Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Trojansin A-nuoret voittivat Suomen mestaruuden

 
Trojansin A-nuoret voittivat Suomen mestaruuden


Trojansin ylivoima A-nuorten sarjassa jatkui loppuun asti eikä loppuotteluvastustaja Helsinki Wolverinesilla ollut jakoa murskaavassa iskussa olevaa kotijoukkuetta vastaan. Trojans vei mestaruuden näytöstyyliin lukemin 55-0 (28-0).

Trojans pääsi Impivaaran kuvitteelliselle tulostaululle jo aikaisessa vaiheessa, kun Wolverines rähmäsi pallon heti ensimmäisessä pelissä. Trojansin pelinrakentaja Danny Andersson löysi heitollaan Ville Veneen, joka loikki leikitellen maalialueelle ja vei kotijoukkueen 6-0 johtoon. Lisäpistepotkun potkaisi Miko Ylikoski sisään insinöörin tarkkuudella ja tilanne nyt 7-0.

Vieraat hermoilivat silmin nähden ja runsaat virheet sävyttivät ottelun alkua. Trojans käytti ne häikäilemättä hyväkseen ja seuraukset näkyivät pisteissä. Danny Anderssonin parinkymmenen jaardin QB keep ja Ville Veneen komea noin 30 jaardin heiton kiinniotto maalialueella kasvattivat johtoa onnistuneilla lisäpistepotkuilla höystettynä jo numeroihin 21-0.

Trojans näytti murjovan murskaavat lukemat jo ensimmäisellä puoliskolla varsinkin, kun Ville-Valtteri Suojanen nappasi tyylikkään syötönkatkon heti Wolverinesin seuraavalla hyökkäysvuorolla. Tällä kertaa vierasjoukkueen puolustuksen selkärangasta alkoi löytyä terästä ja Wolverines onnistui ensimmäisen kerran pysäyttämään Trojansin hyökkäyksen. Toisen neljänneksen alussa näytti, että ottelu voisi jopa hiukan tasoittua. Vieraiden ilo oli kuitenkin lyhytaikainen, sillä kotijoukkue löysi pian rytminsä uudelleen ja Danny Andersson suoritti toisen soolojuoksun maalialueelle. Puoliajalle lähdettiin lukemissa 28-0.

Kolmannella neljänneksellä Trojans jatkoi siitä, mihin oli jäänyt. Ilkka Koiranen koppasi Anderssonin lyhyen syötön ja juoksi puolesta kentästä pohjiin asti. Ylikoski jatkoi varmoja otteita potkupeleissä ja lukemiksi kirjattiin 35-0. Enempää pisteitä ei tällä neljänneksellä tehty, mutta viimeisellä jaksolla portit taas aukesivat. Rankasti urakoinut Ville Järviö sai juhlia maalia noin 10 jaardin juoksun päätteksi ja pian perään nähtiin maalialueella todella tyytyväinen Mikko Rannikko, joka oli takakentällä täysin vapaana koppaamaan Anderssonin pitkän kaaren. Sama mies täydensi erinomaisen päivänsä nappaamalla syötönkatkon.

Loppuottelun viimeisestä pistesuorituksesta vastasi Jaska Salminen. Salminen rynni maalialueelle Sami Toivosen raivatessa edessä tilaa kuin kyntöaura. Lisäpistepelissä aloitussyöttö meni pitelijänä toimineen Ville Veneen yli ja Miko Ylikoski poimi pallon viheriöltä yrittäen viedä sen kantamalla maalialueelle. Jäätyään jumiin pulustuspelaajaan Ylikoski nakkasi pallon vielä Ville Veneelle, jonka pujotteli kuin Kalle Palander aina maalialueelle asti. Pelissä oli kuitenkin kiinnipitovirhe ja kaksi pistettä jäi tulematta. Samalla ottelu puhallettiin päättyneeksi ja juhlat voivat alkaa. Lopputulos Trojansille 55-0.

Suuren maailman tyyliin valmennuskaksikko Antti Palmroos ja Pauli Ojanen saivat kylmän kylvyn, kun pelaajat kippasivat juomakanisterien sisällön valmentajiensa niskaan. Trojansista ottelun parhaina palkittiin Sami Toivonen ja Ville Järviö, joka oli ottelun arvokkain pelaaja. A-nuorten joukkueenjohtaja Kamran Osman halusi juhlatunnelman tiimellyksessä antaa erittäin ison kiitoksen joukkueen huoltajille, jotka ovat tehneet koko kauden korvaamattoman arvokasta työtä. Manageri Kim Grönlund muistutti, että seura tarjoaa tuoreille mestareille juhla-aterian “firman piikkiin”.

A-nuorten SM-sarjan päätyttyä katseet kohdistetaan seuraavaksi B-nuorten sarjaan, joka käynnistyy aivan pian. Moni mestarijoukkueen pelaajista on edustuskelpoisia myös B-nuorissa, joten tulee olemaan mielenkiintoista nähdä jatkuuko menestys myös seuraavassa ikäkausisarjassa.

Turku Trojansin tiedotteesta / UrheiluTurku.com


Takaisin edelliselle sivulle




Saksan mestari Tommi Pinta palaa Vaahteraliigaan

Saksan mestari Tommi Pinta palaa Vaahteraliigaan

Maajoukkuemies Tommi Pinta palaa Vaahteraliigaan. Edelliset kaksi kautta Saksassa pelannut sisempi laitahyökkääjä on tehnyt sopimuksen viime kauden hopeajoukkueen, turkulaisen Anders Trojansin kanssa.

Lue lisää
Noronen jatkaa SAJL:n johdossa

Noronen jatkaa SAJL:n johdossa

Suomen amerikkalaisen jalkapallon liiton liittokokous valitsi yksimielisesti puheenjohtaja Roope Norosen jatkamaan tehtävässään seuraavaksi kahdeksi vuodeksi.

Lue lisää
Vaahteraliiga Nelonen Prolla myös ensi kaudella

Vaahteraliiga Nelonen Prolla myös ensi kaudella

Amerikkalaisen jalkapallon kotimainen pääsarja Vaahteraliiga näkyy Nelonen Prolla myös kaudella 2015.

Lue lisää
Vaahteraliigan ykköstykki Crawford Trojansiin

Vaahteraliigan ykköstykki Crawford Trojansiin

Syksyn varmasti kovin siirtouutinen on viime kaudella Vaahteraliigassa eniten jaardeja ja pisteitä keränneen keskushyökkääjä Jocques Crawfordin siirtyminen Seinäjoki Crocodilesista Turkuun ja Trojansiin.

Lue lisää
Trojansin linjaan kokoa ja kokemusta

Trojansin linjaan kokoa ja kokemusta

Trojansin hyökkäyksen linja saa odotetun paluumuuttajan, kun Kamran Osman palaa kasvattajaseuraansa.

Lue lisää
Sami Toivonen vahvistamaan Trojansia

Sami Toivonen vahvistamaan Trojansia

Komearaaminen maajoukkuetukimies Sami Toivonen tekee kaudella 2014 paluun Trojansin pelipaitaan kahden vuoden tauon jälkeen.

Lue lisää