Inter jatkaa Suomen Cupissa

FC Inter selvitti pienten alkuvaikeuksien jälkeen tiensä Suomen Cupin 6. kierrokselle voittamalla FC Espoon Ats Purjeen ja Jos Hooiveldin maaleilla 0-2 (0-0).

Inter sai tehdä voittoon täyden päivätyön, sillä kakkosessa pelaava FC Espoo teki turkulaisten pelaamisen hankalaksi ensimmäisellä jaksolla. Saipa kotijoukkue luotua myös muutaman hyvän maalipaikan, mutta ne selvitti hyvin Inter-vahti Patrick Bantamoi.

Interin parhaat maalipaikat ensimmäisellä jaksolla osuivat keskushyökkääjänä pelanneelle Teemu Turuselle. Hänen yritykset eivät löytäneet kuitenkaan Espoon maalia.

Inter terävöitti otettaan selvästi ottelun toiselle jaksolle, mikä aiheutti heti ongelmia espoolaisille.

Inter sai tehtyä tärkeän ensimmäisen maalin, kun toista jaksoa oli pelattu kymmenen minuuttia. Tuolloin Turunen vapautti pystyyn juosseen Ats Purjeen maalin läpiajoon. Tarkka sijoitus takakulmaan ja tilanne oli 0-1 Interille.

Maalin jälkeen Inter dominoi peliä, eikä espoolaisilla ollut enää sanottavaa ottelussa. Ottelun toista maalia saatiin odottaa aina 85. minuutille, jolloin Turunen syötti hyökkääjänä pelanneen Jos Hooiveldin maalintekoon.

Maali jäi hyvistä paikoista huolimatta ottelun viimeiseksi. Tärkein, eli paikka 6. kierroksella saavutettiin.

Interin päävalmentaja Job Dragtsma oli ottelun jälkeen tyytyväinen jatkopaikkaan. Hän korosti myös ensimmäisen maalin tärkeyttä.

- Nämä pelit ovat vaikeita, jos niihin ei asennoidu oikein. Ensimmäisellä jaksolla kuvittelimme, että voiton saa kävelemällä. Toisella jaksolla saimme otteisiin ryhtiä ja teimme tarvittavat maalit.

- Näissä peleissä on tärkeää tehdä ensimmäinen maali. Nyt saimme sen tehtyä ja se helpotti meidän peliä. Tietysti tärkein, eli jatkopaikka saavutettiin, jatkoi Dragtsma.

Suomen Cupin 6. kierros arvotaan torstaina 12.6.

TPS solmi jatkosopimuksen nuoren oman kasvattinsa kanssa

Jalkapallon Ykkösliigassa pelaava Turun Palloseura on käyttänyt laitahyökkääjä Veeti Pohtion, 18, sopimuksessa olleen option.

FC Inter vapautti Jarkko Wissin päävalmentajan tehtävästä

FC Inter Turku Oy on vapauttanut Jarkko Wissin Interin liigajoukkueen päävalmentajan tehtävästä.

18-vuotias Joonas Kekarainen siirtyy Interiin

FC Inter on solminut 2+1-vuotisen pelaajasopimuksen 18-vuotiaan Joonas Kekaraisen kanssa. Oman ikäluokkansa maajoukkueen vakionimiin kuuluva keskikenttäpelaaja siirtyy Interiin Käpylän Pallosta.

Nuorten maajoukkuepuolustaja Eero Uusitalo jatkaa kasvattajaseurassaan

Jalkapallon Ykkösliigassa pelaava Turun Palloseura on tehnyt kauden 2024 kattavan sopimuksen keskuspuolustaja Eero Uusitalon, 18, kanssa. Uusitalo on TPS:n oma kasvatti, joka teki ensiesiintymisensä edustusjoukkueessa viime kaudella.

Interin organisaatio vahvistuu

FC Interin seuraorganisaatio vahvistuu kahdella uudella avainhenkilöllä. Seurassa aiemmin liigapelaajana sekä valmennuspäällikkönä työskennellyt Kalle Parviainen on nimetty seuran urheilujohtajaksi. Interin kehitysjohtajaksi on nimetty Tuomas Välimäki.

Hyökkääjälupaus Onni Helén solmi kaksivuotisen sopimuksen kasvattajaseuransa TPS:n kanssa

Turun Palloseura on solminut kaudet 2024 ja 2025 kattavan edustusjoukkuesopimuksen hyökkääjä Onni Helénin kanssa.