Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Turku-Pesiksen kesätauon jälkeinen ensimmäinen kotiottelu päättyi tappioon

 
Turku-Pesis kärsi tärkeässä pelissä tappion heikolla esityksellä Siilinjärvelle


Lauantaina Kupittaalla kohtasivat tasapisteissä olevat Turku-Pesis ja Siilinjärven Pesis. Pelin taso ei juurikaan päätä huimannut ja ulkopeli eritoten oli puolin ja toisin luokatonta. Harhaheittojen määrä oli suuri. Kaiken kaikkiaan kuusi juoksua tuli harhaheitolla. Siilinjärvi osasi käyttää Turun heikkoudet paremmin hyväkseen voittaen ottelun 0-1 (5-5, 3-5).

Ensimmäisellä jaksolla Turulla oli vielä voiton avaimet käsissään heidän johtaessa neljännessä vuorossa 5-4. SiiPe nousi vielä väkisin tasoihin. Toisella jaksolla vieraat olivat koko ajan selkeästi hallitsevampi osapuoli ja teki monista virheistä huolimatta vähemmän virheitä. Toinen jakso päättyi vieraiden voitonjuhlaan lukemin 3-5.

Sisäpelissä Turun ongelmat näyttäisivät ainakin tilastojen mukaan kohdistuvan joukkueen lyöntijärjestyksen alkupäähän. Numeroille 4 ja 5 ei saada rakennettua ajolähtöjä ja eilen kotiutusta pääsivätkin yrittämään numerot 1, 8, 9 sekä jokeri 11. Iina Lehkonen numerolla yksi onnistui kahdesti kotiutuksessa ja Enni Lamppu jokerina onnistui kertaalleen kotiuttamaan. Heidi Lindqvist pelasi numerolla yhdeksän ja toi kaksi juoksua. Muuten tuodut juoksut jakautuivat tasaisesti usealle pelaajalle. Mainittakoon muuten, että elämänsä ensimmäisen superpesisottelun pelannut Roosa Luoma kunnostautui heti juoksun tuojana.

Ulkopelissä eilen suurimmat ongelmat olivat helppojenkin pallojen kiinniotoissa sekä heitoissa. Liekö pelaajien ajatukset olleet sitten edelleen kesälomalla vai missä, mutta sen verran esitykset olivat heikkoja, että tästä ei ole muuta suuntaa kuin ylöspäin. Tuon heikommin ei enää superpesisottelu voi mennä, mutta sanottakoon sen verran, että kentällä oli kaksi heikkoa joukkuetta.

Kotijoukkueen palkitut olivat ykkösellä parasta ulkopeliä esittänyt Elisa Järvenpää sekä kakkosella Emma Nieminen. Vieraiden palkitut olivat kentän paras Suvi Seppälä sekä lukkari Liisa Toikkanen ykkösellä ja jokeri Maija Vaittinen kakkosella.

Seuraavaksi turuttaret matkaavat keskiviikkona Lappeenrantaan Pesä-Ysien vieraaksi. Kotiottelut jatkuvat lauantaina 12.7 klo 13 Viinijärveä vastaan.

 

Marko Mäkinen/UrheiluTurku.Com


Takaisin edelliselle sivulle




Väliinjättösääntö laajenee pesäpallossa alkavalle kaudelle

Väliinjättösääntö laajenee pesäpallossa alkavalle kaudelle

Pesäpalloliiton johtokunnan elokuussa 2019 tekemällä päätöksellä lyöntivuoroja koskevat pelisäännöt uudistuvat alkavalle kaudelle Superpesiksessä ja Ykköspesiksessä.

Lue lisää
Pesäpalloliitto ohjeisti korona-ajan käytännöistä

Pesäpalloliitto ohjeisti korona-ajan käytännöistä

Kansallispelimme liki 100-vuotisen historian ajan pesäpallo-ottelu on aloitettu hutunkeitolla.

Lue lisää
Pesäpallon otteluohjelmat julki - naisten Superpesiksen kausi käyntiin kuumilla paikallisotteluilla

Pesäpallon otteluohjelmat julki - naisten Superpesiksen kausi käyntiin kuumilla paikallisotteluilla

Naisten Superpesiksessä palataan tositoimiin ensimmäisenä kotimaisena palloilusarjana koronaviruspandemian aiheuttaman poikkeustilan jälkeen. Avauskierroksella nähdään neljä huippuottelua perjantaina 12.6.

Lue lisää
Miesten Superpesis vauhtiin 2.7. alkaen - 14 joukkuetta tavoittelee Suomen mestaruutta

Miesten Superpesis vauhtiin 2.7. alkaen - 14 joukkuetta tavoittelee Suomen mestaruutta

Nyt se on varmaa. Kaikki 14 joukkuetta ovat mukana, kun miesten superpesiskausi käynnistyy 2. heinäkuuta. Panoksena on 97. Suomen mestaruus miesten pääsarjapesäpallon historiassa. Ainoastaan sotavuosina 1941 ja 1944 sarja on jäänyt pelaamatta.

Lue lisää
Naisten superpesiskausi käyntiin 12. kesäkuuta

Naisten superpesiskausi käyntiin 12. kesäkuuta

Pesäpallokausi 2020 on pääsemässä vahvasti vauhtiin kesäkuun toisella viikolla. Naisten Superpesiksessä otteluohjelmaan on merkitty ensimmäiset ottelut perjantaille 12. kesäkuuta.

Lue lisää
Superpesiksen runkosarjaa venytetään pidemmälle syksyyn

Superpesiksen runkosarjaa venytetään pidemmälle syksyyn

Superpesiksen sarjajärjestelmät uudistuvat. Kaksinkertaisen runkosarjan lisäotteluista, kuten paikalliskierroksista ja valintaotteluista, luovutaan. Tilalle tulevat ylempi ja alempi jatkosarja.

Lue lisää