2-6 –osuman alkoi Hokin peli säröillä pahaenteisesti. Kolmannen erän viimeiset kymmenen minuuttia rikkoutuivat korkeisiin jäähyminuuttimääriin, kun Hokin taistelutahto alkoi pikku hiljaa murentua ja kääntyä epätoivoksi. Kun ottelun päätössummeri lopulta soi olivat lukemat 2-6 ja turkulaisten riemu ylimmillään Mestis –mestaruuden ratkettua.

Hokki –valmentaja Kai Suikkanen myönsi pelin jälkeen vastustajan paremmuuden. Suikkasen mukaan Hokin eväät eivät tällä kertaa riittäneet kovalle vastustajalle mutta valmentaja oli samalla tyytyväinen oman joukkueensa kokonaissuoritukseen kauden aikana.

TuTo –luotsi Ismo Lehkonen kiitteli mestaruuden ratkettua joukkueensa pelirohkeutta ja itseluottamusta, joka nousi Kupittaan hävityn pelin jälkeen taas omalle tasolleen. TuTo –pestinsä päättävän Lehkosen mukaan voiton ja mestaruuden sinetöi joukkueen kova tahtotila.

Mestiksen tiedotteesta / UrheiluTurku.com

Simon Suoranta TUTOon loppukaudeksi

Kokenut hyökkääjä Simon Suoranta liittyy TUTOn harjoitusvahvuuteen välittömästi, mutta pelaamassa hänet nähdään todennäköisesti vasta ensi viikolla.

Mikael Hakkarainen siirtyy TPS:n riveihin

Turun Palloseura on solminut vuoden mittaisen pelaajasopimuksen Mikael Hakkaraisen kanssa. Keskushyökkääjän tontilla viihtyvä 23-vuotias Hakkarainen liittyi TPS:n harjoitusvahvuuteen tänään perjantaiaamuna.

Lauri Korpikosken kausi päättyi lonkkaoperaatioon

Turun Palloseuran kapteenin Lauri Korpikosken lonkka tähystettiin maanantaina Turussa. Operaation myötä Korpikosken pelit tältä kaudelta on pelattu, joskin leikkaus sujui hyvin.

TPS:n maalivahtiosasto vahvistuu Kari Piiroisella

Turun Palloseura on tehnyt lainasopimuksen maalivahti Kari Piiroisen kanssa. 19-vuotias siirtyy TPS-paitaan Tampereen Tapparan sopimuspelaajana, joskin kuluvalla kaudella hän on pelannut Mestistä TUTOn paidassa.

Maalivahti Rasmus Tirrosen sopimus on purettu

Turun Palloseura ja maalivahti Rasmus Tirronen ovat purkaneet pelaajasopimuksen yhteisymmärryksessä.

Ukko-Pekka Luukkonen jatkaa TPS:ssä

NHL-seura Buffalo Sabresin sopimuspelaaja, maalivahti Ukko-Pekka Luukkonen jatkaa edelleen Turun Palloseuran riveissä.