Interin tyytyminen pistejakoon Ahvenanmaalla

FC Inter kohtasi Ahvenanmaalla pelatussa Veikkausliigaottelussa IFK Mariehamnin. Ottelu päättyi lopulta kuumien vaiheiden jälkeen 1-1 (0-0) tasapeliin.

Interin leirissä tasapeli tuntui enemmän tappiolta, sillä erotuomarin myöntämällä lisäajalla syntynyttä maalia edelsi räikeä tuomarivirhe, joka jäi kaikilta paitsi erotuomari Vesa Pohjoselta näkemättä. Tämän myönsi ottelun jälkeen myös IFK-luotsi Pekka Lyyski.

Itse ottelu mentiin pääsääntöisesti Interin hallinnassa. Ensimmäisellä jaksolla joukkue sai luotua painetta IFK:n maalille pääsääntöisesti keskityksillä, joissa liigadebyytin tehnyt maalivahti Matti Salkojärvi oli suurissa vaikeuksissa.

Salkojärvi oli kuitenkin mies paikallaan torjuessa Joni Ahon laukauksen ensimmäisellä jaksolla maalin yläkulmasta.

IFK:n tilanteet syntyivät Interin pelaajien virheiden jälkeen. Niin myös joukkueen parsa maalipaikka ensimmäisellä jaksolla, kun David Carlsson pääsi Henri Lehtosen sekoilun jälkeen läpi. Tilanteen torjui kuitenkin hyvin maalivahti Patrick Bantamoi.

Toisella jaksolla, varsinkin ensimmäisen 15 minuutin aikana peli meni välillä kuumaksi ja taklauksia sateli puolin ja toisin. Mahtuipa mukaan myös yksi jälkitilanne, jossa Mika Mäkitaloa revittiin hiuksista. Tämän tilanteen näki kyllä 4. erotuomari, mutta hän ei reagoinut tilanteeseen, koska tilannetta edelsi Mäkitalon suunsoitto vastustajalle.

Liekö tilanteessa myös kotiseuturakkautta, koska 4. erotuomari Marco Johansson on kotoisin Ahvenanmaalta.

Pelin rauhoituttua Inter siirtyi ottelussa 1-0 johtoon. Maalista vastasi unelmavedolla vasempaan yläkulmaan Severi Paajanen. Tilannetta edelsi maalivahti Salkojärven huono nyrkkeily keskityspallossa.

Maalin jälkeen näytti, että Inter veisi ottelusta kolme pistettä. Joukkue hallitsi tapahtumia kentällä ja pelaamista helpotti myös Andre Hansellin törkeän taklauksen seurauksena saama ulosajo, joka olisi monen mielestä itsessäänkin ollut punaisen kortin arvoinen.

Ottelun tasoitusmaali 93. minuutilla onkin sitten oma lukunsa. Wilhelm Ingves työnsi kaksin käsin Joni Aho yli sivurajan ja hankki joukkueella sivurajaheiton, jonka jälkitilanteesta Mika Niskala teki tasoituksen.

Dragtsma ihmetteli IFK:n maalia edeltänyttä tilannetta

FC Interin päävalmentaja Job Dragtsma oli ottelun jälkeen pettynyt joukkueen tasapeliin, sillä hänen mukaan enemmänkin olisi ollut tarjolla.

- Etukäteen ajateltuna olisin ollut pisteeseen tyytyväinen, nyt en. Hallitsimme peliä, eikä vastustaja saanut maalin lisäksi kuin yhden laukauksen maalia kohti. Nyt tasapeli tuntuu tappiolta. Olisimme ansainneet ottelusta voiton, murehti Dragtsma.

Dragtsma ei myöskään käsittänyt, miksi Interille ei tuomittu vapaapotkua maalia edeltäneestä tilanteesta, jossa Joni Ahoa rikottiin.

- Näitä voi tapahtua jalkapallossa. Heitot loppuhetkillä ovat aina vaikeita. Sitä en kuitenkaan ymmärrä, miksi meille ei edeltävässä tilanteessa tuomittu vapaapotkua. Aho työnnettiin kaksin käsin selästä ulos kentältä. Kaikki näkivät tilanteen paitsi erotuomari, sauhusi Dragtsma ottelun jälkeen.

Dragtsma ei myöskään halua jäädä murehtimaan ”menetettyjä” pisteitä, vaan suuntaa katseensa jo tulevaan TamU-otteluun.

- Tämä peli on mennyttä ja nyt pitää katsoa eteenpäin. Maanantaina saamme vastaamme TamU:n, joka on saanut vähitellen pelin kulkemaan. Uskon, että siitä ottelusta tulee hyvä ja vauhdikas ottelu, katsoo Dragtsma jo tulevaan.

FC Interin tiedotteesta / UrheiluTurku.com

TPS solmi jatkosopimuksen nuoren oman kasvattinsa kanssa

Jalkapallon Ykkösliigassa pelaava Turun Palloseura on käyttänyt laitahyökkääjä Veeti Pohtion, 18, sopimuksessa olleen option.

FC Inter vapautti Jarkko Wissin päävalmentajan tehtävästä

FC Inter Turku Oy on vapauttanut Jarkko Wissin Interin liigajoukkueen päävalmentajan tehtävästä.

18-vuotias Joonas Kekarainen siirtyy Interiin

FC Inter on solminut 2+1-vuotisen pelaajasopimuksen 18-vuotiaan Joonas Kekaraisen kanssa. Oman ikäluokkansa maajoukkueen vakionimiin kuuluva keskikenttäpelaaja siirtyy Interiin Käpylän Pallosta.

Nuorten maajoukkuepuolustaja Eero Uusitalo jatkaa kasvattajaseurassaan

Jalkapallon Ykkösliigassa pelaava Turun Palloseura on tehnyt kauden 2024 kattavan sopimuksen keskuspuolustaja Eero Uusitalon, 18, kanssa. Uusitalo on TPS:n oma kasvatti, joka teki ensiesiintymisensä edustusjoukkueessa viime kaudella.

Interin organisaatio vahvistuu

FC Interin seuraorganisaatio vahvistuu kahdella uudella avainhenkilöllä. Seurassa aiemmin liigapelaajana sekä valmennuspäällikkönä työskennellyt Kalle Parviainen on nimetty seuran urheilujohtajaksi. Interin kehitysjohtajaksi on nimetty Tuomas Välimäki.

Hyökkääjälupaus Onni Helén solmi kaksivuotisen sopimuksen kasvattajaseuransa TPS:n kanssa

Turun Palloseura on solminut kaudet 2024 ja 2025 kattavan edustusjoukkuesopimuksen hyökkääjä Onni Helénin kanssa.