Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Trojansille vieraita Seinäjoelta

 
Trojansille vieraita Seinäjoelta


Edellisellä kierroksella levännyt Turku Trojans saa maanantaina vieraakseen sarjakakkosen Seinäjoki Crocodilesin, joka sekin vietti väliviikkoa pelattuaan viime kierroksen ottelunsa jo toukokuun puolella. Joukkueet ovat Vaahteraliigan historian aikana kohdanneet 29 kertaa ja voitot ovat Trojansille 15-14 pisteet 638-637. Viimeiset viisi kamppailua tosin ovat menneet suvereenisti Crocodilesille ja vieläpä selkeällä piste-erolla 136-26.

Kauden edellisessä kohtaamisessa Crocodiles oli parempi numeroin 19-7 Trojansin vielä sinnitellessä ilman amerikkalaista pelinrakentajaansa Jayson Davisia. Toisaalta Crocodileskin pelasi ilman Mike Boliota, joka kokoonpanoon palattuaan on tehnyt seitsemän maalia ja edennyt juosten 6,4 jaardin keskiarvolla yritystä kohden. Otteluhistoriasta on siis vaikea ammentaa totuuksia tulevaa kamppailua silmällä pitäen.

Tilastot sen sijaan kertovat, että molempien joukkueiden puolustukset ovat olleet tiiviitä. Crocodilesia vastaan on tehty vähiten pisteitä, keskimäärin 21,3 ja Trojans on tilastossa kolmantena keskiarvolla 25,8. Vertailun vuoksi todettakoon, että sarjakolmonen Roostersia vastaan on tehtailtu peräti 43,2 pistettä ottelua kohden.

Toisaalta kumpikaan maanantain taistelupareista ei ole osallistunut tämän kauden maalikarnevaaleihin, vaikka Crocodilesilla onkin tilastoissaan kummajaisena 50-48 voitto Jaguaareista. Crocodilesin pistekeskiarvo ottelua kohden on 30,3, mikä on yli 13 pistettä vähemmän kuin Roostersin maalitehtaalla.

Hyökkäyksen pistekeskiarvoja tarkasteltaessa paljastuu myös Trojansin suurin ongelma – tehottomuus hyökkäyspäässä. Puolustus on pystynyt pitämään joukkueen mukana yhtä lukuun ottamatta kaikissa peleissä, mutta 19,2 pisteen ottelukohtainen keskiarvo ei tuota omaan sarakkeeseen pisteitä riittävästi.  Saldona on vain yksi voitto ja koko joukko niukkoja tappioita. Viimeksi sarjajohtaja Butchers nipisti voiton turkulaisista yhden maalin erolla kamppailussa, jossa voittoa suorastaan tarjottiin Trojansille.

Maanantaina ottelun avain tulee olemaan Crocodilesin juoksupelin onnistumisessa. Seinäjoki on kuudessa pelaamassaan ottelussa onnistunut vain 43 kertaa heittopelissään. Se tekee vain noin seitsemän onnistunutta heittoa ottelua kohden. Sen sijaan juosten pallo on liikkunut kentällä vilkkaasti, 239 yrityksellä on edetty yhteensä 1069 jaardia, jolloin keskiarvoksi yritystä kohden saadaan erinomainen 4,5 jaardia.

Trojansin tulee siis voittaakseen onnistua Crocodilesin juoksuhyökkäyksen, etunenässä Mike Bolion, pysäyttämisessä ja pystyä siinä sivussa tekaisemaan muutaman maalin. Crocodilesille sitä vastoin riittää, että se pysyy omassa pistekeskiarvossaan. Odotettavissa kuitenkin on, että viime viikkojen kaltaista pistesambailua ei yläkentällä maanantaina nähdä.

Poissa
Trojans:
WR Viljo Niemeläinen
DL Kimmo Erola

Crocodiles:
QB Chris Brown
QB Atte Kniivilä
OL Jari Ylimäki
OL Sami Moilanen
DL Jussi Javanainen
DB Tuomas Leinonen

Trojansin tiedotteesta / UrheiluTurku.com


Takaisin edelliselle sivulle
Saksan mestari Tommi Pinta palaa Vaahteraliigaan

Saksan mestari Tommi Pinta palaa Vaahteraliigaan

Maajoukkuemies Tommi Pinta palaa Vaahteraliigaan. Edelliset kaksi kautta Saksassa pelannut sisempi laitahyökkääjä on tehnyt sopimuksen viime kauden hopeajoukkueen, turkulaisen Anders Trojansin kanssa.

Lue lisää
Noronen jatkaa SAJL:n johdossa

Noronen jatkaa SAJL:n johdossa

Suomen amerikkalaisen jalkapallon liiton liittokokous valitsi yksimielisesti puheenjohtaja Roope Norosen jatkamaan tehtävässään seuraavaksi kahdeksi vuodeksi.

Lue lisää
Vaahteraliiga Nelonen Prolla myös ensi kaudella

Vaahteraliiga Nelonen Prolla myös ensi kaudella

Amerikkalaisen jalkapallon kotimainen pääsarja Vaahteraliiga näkyy Nelonen Prolla myös kaudella 2015.

Lue lisää
Vaahteraliigan ykköstykki Crawford Trojansiin

Vaahteraliigan ykköstykki Crawford Trojansiin

Syksyn varmasti kovin siirtouutinen on viime kaudella Vaahteraliigassa eniten jaardeja ja pisteitä keränneen keskushyökkääjä Jocques Crawfordin siirtyminen Seinäjoki Crocodilesista Turkuun ja Trojansiin.

Lue lisää
Trojansin linjaan kokoa ja kokemusta

Trojansin linjaan kokoa ja kokemusta

Trojansin hyökkäyksen linja saa odotetun paluumuuttajan, kun Kamran Osman palaa kasvattajaseuraansa.

Lue lisää
Sami Toivonen vahvistamaan Trojansia

Sami Toivonen vahvistamaan Trojansia

Komearaaminen maajoukkuetukimies Sami Toivonen tekee kaudella 2014 paluun Trojansin pelipaitaan kahden vuoden tauon jälkeen.

Lue lisää