Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Tiia Tikkanen johdatti Kontun kumoon

 
Tiia Tikkanen johdatti Kontun kumoon


TPS:n naisten joukkueen liiga-avaus, sekä paluu pääsarjatasolle, sujuivat upeissä tunnelmissa. Palloseura kokosi itsensä ja nousi nihkeän avausjakson ja 0-1-tappioaseman jälkeen komeaan 2-1-voittoon Kontusta. TPS:n molemmat maalit viimeisteli jo harjoituskaudella seuran ykköstykiksi noussut Tiia Tikkanen. Tikkanen tinttasi molemmat maalinsa viimeisen vartin aikana.

- Todella tärkeät kolme pinnaa heti sarjan alkuun. Avausjakso oli meiltä kieltämättä heikko, mutta jaksettiin vaan uskoa omaan tekemiseen loppuun asti, päävalmentaja Ari Aho kiitteli joukkuettaan ottelun jälkeen.

Kontu oli ennakkoon TPS-leirille jonkinasteinen mysteeri, mutta helsinkiläiset osoittautuivat varsinkin avausjaksolla vahvaksi ryhmäksi.

- Kontu oli tosi inhottava vastustaja ja he sumputtivat peliä todella järkevästi. Toisella jaksolla saimme pelin kuitenkin haltuun, Aho kertaili.

Kontu meni johtoon kymmenen minuutin kohdalla erikoistilannemaalilla. Minna Pelkonen keskitti ja Johanna Kaaro puski pallon verkkoon. TPS sai ottelun edetessä koko ajan enemmän hallintaa kenttäpeliinsä, mutta tauolle mentiin helsinkiläisten johdolla.

TPS:n parhaat paikat avausjaksolla aukesivat Mira Uroselle, Terhi Ristolaiselle sekä loppujen lopuksi sankarittaren viitan harteilleen ottaneelle Tikkaselle.

Toinen jakso oli alusta asti TPS:n väkevää myllytystä. Tepsi siis vei ja Kontu vikisi. Kotijoukkueen tasoitusta saatiin odotella kuitenkin 75. minuutille asti. Tiia Tikkanen sai pallon lähes päätyrajalla ja purjehti kylmästi Kontun maalin eteen ja tuikkasi pallon pussiin.

- Jaksettiin sitkeästi pelata omaa peliämme ja se tasoitus taisi avata pelimme lopullisesti, Tikkanen iloitsi.

TPS piti varsin runsaslukuista yleisöä jännityksessä aivan loppuun asti, kunnes 88. minuutin kohdalla räjähti. Tikkanen sijoitti toistamiseen pallon viileän rauhallisesti Kontun verkkoon ja homma oli sillä selvä.

- Jotenkin oli sellainen olo, että täältä tullaan vielä, vaikka avausjakso oli tosi nihkeä. Avausvoitto on sarjakaudella aina tosi tärkeä juttu ja tuo taas lisää uskoa tähän hyvähenkiseen joukkueeseen, Tikkanen pudotteli matsin jälkeen.

- Voitto kuuluu tietysti koko porukalle, mutta kyllähän nämä maalit olivat tosi tärkeitä Tiialle. Kaksi maalia tällaiseen paikkaan on todella kova suoritus ja tuosta voi aueta vaikka minkälainen putki, Aho uskoo.

Ennen ottelua juhlistettiin TPS:n vuonna 1978 SM-kultaa voittanutta joukkuetta. Yksi sen jengin sankareista, Merja Sjöman, potkaisi ottelun avauspotkun.

FC TPS:n tiedotteesta / UrheiluTurku.com 


Takaisin edelliselle sivulle




TPS solmi jatkosopimuksen nuoren oman kasvattinsa kanssa

TPS solmi jatkosopimuksen nuoren oman kasvattinsa kanssa

Jalkapallon Ykkösliigassa pelaava Turun Palloseura on käyttänyt laitahyökkääjä Veeti Pohtion, 18, sopimuksessa olleen option.

Lue lisää
FC Inter vapautti Jarkko Wissin päävalmentajan tehtävästä

FC Inter vapautti Jarkko Wissin päävalmentajan tehtävästä

FC Inter Turku Oy on vapauttanut Jarkko Wissin Interin liigajoukkueen päävalmentajan tehtävästä.

Lue lisää
18-vuotias Joonas Kekarainen siirtyy Interiin

18-vuotias Joonas Kekarainen siirtyy Interiin

FC Inter on solminut 2+1-vuotisen pelaajasopimuksen 18-vuotiaan Joonas Kekaraisen kanssa. Oman ikäluokkansa maajoukkueen vakionimiin kuuluva keskikenttäpelaaja siirtyy Interiin Käpylän Pallosta.

Lue lisää
Nuorten maajoukkuepuolustaja Eero Uusitalo jatkaa kasvattajaseurassaan

Nuorten maajoukkuepuolustaja Eero Uusitalo jatkaa kasvattajaseurassaan

Jalkapallon Ykkösliigassa pelaava Turun Palloseura on tehnyt kauden 2024 kattavan sopimuksen keskuspuolustaja Eero Uusitalon, 18, kanssa. Uusitalo on TPS:n oma kasvatti, joka teki ensiesiintymisensä edustusjoukkueessa viime kaudella.

Lue lisää
Interin organisaatio vahvistuu

Interin organisaatio vahvistuu

FC Interin seuraorganisaatio vahvistuu kahdella uudella avainhenkilöllä. Seurassa aiemmin liigapelaajana sekä valmennuspäällikkönä työskennellyt Kalle Parviainen on nimetty seuran urheilujohtajaksi. Interin kehitysjohtajaksi on nimetty Tuomas Välimäki.

Lue lisää
Hyökkääjälupaus Onni Helén solmi kaksivuotisen sopimuksen kasvattajaseuransa TPS:n kanssa

Hyökkääjälupaus Onni Helén solmi kaksivuotisen sopimuksen kasvattajaseuransa TPS:n kanssa

Turun Palloseura on solminut kaudet 2024 ja 2025 kattavan edustusjoukkuesopimuksen hyökkääjä Onni Helénin kanssa.

Lue lisää