Naisille jumbosija, mutta paljon luottoa tekemiseen

Turku-Pesiksen naisten Superpesisjoukkue kohtasi lauantaina 26.4. Kupittaan pesäpallostadionilla Pesäkarhut Porista ja Lapuan Virkiän. Kupittaan Maljan turnausperinne aloitettiin viime keväänä tauon jälkeen. Pori poimi maljan itselleen tänäkin vuonna.

Turku-Pesis sai vastaansa lauantaina naisten Superpesiksen kärkikastiin kuuluvat Porin ja Lapuan. Viime vuonna Pori taisteli pronssimitalista ja Lapua oli runkosarjassa viides.

Kokoonpanot testissä

Turkulaiset pelasivat kummatkin pelinsä eri kokoonpanoilla, jotta viimeiset viilailut saataisiin tehtyä ennen sarjakauden alkua. Ensimmäisessä pelissä Poria vastaan lautasen äärelle turuttarilta asteli Oona Svärd. Muutoin tämän kauden uusista pelaajista nähtiin kentällä Meri Kylänpää ykkösvahtina sekä Katariina Niemi kolmosvahtina.

Porilta puuttui muutama avainpelaaja kokoonpanostaan ja tämän vuoksi turkulaiset pääsivät hieman helpommalla esimerksiksi vastustajan lukkarin osalta. Hienoa kamppailua nähtiin kuitenkin kummassakin jaksossa. Aurinkoisena lauantaina kentälle oli saapunut mukava määrä myös katsojia. Ensimmäisessä jaksossa Turku taipui Porille juoksuin 1-3 ja toisessa jaksossa 2-3. Vaikka Pori nappasikin tästä pelistä täydet kaksi pistettä, antoi jaksoluvut Turulle vahvaa itseluottamusta tekemisestä.

Lapua-peli tahmeampaa

Lapuan Virkiä hävisi Porille tiukasti 0-1, joten turuttarilla oli kaikki odotukset taistella Lapuaa vastaan voitosta. Ensimmäinen jakso olikin tiukka sillä Turku meni 1-0 johdossa jakson loppupuolelle asti, kunnes Lapua tasoitti yhteen-yhteen ja tauolle mentiin tasatilanteessa. Tähän otteluun Turulta lautasen äärelle oli siirtynyt Mia-Maria Jauhiainen ja toinen nuorison edustaja Milla Marttila kakkosvahdiksi.

Tauolla pohjalaiset päättivät kuitenkin, että "kuivin suin ei täältä lähdetä kotio" ja he aloittivat tiukan kamppailun ensimmäisestä turnauspisteestä. Turkulaiset taas jäivät kenties pieneen hyvänolon tunteeseen ensimmäisen jakson tasapelistä. Lapuan lukkari Sirpa Pollari piti kovaa vauhtia lautasen äärellä ja kiihtynyt pelitempo jätti turkulaiset 1-5 häviölle toisessa jaksossa. Voitto siis Lapualle 0-1.

Kupittaan Malja 2008 -turnauksen voiton vei Pesäkarhut Porista.

Väliinjättösääntö laajenee pesäpallossa alkavalle kaudelle

Pesäpalloliiton johtokunnan elokuussa 2019 tekemällä päätöksellä lyöntivuoroja koskevat pelisäännöt uudistuvat alkavalle kaudelle Superpesiksessä ja Ykköspesiksessä.

Pesäpalloliitto ohjeisti korona-ajan käytännöistä

Kansallispelimme liki 100-vuotisen historian ajan pesäpallo-ottelu on aloitettu hutunkeitolla.

Pesäpallon otteluohjelmat julki - naisten Superpesiksen kausi käyntiin kuumilla paikallisotteluilla

Naisten Superpesiksessä palataan tositoimiin ensimmäisenä kotimaisena palloilusarjana koronaviruspandemian aiheuttaman poikkeustilan jälkeen. Avauskierroksella nähdään neljä huippuottelua perjantaina 12.6.

Miesten Superpesis vauhtiin 2.7. alkaen - 14 joukkuetta tavoittelee Suomen mestaruutta

Nyt se on varmaa. Kaikki 14 joukkuetta ovat mukana, kun miesten superpesiskausi käynnistyy 2. heinäkuuta. Panoksena on 97. Suomen mestaruus miesten pääsarjapesäpallon historiassa. Ainoastaan sotavuosina 1941 ja 1944 sarja on jäänyt pelaamatta.

Naisten superpesiskausi käyntiin 12. kesäkuuta

Pesäpallokausi 2020 on pääsemässä vahvasti vauhtiin kesäkuun toisella viikolla. Naisten Superpesiksessä otteluohjelmaan on merkitty ensimmäiset ottelut perjantaille 12. kesäkuuta.

Superpesiksen runkosarjaa venytetään pidemmälle syksyyn

Superpesiksen sarjajärjestelmät uudistuvat. Kaksinkertaisen runkosarjan lisäotteluista, kuten paikalliskierroksista ja valintaotteluista, luovutaan. Tilalle tulevat ylempi ja alempi jatkosarja.