Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

TPS pelaa kaudella 2008 Intertoto Cupia

 
TPS pelaa kaudella 2008 Intertoto Cupia


Suomen Palloliiton UEFA seuralisenssejä käsittelevä valituslautakunta on hyväksynyt FC Hakan valituksen koskien lisenssikomitean 6.5.2008 tekemää epäävää seuralisenssipäätöstä.

Valituksen hyväksyminen merkitsee sitä, että FC Haka voi osallistua tulevalla kaudella UEFA Cupin karsintoihin.

Valituslautakunta katsoi, että lisenssikomitealla on 6.5.2008 tekemässään päätöksessä ollut täydet perusteet evätä komitean päätöksentekohetkellä tiedossa olleiden taloudellisten selvitysten nojalla Hakan UEFA kilpailuihin oikeuttava seuralisenssi.

Valituslautakunta katsoi kuitenkin, että voimassa olevien seuralisenssimääräysten nojalla seuran taloutta koskevan lisänäytön esittäminen valituslautakunnalle on mahdollista lisenssikomitean päätöksen jälkeen.

FC Hakan valituslautakunnalle toimittaman taloutta koskevan lisänäytön perusteella se arvioi, että seura kykenee määräysten mukaisesti suoriutumaan lisenssikauden aikana taloudellisista velvoitteistaan ja siten toteuttamaan määräysten vaatimaa jatkuvuuden periaatetta.

Valituslautakunta otti päätöksessään kantaa myös seuralisenssien päätöksentekojärjestelmään todetessaan, että saman päätöksentekoinstanssin tulisi vastaisuudessa päättää sekä liigalisensseistä että UEFA lisensseistä.

Valituslautakunnan päätös syntyi äänestyksen jälkeen luvuin 5-1. Komitean puheenjohtaja professori Heikki Halila jätti päätöksestä eriävän mielipiteen. Eriävässä mielipiteessään Halila katsoo, että valituslautakunnan ei päätöstä tehdessään olisi tullut ottaa huomioon lisenssikomitean päätöksen jälkeen esitettyä lisänäyttöä.

TPS:n toimitusjohtaja Petri Jakoselle päätös ei tullut yllätyksenä.

- Olemme koko ajan keskittyneet pelaamaan Intertoto Cupia. Olen iloinen FC Hakan puolesta, että he saivat pitää urheilullisilla perusteilla ansaitun paikan UEFA Cupissa, toteaa Jakonen.

TPS pelaa Pohjois-Irlantilaista Lisburn Distilleryä vastaan kesäkuun 21. ja 29. päivänä.

Lue myös: TPS mahdollisesti FC Hakan tilalle UEFA Cupiin

FC TPS:n tiedotteesta / UrheiluTurku.com


Takaisin edelliselle sivulle
Tomi Ruuhikorpi nimitettiin TPS:n naisten uudeksi

Tomi Ruuhikorpi nimitettiin TPS:n naisten uudeksi

TPS:n naisten edustusjoukkueen uudeksi päävalmentajaksi on nimitetty Tomi Ruuhikorpi.

Lue lisää
Mikko Kuningas ja Niilo Mäenpää siirtyvät FC Interiin

Mikko Kuningas ja Niilo Mäenpää siirtyvät FC Interiin

FC Inter on solminut pelaajasopimukset Suomen alle 21-vuotiaiden maajoukkueen keskikenttäpelaajien Mikko Kuninkaan ja Niilo Mäenpään kanssa.

Lue lisää
Tero Mäntylä siirtyy Norjasta FC Interiin

Tero Mäntylä siirtyy Norjasta FC Interiin

FC Inter on solminut loppukauden mittaisen pelaajasopimuksen Tero Mäntylän kanssa.

Lue lisää
Santeri Hostikka kuukauden pelaajaksi

Santeri Hostikka kuukauden pelaajaksi

FC Lahden Santeri Hostikka on valittu Veikkausliigan heinäkuun pelaajaksi. Kuukauden valmentajaksi on valittu FC Lahden päävalmentaja Toni Korkeakunnas.

Lue lisää
Shefki Kuqi ei jatka Interin päävalmentajana

Shefki Kuqi ei jatka Interin päävalmentajana

FC Inter on tänään vapauttanut Shefki Kuqin seuran edustusjoukkueen valmentajan tehtävistä. Valmennusvastuun ottaa aiemmin apuvalmentajana toiminut Fabrizio Piccareta.

Lue lisää
Macoumba Kandji siirtyy FC Interiin

Macoumba Kandji siirtyy FC Interiin

Suomessa HJK:ta kahteen otteeseen edustanut hyökkääjä Macoumba Kandji siirtyy FC Interiin heinäkuun loppuun kestävällä sopimuksella, jossa on seuran optio loppukaudesta.

Lue lisää