Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Roosters potkumaalin verran parempi

 
Roosters potkumaalin verran parempi


Trojansin ja Roostersin ottelu Finnair-Stadiumilla oli jännittävä viimeiseen sekuntiin. Lopulta helsinkiläiset pitivät sarjapisteet pääkaupungissa niukasti 37-34 (26-27). Ottelun Trojans-hahmoja olivat ensimmäisen Vaahteraliigapelinsä aloittavana pelinrakentajana pelannut Joonas “Danny” Andersson sekä kolme maalia juossut keskushyökkääjä Teemu Pietiäinen.

Trojans joutui lähtemään otteluun ilman amerikkalaista pelinrakentajaansa Jayson Davisia tämän loukattua takareitensä muutamaa päivää ennen peliä. Tuleen joutunut A-juniorien pelinrakentaja Joonas Andersson ei kuitenkaan isoa haastetta kavahtanut vaan teki erinomaisen debyyttiesiintymisen. Kaikkiaan 20 heittoyrityksestä onnistui 11 ja niillä kertyi yhteensä 133 jaardia ja yksi maali. Syötönkatkoja merkittiin tilastoihin yksi.

Ottelu alkoi Trojansin kannalta alavireisesti, sillä helsinkiläiset onnistuivat maalinteossa kahdella ensimmäisellä hyökkäysvuorollaan karaten Sonte Wongin maaleilla ja Kari Hytösen lisäpistepotkulla 13-0 johtoon. Toisen neljänneksen alussa Trojans pääsi pisteiden makuun Teemu Pietiäisen juostua pallon Roostersin maalialueelle seitsemän jaardin linjalta. Turkulaisten riemu näytti jäävän lyhytaikaiseksi, kun Sonte Wong palautti Trojansin avauspotkun halki kentän maaliin asti, mutta syytä riemuun löytyi kuitenkin jo seuraavassa pelissä. Seikko Vennelä teki saman tempun ja uunotti koko Roosters-puolustuksen palauttaessaan vastavuoroisesti helsinkiläisten potkun pohjiin. Janne Stenbergin lisäpistepotku pujahti tolpan kautta sisään kaventaen tilanteeksi 14-20.

Pelin painopiste siirtyi samalla Trojansille. Danny Anderssonin tarkka sivallus löysi aivan maalialueen kulmalta Johnell Wyatten, mutta tuomarit löysivät pelistä virheitä ja maali jäi odottamaan itseään. Hetkeä myöhemmin maalialueella kuitenkin juhli mustapaitainen pelaaja. Teemu Pietiäinen teki illan toisen maalinsa jälleen lähietäisyydeltä imitoiden saippuapalaa, jota punapaidat eivät saaneet otteeseensa. Janne Stenbergin lisäpistepotkun solahdettua haarukkaan Trojans siirtyi ensi kerran ottelussa johtoon. Tilanne nyt 20-21.

Roostersin hyökkäys perustui pääasiassa pelinrakentaja Robert Johnsonin masinoimaan heittopeliin. Johnson heitti ottelussa huimat 52 kertaa, joista 32 löysi vieläpä perille. Jaardeja heittopeleillä karttui 373. Yksi onnistuneista heittopeleistä oli Johnsonin 13 jaardin siivu Tommi Känsälälle, joka vei kotijoukkueen taas johtoon. Lisäpistepotkun aloitusheitto epäonnistui, joten tilanteeksi jäi 21-26.

Ennen puoliaikaa nähtiin vielä yksi pistesuoritus. Teemu Pietiäinen täydensi kypärätemppunsa syöksymällä nahkasoikion kera kolmen jaardin linjalta maaliin toisen neljänneksen lopulla. Roosters yritti kiriä uudelleen johtoon ennen puoliajan alkua, mutta turkulaisten puolustus ei taipunut. Puoliaikaa lähdettiin viettämään vierasjohdossa 27-26.

Kun muutama minuutti kolmatta neljännestä oli pelattu, Roostersin Toni Luomajoki pääsi livahtamaan Trojansin puolustukselta maalialueelle vieden kotijoukkueen taas johtoon. Punanutut paikkasivat hiukan aikaisemmin epäonnistuneita lisäpistepotkuja pelaamalla kahden pisteen yrityksen onnistuneesti maaliin. Roosters-johto nyt 34-27.

Roostersin maalin jälkeen pistetehtailu ehtyi. Trojansilla oli erinomainen tilaisuus ottaa johtoasema takaisin itselleen, kun pitkän hyökkäysvuoron päätteeksi Anderssonin syöttö oli tavoittamassa maaliviivalla päivystäneen Wyatten. Pallon ja Johnellin tartuntaelinten väliin ehti kuitenkin punapaitainen ilonpilaaja, joka takavarikoi pelivälineen yhden jaardin linjalla. Nyt oli Roostersin vuoro kuljettaa palloa läpi kentän, mutta kotijoukkueen maalinteko koki saman kohtalon. Seikko Vennelä pilasi punakoneen bileet syötönkatkollaan Trojansin maalialueella.

Viimeisellä neljänneksellä Roosters alkoi juosta entistä enemmän yrittäen kuluttaa minuutteja kellosta. Trojansin puolustus yritti raivokkaasti saada palloa takaisin mustapaidoille ja onnistuikin pysäyttämään helsinkiläisten hyökkäyksen oman maalialueensa tuntumaan. Etäisyys oli kuitenkin otollinen potkumaaliyritykselle ja kun Kari Hytösen alaraajasta 11 jaardin linjalta lähtenyt potku sinkosi pallon haarukkaan, vaikeutui turkulaisten urakka entisestään. Eroa joukkueiden välillä oli nyt 10 pistettä.

Trojans oli päättänyt taistella loppuun asti ja kun peliaikaa oli enää 23 sekuntia, tavoitti Danny Anderssonin harppuunaheitto Ville Veneen maalialueen vasemmasta kulmasta. Jäntevä hyppy ja taidokas laskeutuminen täpärästi viivojen sisäpuolelle sekä Janne Stenbergin lisäpistepotku antoivat vielä vierasjoukkueelle mahdollisuuden. Lyhyellä aloituspotkulla Trojans voisi vielä saada pallon haltuunsa ja pari yritystä pelin voittoon. Valitettavasti kikkapotku ei tuottanut toivottua tulosta, sillä pallo päätyi lopulta kenenkään koskematta sivurajan yli ja Roosters pääsi kuluttamaan kellon loppuun. Ottelun parhaina palkittiin Trojansin 142 jaardia edennyt ja kolme maalia juossut Teemu Pietiäinen ja Roostersin 373 jaardia heittänyt Robert Johnson. Eniten kiinniottoja Trojansista keräsi Janne Stenberg ja taklaustilaston ykkönen oli Johnell Wyatte.

Vaikka avauspelistä tuli tappio, oli Trojansin pelissä paljon hyviä elementtejä. Sekä juoksu- että heittopeli tuottivat jaardeja ja puolustus pystyi pitämään hyvin juoksupelit kurissa. Parannettavaa jäi kuitenkin heittopuolustukseen ja hermokontrollissakin on petrattavaa. Seuraava näytön paikka on runsaan viikon kuluttua, kun Trojans matkustaa uudelleen Helsinkiin, tällä kertaa Wolverinesin vieraaksi.

Kari Toivonen
TurkuTrojansin tiedotteesta / UrheiluTurku.com


Takaisin edelliselle sivulle
Saksan mestari Tommi Pinta palaa Vaahteraliigaan

Saksan mestari Tommi Pinta palaa Vaahteraliigaan

Maajoukkuemies Tommi Pinta palaa Vaahteraliigaan. Edelliset kaksi kautta Saksassa pelannut sisempi laitahyökkääjä on tehnyt sopimuksen viime kauden hopeajoukkueen, turkulaisen Anders Trojansin kanssa.

Lue lisää
Noronen jatkaa SAJL:n johdossa

Noronen jatkaa SAJL:n johdossa

Suomen amerikkalaisen jalkapallon liiton liittokokous valitsi yksimielisesti puheenjohtaja Roope Norosen jatkamaan tehtävässään seuraavaksi kahdeksi vuodeksi.

Lue lisää
Vaahteraliiga Nelonen Prolla myös ensi kaudella

Vaahteraliiga Nelonen Prolla myös ensi kaudella

Amerikkalaisen jalkapallon kotimainen pääsarja Vaahteraliiga näkyy Nelonen Prolla myös kaudella 2015.

Lue lisää
Vaahteraliigan ykköstykki Crawford Trojansiin

Vaahteraliigan ykköstykki Crawford Trojansiin

Syksyn varmasti kovin siirtouutinen on viime kaudella Vaahteraliigassa eniten jaardeja ja pisteitä keränneen keskushyökkääjä Jocques Crawfordin siirtyminen Seinäjoki Crocodilesista Turkuun ja Trojansiin.

Lue lisää
Trojansin linjaan kokoa ja kokemusta

Trojansin linjaan kokoa ja kokemusta

Trojansin hyökkäyksen linja saa odotetun paluumuuttajan, kun Kamran Osman palaa kasvattajaseuraansa.

Lue lisää
Sami Toivonen vahvistamaan Trojansia

Sami Toivonen vahvistamaan Trojansia

Komearaaminen maajoukkuetukimies Sami Toivonen tekee kaudella 2014 paluun Trojansin pelipaitaan kahden vuoden tauon jälkeen.

Lue lisää