Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

TPS Hockey Akatemian pelaajat valittu

 
TPS Hockey Akatemian pelaajat valittu


18 pelaajaa Akatemiaan

TPS Hockey Akatemia on rehtori Jukka Koivun johdolla valinnut 18 pelaajaa, jotka pääsevät mukaan Akatemian yksilölliseen pelaajakoulutukseen.

Akatemian pelaajavalintojen yhtenä kriteerinä on pidetty pelaajan kuulumista ikäkausimaajoukkueeseen. Koivun mukaan tämä ei kuitenkaan ole ainoa kriteeri.
- Järjestelmä on kaikille avoin. Pelaaja joka omalla toiminnallaan ja asenteellaan luo mahdollisuuden valituksi tulemiseen, on tervetullut mukaan, Koivu muistuttaa. Pelaajamäärää tai nimilistaa ei ole kiveen hakattu, ja liikkumista voi tapahtua molempiin suuntiin. Akatemiasta voi myös pudota, mikäli otteet eivät vastaa sovittua.

Akatemian perusajatuksena on teema pelaajan kokonaisvaltaisesta kehittämisestä. Kyseessä on Jukka Koivun ja Suomen Urheiluopiston Valmennuskeskuksen johtajan Kyösti Lampisen kehittämä konsepti, joka on rakennettu Mikko ja Saku Koivun yksilöllisen valmennuksen kautta.

Akatemia haluaa korostaa pelaajan yksilöllisiä taitoja sekä huolehtia myös koulunkäynnistä. Akatemian tärkeimpänä yhteistyöyksikkönä toimii Aurajoen Urheilulukio. Pääyhteistyöyrityksiä ovat Aurator, Turun Seudun Osuuspankki sekä Well Beef.

Seuraavan ikäluokan eli 1992 syntyneiden osalta valinta Akatemiaan tehdään alkusyksyllä. Siitä lähtien Akatemian pelaajat valitaan vuosittain yhdeksi lukukaudeksi kerrallaan.

Maalivahdit:

Mikael Mannermaa  8.5.1990 
Tommi Virtanen  4.3.1989 

Puolustajat:

Mikael Aaltonen  12.1.1991 
Antti Helanto  28.2.1990 
Joni Hirsimäki  16.9.1988 
Niko Kluuskeri  3.11.1989 
Markus Palmroth  25.1.1989 
Veli-Matti Vittasmäki  3.7.1990 

Hyökkääjät:

Toni Kluuskeri  7.4.1991 
Mikko Laine  23.3.1990 
Olli Lieskivi  1988 
Tommy Mannermaa  8.5.1990 
Miikka Saarinen  15.6.1989 
Niklas Sandberg  10.3.1989 
Noora Sirviö  1991 
Topi Taavitsainen  2.8.1991 
Henri Tuominen  10.9.1991 
Antti Urpo  28.6.1988 

A-, B- ja C-junioreiden päävalmentajat valittu

Akatemian pelaajien lisäksi selvillä ovat myös ensi kauden A-, B- ja C-juniorijoukkueiden vastuuvalmentajat. A-junioreiden päävalmentajana ensi kaudella toimii Janne Saavalainen. Saavalainen on aiemmin valmentanut Kuopiossa 1988 syntynyttä ikäluokkaa C- ja B-junioreissa. Hän on myös valmentanut vuoden Norjassa. Saavalainen on koulutukseltaan liikunnanohjaaja. Hänen pestinsä A-nuorten peräsimessä on päätoiminen

B-junioreissa vastuun kantaa pitkän linjan Tepsiläinen Mika Palmroos ja C-junioreissa Juuso Nieminen. Palmroos on suorittanut ammattivalmentajatutkinnon Vierumäellä. Hänellä on taustanaan kymmenen vuoden valmentajakokemus, joista 4 vuotta on kulunut TPS:n organisaatiossa.

Nieminen on vasta 26-vuotias valmentaja, mutta hänellä on takanaan jo seitsemän vuoden kokemus valmentamisesta. Tällä kaudella hänen suojattinsa voittivat C-junioreiden SM-pronssia. Ikäluokasta kahdeksan pelaajaa oli kauden aikana myös maajoukkueringissä.

HC TPS:n tiedotteesta / UrheiluTurku.com


Takaisin edelliselle sivulle




Simon Suoranta TUTOon loppukaudeksi

Simon Suoranta TUTOon loppukaudeksi

Kokenut hyökkääjä Simon Suoranta liittyy TUTOn harjoitusvahvuuteen välittömästi, mutta pelaamassa hänet nähdään todennäköisesti vasta ensi viikolla.

Lue lisää
Mikael Hakkarainen siirtyy TPS:n riveihin

Mikael Hakkarainen siirtyy TPS:n riveihin

Turun Palloseura on solminut vuoden mittaisen pelaajasopimuksen Mikael Hakkaraisen kanssa. Keskushyökkääjän tontilla viihtyvä 23-vuotias Hakkarainen liittyi TPS:n harjoitusvahvuuteen tänään perjantaiaamuna.

Lue lisää
Lauri Korpikosken kausi päättyi lonkkaoperaatioon

Lauri Korpikosken kausi päättyi lonkkaoperaatioon

Turun Palloseuran kapteenin Lauri Korpikosken lonkka tähystettiin maanantaina Turussa. Operaation myötä Korpikosken pelit tältä kaudelta on pelattu, joskin leikkaus sujui hyvin.

Lue lisää
TPS:n maalivahtiosasto vahvistuu Kari Piiroisella

TPS:n maalivahtiosasto vahvistuu Kari Piiroisella

Turun Palloseura on tehnyt lainasopimuksen maalivahti Kari Piiroisen kanssa. 19-vuotias siirtyy TPS-paitaan Tampereen Tapparan sopimuspelaajana, joskin kuluvalla kaudella hän on pelannut Mestistä TUTOn paidassa.

Lue lisää
Maalivahti Rasmus Tirrosen sopimus on purettu

Maalivahti Rasmus Tirrosen sopimus on purettu

Turun Palloseura ja maalivahti Rasmus Tirronen ovat purkaneet pelaajasopimuksen yhteisymmärryksessä.

Lue lisää
Ukko-Pekka Luukkonen jatkaa TPS:ssä

Ukko-Pekka Luukkonen jatkaa TPS:ssä

NHL-seura Buffalo Sabresin sopimuspelaaja, maalivahti Ukko-Pekka Luukkonen jatkaa edelleen Turun Palloseuran riveissä.

Lue lisää