Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

TPS mahdollisesti FC Hakan tilalle UEFA Cupiin

 
TPS mahdollisesti FC Hakan tilalle UEFA Cupiin


Suomen Palloliitto tiedotti tänään, että Palloliiton UEFA-lisenssikomitea kokoontui maanantaina käsittelemään lisenssimenettelyn piirissä olevien seurojen taloutta. Tänä aamuna jatkunut kokous totesi, että FC Haka ei kyennyt uskottavasti osoittamaan maksuvalmiuttaan UEFA:n kilpailukaudelle 2008 – 2009. FC Hakalle ei näin myönnetty lisenssiä osallistua UEFA:n alaisiin kilpailuihin kuluvalla kaudella.

FC Haka ei toimittanut UEFA-lisenssikomitealle määräaikaan mennessä sitovia dokumentteja, jotka olisivat aukottomasti osoittaneet seuran pystyvän viemään läpi kansainvälisen kilpailukauden 2008 – 2009. Lisenssimääräysten mukaan UEFA-seuralisensseistä tulee päättää kansallisesti 8.5. mennessä. UEFA-lisenssikomitea päätti evätä FC Hakan osallistumisoikeuden UEFA Cupiin, johon Haka olisi selviytynyt viime kauden hopeajoukkueena. Muiden urheilullisesti paikkansa UEFA:n kilpailuissa lunastaneiden joukkueiden osalta lisenssikomitealla ei ollut huomautettavaa.

FC Haka voi valittaa UEFA-lisenssikomitean päätöksestä UEFA-seuralisenssivalituslautakuntaan viikon sisällä päätöksen saamisesta. Lisenssivalituslautakunta antaa päätöksensä kahden viikon sisällä siitä, kun se on saanut valituksen käsiteltäväkseen.

Mikäli FC Haka ei edusta Suomea UEFA Cupissa, sen paikan ottaa viime kauden kolmonen, TPS. TPS:n paikan Intertoto Cupissa saa tässä tapauksessa MyPa. TPS:n ensimmäisen kierroksen vastustajaksi arvottiin jo Pohjois-Irlannista kotoisin oleva FC Lisburn Distillery FC

Tampere United osallistuu Mestareiden Liigan karsintaan ja Suomen Cupissa Tampere Unitedille loppuottelun hävinnyt FC Honka pelaa UEFA Cupia. FF Jaro osallistuu puolestaan UEFA Cupin Fair Play-paikan arvontaan alkukesästä.

UEFA-seuralisenssin ja liigalisenssin kriteerit ovat samat muun muassa talouden osalta, mutta lisenssien aikataulujen poiketessa toisistaan UEFA-lisenssikomitean päätös ei estä FC Hakan osallistumista edelleen Veikkausliigaan. Liigalisenssikomitea seuraa aktiivisesti ja lisenssimääräysten mukaisesti FC Hakan talouden tilaa ja puuttuu tilanteeseen tarvittaessa.

Suomen Palloliiton liittohallitus ja UEFA:n hallitus hyväksyivät seuralisenssi- ja liigalisenssimääräykset 2004. Lisenssimenettely on jatkuva laatujärjestelmä, jonka tarkoitus on kehittää olosuhteita ja turvallisuutta, urheilullista toimintaa, henkilöstöä ja hallintoa, sekä seurojen osaamista talous- ja oikeudellisissa asioissa. Euroopan jalkapalloliitto on sertifioinut Suomen Palloliiton vastaamaan Suomen lisenssihallinnosta.

FC TPS:n tiedotteesta / UrheiluTurku.com


Takaisin edelliselle sivulle
Tomi Ruuhikorpi nimitettiin TPS:n naisten uudeksi

Tomi Ruuhikorpi nimitettiin TPS:n naisten uudeksi

TPS:n naisten edustusjoukkueen uudeksi päävalmentajaksi on nimitetty Tomi Ruuhikorpi.

Lue lisää
Mikko Kuningas ja Niilo Mäenpää siirtyvät FC Interiin

Mikko Kuningas ja Niilo Mäenpää siirtyvät FC Interiin

FC Inter on solminut pelaajasopimukset Suomen alle 21-vuotiaiden maajoukkueen keskikenttäpelaajien Mikko Kuninkaan ja Niilo Mäenpään kanssa.

Lue lisää
Tero Mäntylä siirtyy Norjasta FC Interiin

Tero Mäntylä siirtyy Norjasta FC Interiin

FC Inter on solminut loppukauden mittaisen pelaajasopimuksen Tero Mäntylän kanssa.

Lue lisää
Santeri Hostikka kuukauden pelaajaksi

Santeri Hostikka kuukauden pelaajaksi

FC Lahden Santeri Hostikka on valittu Veikkausliigan heinäkuun pelaajaksi. Kuukauden valmentajaksi on valittu FC Lahden päävalmentaja Toni Korkeakunnas.

Lue lisää
Shefki Kuqi ei jatka Interin päävalmentajana

Shefki Kuqi ei jatka Interin päävalmentajana

FC Inter on tänään vapauttanut Shefki Kuqin seuran edustusjoukkueen valmentajan tehtävistä. Valmennusvastuun ottaa aiemmin apuvalmentajana toiminut Fabrizio Piccareta.

Lue lisää
Macoumba Kandji siirtyy FC Interiin

Macoumba Kandji siirtyy FC Interiin

Suomessa HJK:ta kahteen otteeseen edustanut hyökkääjä Macoumba Kandji siirtyy FC Interiin heinäkuun loppuun kestävällä sopimuksella, jossa on seuran optio loppukaudesta.

Lue lisää