Forsman torjui tasapelipisteet Interille

FC Inter saa kiittää Patrick Bantamoin punaisen kortin jälkeen maalille Hermanni Vuorisen ampumaa rangaistuspotkua torjumaan tullutta Oskari Forsmania tappiottoman putkensa jatkumisesta. Forsmanin vasemmasta alakulmasta torjuman pallon seurauksena Inter sai taisteltua ottelusta 1-1 tasapelin.

Itse ottelussa Inter ei yltänyt missään vaiheessa parhaimpaansa. Ensimmäisellä jaksolla peli vielä kulki ja joukkue meni ottelussa 0-1 johtoon, kun peliä oli käyty 26 minuuttia. Mika Ojala haistoi Hongan puolustuksen sekoilun ja pääsi oikealta laidalta läpi. Takaviistoon lähtenyt syöttö löysi maalille nousseen Mika Mäkitalon, jolla oli helppo työ viedä Inter johtoon.

Mäkitalon maalin lisäksi Ats Purjeella oli mahdollisuus lisätä Interin johtoa, mutta nosto täysin vapaassa paikassa vastassa olleen maalivahdin yli epäonnistui.

Hongalla ei ollut ottelun ensimmäisellä jaksolla supervaarallisia paikkoja tulla ottelussa tasoihin. Harvat tilanteet torjui punaisesta kortista huolimatta kelpo ottelun torjunut Bantamoi tyylikkäästi.

Ottelun toisen jakson alku näytti heti ensi minuuteista lähtien, mitä ottelusta olisi tulossa. Honka haki voimakkaasti hyökkäykseen satsaten tasoitusta ja Inter keskittyi vastahyökkäyksiin.

Honka olikin lähellä maalintekoa jo 47. minuutilla, kun Hannu Haarala pääsi Inter-kapteeni Henri Lehtosen virhearvioinnin seurauksena oikealta läpi. Tilanteessa pallo oli välillä menossa jo maaliin, mutta lopulta Bantamoi sai kauhottua sen Jos Hooiveldin avustuksella itselleen.

Haarala sai kerran pallon myös ylärimaan epäonnistuneen keskityksen seurauksena. Bantamoi oli kyllä tilanteessa hereillä ja olisi varmasti napannut pallon, mikäli se olisi maalia kohti tullut.

Interin puolustus kesti Hongan painostuksen lähes loppuun asti. Viisi minuuttia ennen peliajan päättymistä Hongan Vuorinen sai nostettua pallon Inter-maalin kattoon Bantamoin hyvän torjunnan jälkeen.

Inter läjhti maalin jälkeen hakemaan rohkeasti voittoa nostamalla voimaa hyökkäykseen. Tämä oli kuitenkin koitua joukkueen kohtaloksi, kun Honka pääsi pallon menetyksen jälkeen ylivoimahyökkäykseen.

3 vs 2 hyökkäys päättyi Jermu Gustafsson menetettyä tasapainonsa 3 vs 1 tilanteeseen. Tässä tilanteessa Bantamoi lähti rohkeasti haastamaan maalille rynnistänyttä Vuorista sillä seurauksella, että joutui kaatamaan hänet. Tilanteesta erotuomari Tero Nieminen nosti Bantamoille punaisen kortin.

Maalille tässä tilanteessa tullut 20-vuotias Oskari Forsman nousi lopulta turkulaisten sankariksi torjumalla varmasti Vuorisen rangaistuspotkun. Torjunnan myötä Interin tappioton putki venyi jo 11 ottelun mittaiseksi.

Dragtsma kiitteli Forsmania pisteestä

Päävalmentaja Job Dragtsma myönsikin ottelun jälkeen, että Inter oli tällä kertaa onnekas saadessaan ottelusta pisteen.

- Peli ei ollut meiltä yhtään sitä mitä olisin halunnut. Keskikenttä ei ollut niin hyvin kontrollissa kuin olisin halunnut, jonka seurauksena Honka pääsi varsinkin toisella jaksolla pyörittämään peliä. Lopussa olimme sitten onnekkaita, kun saimme Oskarin torjunnan ansiosta pisteen, myönsi Dragtsma.

Tasapeli tiesi Interin tappiottomien otteluiden sarjan jatkumista jo 11 ottelun mittaiseksi. Dragtsman mukaan joukkueen on turha ottaa paineita historiallisen putken mahdollisesta katkeamisesta.

- Tappioton putki sai jatkoa, mikä on tietysti hyvä asia. Toisaalta kahdesta häviöstä ja yhdestä voitosta saa enemmän pisteitä kuin kahdesta tasapelistä. Paineita meillä ei ensimmäisen tappion suhteen ole. Se tulee kun on tullakseen.

- Me pyrimme keskittymään jokaiseen peliin ja voittamaan sen. Meidät veikattiin ennen sarjan alkua sijoille 9-10, joten paineet ovat muilla joukkueilla, kuin meillä, jatkoi Dragtsma ottelun jälkeen.

Inter joutui muokkaamaan keskikenttää uuteen uskoon Dominic Chatton pelikiellon myötä. Dragtsman mukaan uudelleen järjestelty keskikenttä saa olla tyytyväinen pelaamiseensa.

- Tänään meillä oli poissaoloja, joiden takia osa pelaajista joutui pelaamaan hieman oudoilla pelipaikoilla. He suoriutuivat tehtävistään kuitenkin hyvin. Seuraavaan otteluun saamme jälleen pelikieltonsa kärsineen Dominicin mukaan, mikä helpottaa keskikenttämme pelaamista, totesi Dragtsma.

FC Interin tiedotteesta / UrheiluTurku.com

TPS solmi jatkosopimuksen nuoren oman kasvattinsa kanssa

Jalkapallon Ykkösliigassa pelaava Turun Palloseura on käyttänyt laitahyökkääjä Veeti Pohtion, 18, sopimuksessa olleen option.

FC Inter vapautti Jarkko Wissin päävalmentajan tehtävästä

FC Inter Turku Oy on vapauttanut Jarkko Wissin Interin liigajoukkueen päävalmentajan tehtävästä.

18-vuotias Joonas Kekarainen siirtyy Interiin

FC Inter on solminut 2+1-vuotisen pelaajasopimuksen 18-vuotiaan Joonas Kekaraisen kanssa. Oman ikäluokkansa maajoukkueen vakionimiin kuuluva keskikenttäpelaaja siirtyy Interiin Käpylän Pallosta.

Nuorten maajoukkuepuolustaja Eero Uusitalo jatkaa kasvattajaseurassaan

Jalkapallon Ykkösliigassa pelaava Turun Palloseura on tehnyt kauden 2024 kattavan sopimuksen keskuspuolustaja Eero Uusitalon, 18, kanssa. Uusitalo on TPS:n oma kasvatti, joka teki ensiesiintymisensä edustusjoukkueessa viime kaudella.

Interin organisaatio vahvistuu

FC Interin seuraorganisaatio vahvistuu kahdella uudella avainhenkilöllä. Seurassa aiemmin liigapelaajana sekä valmennuspäällikkönä työskennellyt Kalle Parviainen on nimetty seuran urheilujohtajaksi. Interin kehitysjohtajaksi on nimetty Tuomas Välimäki.

Hyökkääjälupaus Onni Helén solmi kaksivuotisen sopimuksen kasvattajaseuransa TPS:n kanssa

Turun Palloseura on solminut kaudet 2024 ja 2025 kattavan edustusjoukkuesopimuksen hyökkääjä Onni Helénin kanssa.