Inter ja KuPS tasasivat pisteet

FC Inter päätti Veikkausliigan toukokuun hullut päivät 1-1 tasapelillä Kuopion Palloseuran vieraana. Interin maalin ottelussa teki upealla kaukolaukauksella Ats Purje. Inter pelasi jo kahdeksannen peräkkäisen tappiottoman ottelunsa, hakiessaan tasapelipisteen sunnuntaina Kuopiosta.

Inter aloitti ottelun hapuillen. Oma koira oli purra heti ottelun alussa, kun KuPS:n Miikka Ilo pamautti pallon ylähirteen vain 30 sekunnin pelin jälkeen.

Vähitellen Inter sai kuitenkin pelin hallintaansa. KuPS antoi Interin hallita palloa ja keskittyi itse vain vastahyökkäyksiin. Osa näistä hyökkäyksistä oli todella vaarallisia.

Ottelun 15. minuutilla KuPS Ilja Venäläinen pääsi tälläämään kovan laukauksen 16 rajalta, mutta entisellä kotikentällään pelannut Patrick Bantamoi torjui vedon tyylikkäästi.

Ats Purjeen 33. minuutilla syntynyt maali oli komeaa katsottavaa. Mies sai pallon noin 40 metrissä ja kuljetti palloa noin kymmenen metriä, jonka jälkeen lähti melkoinen pommi maalin vasempaan yläkulmaan.

Maali taisi olla eittämättä Veikkausliigakauden komein tähän mennessä.

Ottelun toisella jaksolla KuPS sai ottelussa hallinnan. Interin pelaajille tapahtui liian usein pallonmenetyksiä ja harhasyöttöjä, jonka seurauksena paine pysyi Interin kenttäpuoliskolla.

KuPS onnistui tekemään tasoituksen rankkarista, joka tuomittiin kun Dominic Chatto joutui kaatamaan liukkaan laiturin Echiabi Okodughan rangaistusalueella. Tuomitun rankkarin laukoi sisään Ilja Venäläinen.

Venäläisellä oli myös muita maalipaikkoja viedä KuPS johtoon, mutta hänen sihtinsä oli Interin onneksi hukassa.

Ottelun lopulla Inter oi onnistua myös maalinteossa. Ensin maalintekoa pääsi yrittämään Henri Lehtonen, jonka veto nousi hivenen yli Ville Iiskolan vartioiman KuPS-maalin.

Paras paikka oli sen sijaan ottelun 93. minuutilla Mika Ojalalla, joka pääsi puolittain läpi Mika Mäkitalon syötöstä. Pienestä kulmasta lähteneen laukauksen torjui kuitenkin Iiskola hyvin jaloillaan.

Kaiken kaikkiaan Inter saa olla tyytyväinen Kuopiosta saamaansa pisteeseen. KuPS osoitti ottelussa olevansa erittäin kurinalaisesti pelaava joukkue, joka on vaikea vastustaja varsinkin kotikentällä.

Dragtsma tyytyväinen pisteeseen

Päävalmentaja Job Dragtsman mukaan Ottelu oli kaksijakoinen. Inter vei avausjaksoa ja KuPS toista. Dragtsma oli ottelun jälkeen kuitenkin lopulta tyytyväinen saavutettuun pisteeseen.

- Olimme ottelun alun hukassa, mutta sen jälkeen kontrolloimme ensimmäistä jaksoa. Toisella jaksolla KuPS hallitsi pelitapahtumia, mutta pelin lopussa myös meillä oli paikat tehdä voittomaali, kertasi Dragtsma ottelua.

- Olen tyytyväinen pisteeseen. KuPS teki ottelusta vaikean. Varsinkin toisella jaksolla olimme välillä vaikeuksissa heidän kanssaan, myönsi Dragtsma.

- Viime kaudella hävisimme näitä pelejä, mutta nyt olemme saaneet hyviä tuloksia huonommallakin pelillä, vertaili Dragtsma.

25.5.2008, Veikkausliiga, Kuopio
KuPS-FC INTER 1-1(0-1)

33´0-1 Ats Purje
52´1-1 Ilja Venäläinen rp.