Turku-Pesis haki yllätyspisteen Peräseinäjoelta

Kovalyöntinen Peto-Jussit voitti Turun vasta supervuorossa

Turku-Pesis vieraili keskiviikkona Peräseinäjoella Peto-Jussien vieraana. Emäntäjoukkue on sarjassa viidentenä yhden ottelun muita vähemmän pelanneena. Peto-Jussit on ehkä sarjan kovalyöntisin joukkue ja he ottivat loppujen lopuksi ottelusta voiton lukemin 2-1 (3-4, 14-1, 4-0 )

Ensimmäisellä jaksolla turkulaisten onneksi emäntien ruuti oli vielä pääasiassa märkää ja lisäksi vieraiden ulkopeli rautaa tarpeen tullen. Eeva Kettusen 1-tilanteessa lyömän upean kakkosjatkeelta tulleelta läpilyönnin seurauksena tuli kunnari ja yksi tavallinen. Lisäksi Turku teki kaksi muuta juoksua ja otti upean jaksovoiton lukemin 4-3.

Toisella jaksolla ensimmäinen vuoropari oli vielä tasaista peliä kunnes kotijoukkue teki toisessa vuorossa kahdeksan juoksua. Kaiken kaikkiaan toisella jaksolla Peto-Jussit teki kolme kunnaria ja yhteensä 14 juoksua. Täytyy kuitenkin sanoa turkulaisten puolustukseksi, että lyönnit olivat ihaltavan tarkkoja keskimailaan osuneita valtavan lujia lyöntejä, joille ei monikaan ulkokenttä olisi voinut juurikaan mitään. Turuttaret saivat jaksolla yhden juoksun Kettusen lyömänä. Jakso meni siis kotijoukkueen eduksi 14-1.

Supervuorossa vieraat aloittivat sisällä ja yritykset pysähtyivät viimeistään kotipesään hyvästä ja iloisesta taistelusta huolimatta. Kotijoukkue rakenteli kolmostilanteita, mutta ratkaisua saatiin odottaa aina numeroon 8 saakka. Ajolähtöä asettui purkamaan Hanna Hautala, joka upealla lyönnillään löysi aukon Turun ulkokentästä ja tuloksena kunnari ja kolme tavallista. Supervuoro päättyi kotijoukkueelle siis lukemin 4-0.

Ottelun jälkeen vieraiden pelinjohtaja Petri Kulmala kiitteli omiaan yhdestä pisteestä ja upeasta taistelusta kotijoukkueen tykkejä vastaan. Kiitoksen saivat myös vieraiden b-juniori-ikäiset Milla Marttila, Mia-Maria Jauhiainen sekä b-tyttöjen Itä-Länteenkin valittu Emma Nieminen.

Ottelussa palkittiin kotijoukkueelta supernopea kärkietenijä Elina Mäki ja etukentällä häärinyt Kaisa Pelanteri. Vieraiden palkitut olivat saldon 1+2 lyötyä ja yksi tuotu kerännyt polttolinjan lukko Eeva Kettunen ja kakkosella koppari Iina Lehkonen.

Nyt sarjassa alkoi juhannustauko ja turkulaisten pelit jatkuvat seuraavaksi kotiottelun merkeissä lauantaina 5.7 klo 13 Siilinjärveä vastaan. Sitä ennen tytöt pelaavat keskiviikkona 2.7 Raumalla paikallista Feraa vastaan. Turussa pelataan heti juhannuksen jälkeen tiistaina 24.6 klo 18 muuten b-tyttöjen superpesistä ja vastassa on kivenkova Lappeenranta. Turun tytöt johtavat omaa lohkoaan ja tavoittelevat tosissaan paikkaa 10 joukkueen loppusarjassa. Tervetuloa katsomaan tulevaisuuden pesäpalloilijoita ja iloista urheilua.

Väliinjättösääntö laajenee pesäpallossa alkavalle kaudelle

Pesäpalloliiton johtokunnan elokuussa 2019 tekemällä päätöksellä lyöntivuoroja koskevat pelisäännöt uudistuvat alkavalle kaudelle Superpesiksessä ja Ykköspesiksessä.

Pesäpalloliitto ohjeisti korona-ajan käytännöistä

Kansallispelimme liki 100-vuotisen historian ajan pesäpallo-ottelu on aloitettu hutunkeitolla.

Pesäpallon otteluohjelmat julki - naisten Superpesiksen kausi käyntiin kuumilla paikallisotteluilla

Naisten Superpesiksessä palataan tositoimiin ensimmäisenä kotimaisena palloilusarjana koronaviruspandemian aiheuttaman poikkeustilan jälkeen. Avauskierroksella nähdään neljä huippuottelua perjantaina 12.6.

Miesten Superpesis vauhtiin 2.7. alkaen - 14 joukkuetta tavoittelee Suomen mestaruutta

Nyt se on varmaa. Kaikki 14 joukkuetta ovat mukana, kun miesten superpesiskausi käynnistyy 2. heinäkuuta. Panoksena on 97. Suomen mestaruus miesten pääsarjapesäpallon historiassa. Ainoastaan sotavuosina 1941 ja 1944 sarja on jäänyt pelaamatta.

Naisten superpesiskausi käyntiin 12. kesäkuuta

Pesäpallokausi 2020 on pääsemässä vahvasti vauhtiin kesäkuun toisella viikolla. Naisten Superpesiksessä otteluohjelmaan on merkitty ensimmäiset ottelut perjantaille 12. kesäkuuta.

Superpesiksen runkosarjaa venytetään pidemmälle syksyyn

Superpesiksen sarjajärjestelmät uudistuvat. Kaksinkertaisen runkosarjan lisäotteluista, kuten paikalliskierroksista ja valintaotteluista, luovutaan. Tilalle tulevat ylempi ja alempi jatkosarja.