FC Inter vankisti sarjajohtoaan

FC Interin erinomaiset otteet Veikkausliigassa saivat jatkoa torstaina, kun joukkue voitti Veritas Stadionilla pelatussa ottelussa Vaasan Palloseuran perusesityksen jälkeen 2-0.

Inter aloitti ottelun heti alusta asti hyvällä sykkeellä. Mika Ojalalla oli kaksi paikkaa, joista hän olisi hivenen paremmalla tarkkuudella ratkaista ottelun jo ottelun ensimmäisen kymmenen minuutin aikana.

Ojala oli myös järjestelemässä Interin avausmaalia ottelun 16. minuutilla. Hänen antamaan kulmapotkuun pääsi ensin päineen väliin Joni Aho, jonka puskun ohjasi päällä lähietäisyydeltä sisään Ats Purje.

Purjeen avausmaali jäi laiskavauhtisen ensimmäisen jakson ainoaksi. Kumpaakin joukkuetta näytti tiivis ottelutahti painavan.

Ottelun toiselle jaksolle Inter tuli sitten jälleen terävästi. Joukkue sai jälleen syöttöpelin rullaamaan, eikä VPS:lla ollut ottelussa rehellisesti sanottuna sanan sijaa.

Ottelun lopullisesti ratkaissut toinen maali syntyi, kun pelikello näytti 68. minuuttia. VPS-puolustaja Jan Ahlvik joutui kaatamaan läpi rynnistäneen Severi Paajasen rangaistuspotkun arvoisesti.

Tuomitun pilkun pani kylmän rauhallisesti sisään hyvin topparin paikalla pelannut Joni Aho. Maali oli miehen ensimmäinen tällä kaudella.

- Olimme sopineet ennen peli, että vedän rankkari, jos sellainen tulee. Itse rankkari sujui suunnitelmien mukaan, kertasi Aho ottelun jälkeen.

Ottelun lopulla Interillä olisi ollut vähän huolellisemmalla pelaamisella mahdollisuus kaunistella reilustikin loppunumeroita, mutta tällä kertaa loppulukemat jäivät 2-0:aan.

- Kentällä oli vähän väsymystä havaittavissa. Ottelun vauhti ei noussut missään vaiheessa päätä huimaavaksi. Asennetta riitti kaikesta huolimatta, sanoi kauden ensimmäisen maalin viimeistellyt Aho.

Ottelun erikoisuutena voidaan mainita, että VPS ei saanut yhtään laukausta kohti Inter-vahti Patrick Bantamoin maalia. Kauden 5. nollapeli tuli siis varsin helpolla.

Dragtsma iloitsi voitosta

FC Interin päävalmentaja Job Dragtsma oli ottelun jälkeen tyytyväinen saavutettuun voittoon. Varsinkin ottelun alku ja toinen jakso miellytti hollantilaisvalmentajaa.

- Aloitimme ottelun hyvin. Olisimme voineet tehdä kaksi maalia paikoistamme ennen avausmaalia. Jakson loppua hallitsi VPS, koska emme pitäneet keskikenttää tarpeeksi tiiviinä.

- Toinen jakso oli meiltä kokonaisuudessa parempi. Paikkoja oli myös lisämaaleihin. Pääasia oli kuitenkin voitto ja se saavutimme, jatkoi Dragtsma.

VPS-voitto tarkoittaa sitä, että Inter jatkaa Veikkausliigan ykköspaikalla. Tämä ei Dragtsman mukaan vaikuta joukkueen tavoitteisiin.

- Me pelaamme ottelun kerrallaan. Keskitymme omaan tekemiseen ja pyrimme kehittämään pelaamistamme, selvitti Dragtsma.

22.5.2008, Veikkausliiga, Veritas Stadion
FC INTER-VPS 2-0 (1-0)

16´ 1-0 Ats Purje
68´ 2-0 Joni Aho rp.