Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Liigacup huipentuu turkulaiseen finaaliin

 
Liigacup huipentuu turkulaiseen finaaliin


Suomalaisen jalkapallokevään huipennus, Liigacupin 2008 finaali, pelataan lauantaina Finnair Stadiumilla Helsingissä ja ennakkoon odotettavissa on todellinen jännitysnäytelmä. Vastakkain finaalissa ovat turkulaisseurat TPS ja FC Inter. 

Taistelu Liigacupin mestaruudesta on pelaajille iso asia ja kun vastassa on vielä rakas vihollinen, niin latausta on takuulla ilmassa runsaasti.

- Derby on aina oma pelinsä ja ainakin minulle turkulaisena se merkkaa paljon enemmän kuin normaali matsi. Joukkue ei tarvitse paljoa lisälatausta, vaan se sytyttää kyllä. Varsinkin kun peli on vielä finaali, Interin Mika Mäkitalo luonnehtii.

TPS:n kokenut keskikenttämies Simo Valakari on havainnut TPS:n pukukopissa samaa henkeä.

- Olen huomannut, että se merkkaa jätkille tosi paljon. On paikallispeli ja finaali, jossa taistellaan cupin voitosta, niin onhan se hieno tilaisuus, Valakari sanoo.

Pelaajat uskovat, että Liigacupin finaali sytyttää myös joukkueitten kannattajat. Loppuottelun pelaaminen Helsingissä on Valakarin mukaan ilman muuta oikea ratkaisu, vaikka vastakkain kaksi turkulaisjoukkuetta onkin.

- Eihän FA Cupiakaan siirretä Wembleyltä pois, vaikka siellä olisi kaksi Manchesterin joukkuetta. Kyllä fanit löytävät sinne, Valakari toteaa.

- Aika samoilla linjoilla olen Simon kanssa. Sama se missä finaali pelataan, niin fanit kyllä löytävät sinne. Uskoisin, että molemmilta lähtee paljon faneja katsomaan ja siitä tulee hieno tapahtuma, säestää Mäkitalo.

Liigacupin finaali TPS:n ja FC Interin välillä pelataan lauantaina 12. huhtikuuta Finnair Stadiumilla Helsingissä. Ottelu alkaa kello 19.00. Pääsyliput kauden 2008 Liigacupin finaaliin ennakkoon Lippupalvelusta ja Finnair Stadiumilta lauantaina kello 15.00 alkaen. Pääsylippujen hinnat alkavat 5 eurosta, tarkista myös edulliset kaveri- ja perhelippupaketit. Samalla pääsylipulla pääsee seuraamaan myös kello 16.00 alkavaa naisten Liigacupin finaalia, jossa kohtaavat TPS ja liigacupin viime vuonna nimiinsä vienyt FC Honka.

"Paljon enemmän kuin futismatsi"

Liigacupin finaalijoukkueitten päävalmentajat FC Interin Job Dragtsma ja TPS:n Martti Kuusela painottavat molemmat, että finaalissa ei muuta tavoitetta ole kuin voitto.

Dragtsma korostaa, että ottelussa on kyse muustakin kuin pelkästä Liigacupin finaalista.
- Vaikea ottelu edessä, tämä on aivan oma ottelunsa. Se on paljon enemmän kuin futismatsi varsinkin seuroille ja kannattajille. Turussa kaikki on enemmän keskittyneitä TPS:aan, mutta voittamaan me lähdemme, Dragtsma kertoo.

Dragtsmalle itselleen tuleva finaali on ottelu, jonka hän haluaa vain ja ainoastaan voittaa.
- Minulle se on kuitenkin ottelu, jonka me haluamme voittaa. On mukavaa että ottelu on TPS:aa vastaan ja siitä varmasti tulee erilainen kuin viime vuoden finaalista. Tätä me tosissaan haluamme, Dragtsma sanoo.

TPS-kollega Kuusela ei ennakkoon lähde kertomaan millä aseilla paikalliskilpailija lauantaina aiotaan kaataa.
- Aseista en sano mitään. Katsotaan tilanne, mutta meillä on aina paras mahdollinen joukkue jalkeilla. Vaihdosta peliin tulleet ovat onnistuneet erittäin hyvin, Kuusela toteaa.

Sen verran Kuusela paljastaa, että viisi maalia Liigacupissa iskeneen Armand Onen pelikielto on ikävä takaisku joukkueelle.
- Bigmania oltaisiin tietysti kaivattu. Ollaan pelattu kuitenkin hyvin ja paikkaajat ovat onnistuneet. Meidän parhaat maalintekijämme One ja Paatelainen ovat olleet poissa, mutta on ollut mukava nähdä, että silti pystytään maalintekoon.

Hyypiä odottaa kovaa taistelua

Liigacupin finaalissa taistellaan lauantaina Sami Hyypiä Trophysta, joka on jo tutuksi tullut Liigacupin mestarille jaettava kiertopalkinto. Sami Hyypiä itse on seurannut Englannista käsin Liigacupin tapahtumia ja uskoo todelliseen taistelufinaaliin TPS:n ja FC Interin välillä.

- Kaksi turkulaisjoukkuetta finaalissa – se varmasti sytyttää kummatkin kahta kovempaan taisteluun. Tällainen tapahtuma on faneillekin iso juttu. Nyt ei pelata Turussa vaan Finnair Stadiumilla, mutta se vain tuo kunnon cup-fiiliksen kun matkataan finaaliin, Hyypiä painottaa.

- Toivotaan että molemmat joukkueet saavat kannattajansa hyvin liikkeelle ja katsomossa riittää tunnelmaa, takuulla edessä on peli jota kannattaa mennä seuraamaan paikan päälle.

Hyypiä itse joutuu seuraamaan finaalin tapahtumia paikan päältä tulevien raporttien varassa. Ottelun televisiointi on kuitenkin Liverpool-topparin mielestä erinomainen asia koko Liigacupin kannalta.
- Hieno juttu että finaali tulee myös televisiosta, nekin jotka eivät Finskille pääse, pystyvät seuraamaan finaalia suorana. Olisin itsekin kuulunut jälkimmäiseen joukkoon, mutta valitettavasti Urheilukanavaa ei täällä Liverpoolissa näy.

Veikkausliigan tiedotteesta / UrheiluTurku.com


Takaisin edelliselle sivulle




TPS solmi jatkosopimuksen nuoren oman kasvattinsa kanssa

TPS solmi jatkosopimuksen nuoren oman kasvattinsa kanssa

Jalkapallon Ykkösliigassa pelaava Turun Palloseura on käyttänyt laitahyökkääjä Veeti Pohtion, 18, sopimuksessa olleen option.

Lue lisää
FC Inter vapautti Jarkko Wissin päävalmentajan tehtävästä

FC Inter vapautti Jarkko Wissin päävalmentajan tehtävästä

FC Inter Turku Oy on vapauttanut Jarkko Wissin Interin liigajoukkueen päävalmentajan tehtävästä.

Lue lisää
18-vuotias Joonas Kekarainen siirtyy Interiin

18-vuotias Joonas Kekarainen siirtyy Interiin

FC Inter on solminut 2+1-vuotisen pelaajasopimuksen 18-vuotiaan Joonas Kekaraisen kanssa. Oman ikäluokkansa maajoukkueen vakionimiin kuuluva keskikenttäpelaaja siirtyy Interiin Käpylän Pallosta.

Lue lisää
Nuorten maajoukkuepuolustaja Eero Uusitalo jatkaa kasvattajaseurassaan

Nuorten maajoukkuepuolustaja Eero Uusitalo jatkaa kasvattajaseurassaan

Jalkapallon Ykkösliigassa pelaava Turun Palloseura on tehnyt kauden 2024 kattavan sopimuksen keskuspuolustaja Eero Uusitalon, 18, kanssa. Uusitalo on TPS:n oma kasvatti, joka teki ensiesiintymisensä edustusjoukkueessa viime kaudella.

Lue lisää
Interin organisaatio vahvistuu

Interin organisaatio vahvistuu

FC Interin seuraorganisaatio vahvistuu kahdella uudella avainhenkilöllä. Seurassa aiemmin liigapelaajana sekä valmennuspäällikkönä työskennellyt Kalle Parviainen on nimetty seuran urheilujohtajaksi. Interin kehitysjohtajaksi on nimetty Tuomas Välimäki.

Lue lisää
Hyökkääjälupaus Onni Helén solmi kaksivuotisen sopimuksen kasvattajaseuransa TPS:n kanssa

Hyökkääjälupaus Onni Helén solmi kaksivuotisen sopimuksen kasvattajaseuransa TPS:n kanssa

Turun Palloseura on solminut kaudet 2024 ja 2025 kattavan edustusjoukkuesopimuksen hyökkääjä Onni Helénin kanssa.

Lue lisää