Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Paikallisottelu kääntää katseet Turkuun sunnuntaina

 
Paikallisottelu kääntää katseet Turkuun sunnuntaina


Sunnuntaina kaikkien suomalaisten jalkapallon ystävien katseet kääntyvät Turkuun, kun ohjelmassa on kauden ensimmäinen paikallisottelu Veikkausliigan kärkisijoja avauskierroksen jälkeen miehittävien Interin ja TPS:n välillä.

TPS hakee revanssia FC Interistä sunnuntaina

 

SM-pronssit viime kauden päätteeksi pokannut TPS avaa kotikautensa kuumalla paikallisottelulla FC Interiä vastaan sunnuntaina. Joukkueet kohtasivat jo kertaalleen muutama viikko sitten Liigacupin finaalissa ja tuon ottelun vei Inter lukemin 0-1.

TPS-toppari Ville Lehtonen lykkääkin suosikin paineet kylmästi naapurileiriin.

- Totta kai lähdetään haastajina, kun hävittiin Liigacupin finaali, Lehtonen muistuttaa. - Voitto alla ja kotiavaus Interiä vastaan, mikäs sen hienompaa, Lehtonen hehkuttaa.

 

- Tämä on ottelu, johon ei tarvitse hakea latausta. Uskon, että sunnuntaina nähdään perinteinen paikallisottelu, jossa runsaasti tunnetta pelissä. Kentällä ei väistellä ja jokaisesta pallosta taistellaan loppuun asti. Näin tekee ainakin turkulainen Paajanen, lupaa kauden avausottelussa Interin ensimmäisen maalin syöttänyt Interin keskikenttäpelaaja Severi Paajanen.

 

- Me voitimme kauden ensimmäisen paikallisottelun, joten mielestäni olemme tätä pohjalta ennakkosuosikkeja sunnuntaina pelissä. Emme ota siitä kuitenkaan paineita, vaan pelaamme normaalisti omaa peliämme ja nappaamme ottelusta voiton, lataa Paajanen.

- Ei se pelattu ottelu enää mitään merkitse. Uskon että kentällä molemmat joukkueet pyrkivät pelaamaan paremmin kuin tuossa Liigacupin finaalissa. Ainakin me pyrimme siihen, TPS:n päävalmentaja Martti Kuusela puolestaan toteaa.

Molemmat turkulaisjoukkueet pääsevät kauden ensimmäisen paikalliseen voitot allaan. TPS voitti sarjanousija KuPS:n Kuopiossa 0-3 ja Inter löi toisen nousijajoukkue, RoPS:n, kotonaan 3-1.

- Tietysti minua jännittää, mutta niin minua jännittää ennen jokaista peliä. Jos ei jännittäisi, olisi syytä siirtyä eläkkeelle. Vaikka kyseessä on tällainen paikalliskamppailu, ei meidän valmistautuminen ole mitenkään poikennut esimerkiksi siitä, miten valmistauduimme KuPS-otteluun viikko sitten. Turha tästä on ottaa mitään ylimääräisiä paineita, ensimmäiseen turkulaisseurojen paikallisotteluun valmistautuva Kuusela tietää.

Kuusella on selkeä visio, miten Interin puolustusmuuria lähdetään sunnuntaina murtamaan.

- Laitojen kautta. Se on sitten eri asia, miten laitoja käytetään hyväksi. Pystyjuoksuilla, diagonaalisyötöillä tai jollain kombinaatiolla voi murtaa vastustajan puolustuksen. Niin se Barcelonakin pelaa. Tai sitten joku Messi menee vaan läpi vaikka seinästä. Mutta meilläkin on hyvät laitapelaajat. Enkä tarkoita ainoastaan hyökkäyspään laitureita, vaan myös laitapuolustajiamme, TPS-luotsi muistuttaa.

 

Turussa eletään tällä hetkellä todellista jalkapallobuumia. Niin Inter kuin TPS:kin satsaa voimakkaasti menestykseen, minkä seurauksena Veritakselle on sunnuntaina odotettavissa täysi tupa jalkapallon ystäviä. Tämä jos mikä sytyttää myös kentällä esiintyvät pelaajat parhaimpaansa.

 

- Jalkapallokulttuuri on ottanut askeleita eteenpäin ja fudis on muutenkin nousussa varsinkin Turussa. Täyden katsomon edessä jokainen pelaaja syttyy varmasti parhaaseensa. Myös yleisöllä on mukavampaa pelissä, kun katsomot ovat täynnä, sanoo Paajanen.

 

Veikkausliigaottelu TPS-Inter pelataan sunnuntaina Veritas Stadionilla kello 18.30.

 

FC Interin ja TPS:n tiedotteista / UrheiluTurku.com


Takaisin edelliselle sivulle




TPS solmi jatkosopimuksen nuoren oman kasvattinsa kanssa

TPS solmi jatkosopimuksen nuoren oman kasvattinsa kanssa

Jalkapallon Ykkösliigassa pelaava Turun Palloseura on käyttänyt laitahyökkääjä Veeti Pohtion, 18, sopimuksessa olleen option.

Lue lisää
FC Inter vapautti Jarkko Wissin päävalmentajan tehtävästä

FC Inter vapautti Jarkko Wissin päävalmentajan tehtävästä

FC Inter Turku Oy on vapauttanut Jarkko Wissin Interin liigajoukkueen päävalmentajan tehtävästä.

Lue lisää
18-vuotias Joonas Kekarainen siirtyy Interiin

18-vuotias Joonas Kekarainen siirtyy Interiin

FC Inter on solminut 2+1-vuotisen pelaajasopimuksen 18-vuotiaan Joonas Kekaraisen kanssa. Oman ikäluokkansa maajoukkueen vakionimiin kuuluva keskikenttäpelaaja siirtyy Interiin Käpylän Pallosta.

Lue lisää
Nuorten maajoukkuepuolustaja Eero Uusitalo jatkaa kasvattajaseurassaan

Nuorten maajoukkuepuolustaja Eero Uusitalo jatkaa kasvattajaseurassaan

Jalkapallon Ykkösliigassa pelaava Turun Palloseura on tehnyt kauden 2024 kattavan sopimuksen keskuspuolustaja Eero Uusitalon, 18, kanssa. Uusitalo on TPS:n oma kasvatti, joka teki ensiesiintymisensä edustusjoukkueessa viime kaudella.

Lue lisää
Interin organisaatio vahvistuu

Interin organisaatio vahvistuu

FC Interin seuraorganisaatio vahvistuu kahdella uudella avainhenkilöllä. Seurassa aiemmin liigapelaajana sekä valmennuspäällikkönä työskennellyt Kalle Parviainen on nimetty seuran urheilujohtajaksi. Interin kehitysjohtajaksi on nimetty Tuomas Välimäki.

Lue lisää
Hyökkääjälupaus Onni Helén solmi kaksivuotisen sopimuksen kasvattajaseuransa TPS:n kanssa

Hyökkääjälupaus Onni Helén solmi kaksivuotisen sopimuksen kasvattajaseuransa TPS:n kanssa

Turun Palloseura on solminut kaudet 2024 ja 2025 kattavan edustusjoukkuesopimuksen hyökkääjä Onni Helénin kanssa.

Lue lisää