TPS:n A jyräsi Kingsit

TPS A-juniorit jatkoivat vakuuttavaa menoaan, kun kuopiolainen Kings kaatui Paavo Nurmi Stadionilla lauantaina lukemin 4-1.

Ottelun ensimmäinen jakso oli täysin TPS:n hallintaa. Avausmaali nähtiin 22. minuutilla, kun Ville Ranta-Ahon antama kulmapotku päätyi suoraan Kingsin maalin takanurkkaan maalivahdin epäonnistuttua pallon haltuunotossa. TPS rokotti uudelleen vain kolme minuuttia myöhemmin, kun Jani Aaltonen laukoi pallon upeasti maaliin Roope Riskin hyvästä keskityksestä. Puoliajalle mentiin lukemissa 2-0.

Toisen jakson alku oli TPS:ltä nihkeämpi. Vastustaja onnistuikin kaventamaan lukemat 59. minuutilla, kun kuopiolaisten antaman vapaapotkun purkupallo päätyi suoraan Kingsin Jussi Kolehmaiselle, joka lurautti pallon kaukaa maaliin. Ottelun loppupuolella päävalmentaja Marko Rajamäen uumoilema Heinzin ketsuppipullo kuitenkin suorastaan räjähti auki, kun TPS:n Roope Riski pääsi vihdoin maalinteon makuun. Maalihana aukesi kymmenen minuuttia ennen ottelun loppua, kun mies laittoi pallon pussiin Santeri Mäkisen loistavasta syötöstä. Jatkoa seurasi vain seitsemän minuuttia myöhemmin, kun Riski latasi tuplan kuin ensimmäisen maalin toisinnosta. Tällä kertaa syötön tarjoili Juho Lähde.

- Ekaan maaliin sain hyvän syötön Santerilta ja minulla oli helppo työ laittaa pallo maaliin. Tämän jälkeen maalinteko sujui jo helpommin. Juho syötti keskeltä ja toinen maali syntyi samaan tyyliin kuin ensimmäinen, Roope Riski kertasi.

- Roopelle pyritään rakentamaan paikkoja ja Santeri ja Juho antoivat hyvät paikat molempiin maaleihin. Roope todella ansaitsi nuo maalit, Marko Rajamäki kiitteli.

Voiton myötä TPS nousi sarjassa kolmanneksi.

- Ensimmäinen jakso oli hyvä, liikuttelimme palloa ja teimme paljon aloitteita. Viimeistely kuitenkin puuttui ja meidän olisi pitänyt johtaa suuremmin luvuin puoliajalle mentäessä. Toinen jakso olikin sitten nihkeä. Kings lisäsi prässiä ja sai lisää virtaa 2-1 maalistaan, Rajamäki analysoi ottelun jälkeen.

- Ottelun ensimmäinen jakso oli meiltä hyvä. Toisen alku hieman nukuttiin, mutta sitten pääsimme hyvin taas peliin mukaan ja minä sain maalitilin auki. Jos nyt kaikissa lopuissa kauden peleissä onnistuisin tekemään maalin, niin se olisi ihan loistavaa! Maalihanat aukaissut Riski jatkoi.

TPS:n A-poikien seuraava ottelu on Interin isännöimä paikallinen, joka pelataan Kupittaalla keskiviikkona 4.6. klo 18.00.

24.5.2008, A-SM karsinta, Paavo Nurmi stadion
TPS A - Kings 4-1 (2-0)

22´ 1-0 Ranta-aho
25´ 2-0 Aaltonen
59´ 2-1 Kolehmainen
80´ 3-1 Riski
87´ 4-1 Riski

TPS solmi jatkosopimuksen nuoren oman kasvattinsa kanssa

Jalkapallon Ykkösliigassa pelaava Turun Palloseura on käyttänyt laitahyökkääjä Veeti Pohtion, 18, sopimuksessa olleen option.

FC Inter vapautti Jarkko Wissin päävalmentajan tehtävästä

FC Inter Turku Oy on vapauttanut Jarkko Wissin Interin liigajoukkueen päävalmentajan tehtävästä.

18-vuotias Joonas Kekarainen siirtyy Interiin

FC Inter on solminut 2+1-vuotisen pelaajasopimuksen 18-vuotiaan Joonas Kekaraisen kanssa. Oman ikäluokkansa maajoukkueen vakionimiin kuuluva keskikenttäpelaaja siirtyy Interiin Käpylän Pallosta.

Nuorten maajoukkuepuolustaja Eero Uusitalo jatkaa kasvattajaseurassaan

Jalkapallon Ykkösliigassa pelaava Turun Palloseura on tehnyt kauden 2024 kattavan sopimuksen keskuspuolustaja Eero Uusitalon, 18, kanssa. Uusitalo on TPS:n oma kasvatti, joka teki ensiesiintymisensä edustusjoukkueessa viime kaudella.

Interin organisaatio vahvistuu

FC Interin seuraorganisaatio vahvistuu kahdella uudella avainhenkilöllä. Seurassa aiemmin liigapelaajana sekä valmennuspäällikkönä työskennellyt Kalle Parviainen on nimetty seuran urheilujohtajaksi. Interin kehitysjohtajaksi on nimetty Tuomas Välimäki.

Hyökkääjälupaus Onni Helén solmi kaksivuotisen sopimuksen kasvattajaseuransa TPS:n kanssa

Turun Palloseura on solminut kaudet 2024 ja 2025 kattavan edustusjoukkuesopimuksen hyökkääjä Onni Helénin kanssa.