Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Trojans otti voiton Crocodilesista

 
Trojans otti voiton Crocodilesista


Trojans ilmoittautui maanantaina mukaan kisaan pudotuspelipaikoista ottamalla kotikentällään tärkeän voiton sarjakakkonen Seinäjoki Crocodilesista lukemin 32-20 (12-6). Ottelun hahmo oli kolme maalia viimeistellyt Johnell Wyatte.

Seinäjoki aloitti ottelun vahvasti etenemällä Janne Rautiaisen kopattua Crocodilesin uuden pelinrakentajan Jon Grantin pitkän heiton aivan Trojansin maalialueen tuntumassa. Trojansin puolustus oli kuitenkin teräsbetonia ja Crocodiles joutui yrittämään potkumaalia, joka sekin jäi haaveeksi aloitussyötön epäonnistuttua.

Crocodiles sai uuden tilaisuuden Trojansin rähmättyä pallon omalla hyökkäysvuorollaan. Uuden pelinrakentajan myötä Seinäjoki teki totaalisen täyskäännöksen pelivalinnoissaan ja laittoi palloa ilmaan oikein urakalla. Mike Bolio sieppasi Grantin heiton ja vei vierasjoukkueen 6-0 johtoon. Lisäpistepotkun blokkasi ilmasta tyylikkäästi Trojansin Sami Toivonen, joten johto jäi kuuteen pisteeseen.

Paljon parjattu Trojansin hyökkäys oli vahvistunut viime kaudelta tutulla laitahyökkääjällä Malaki Lesalla ja tällä kertaa mies on täydessä kunnossa. Lesa osoitti kykyjään heti ensimmäisellä neljänneksellä tasoittamalla pelin. Janne Stenbergin lisäpistepotku lipui vasemmalta ohi ja peli oli tasan 6-6.

Toisella neljänneksellä Trojansille tarjoutui mahdollisuus siirtyä johtoon, mutta tällä kertaa Crocodiles näytti, miksi sen puolustus on liigan ykkönen. Turkulaisten hyökkäys kilpistyi vihreään muuriin ja Trojanskin päätti yrittää potkumaalia. Potkupelit eivät maanantaina olleet aivan iskussa ja tälläkin kertaa pallo leijaili vasemman maalitolpan väärältä puolelta ohi.

Painopiste siirtyi tämän jälkeen vierasjoukkueelle, joka eteni toisella neljänneksellä kahdesti aivan turkulaisten maalialueen porteille, mutta kummallakin kerralla Trojansin väkevästi pelannut puolustus esti Crocodilesin aikeet. Neljänneksen lopulla Trojansin pelinrakentaja Jayson Davis imitoi Alberto Tombaa ja pujotteli noin 60 jaardia läpi koko Crocodilesin puolustuksen aina maalialueelle asti ja vei turkulaiset tauolle 12-6 johtoasemassa.

Kolmannella neljänneksellä melkein kaikilla pelipaikoilla pelannut Johnell Wyatte vei Trojansin lyhyellä juoksullaan maalilinjan tuntumasta 18-6 johtoon. Lisäpiste ei tälläkään kertaa osunut haarukkaan. Seuraavaksi oli Crocodilesin vastavierailun aika. Janne Rautiainen otti Jon Grantin pitkän troposfääriä leikanneen heiton Trojansin kulmapuolustajan takaa kiinni ja juoksi läpi tyhjän kentän maalialueelle. Ottelun ensimmäinen onnistunut potkupelikin nähtiin, kun Tomi Natrin lisäpistepotku osui keskelle haarukkaa. Tilanne 18-13.

Neljännes vaihtui ja viimeiset 12 minuuttia käynnistyi. Johnell Wyatte esitteli tällä kertaa laitahyökkääjän taitojaan ottamalla puolen kentän mittaisen passin Jayson Davisilta ja kasvattamalla turkulaisjohtoa taas kuudella pisteellä. Tällä kertaa potkupelit pantiin komeroon ja yritettiin kahta pistettä. Davisin nopea salamasyöttö löysikin maalialueelta Nicholas Madsenin ja numeroita veivattiin lukemiin 26-13.

Jos joku luuli, että peli olisi nyt ratkennut, hän oli väärässä. Crocodiles nousi nopeasti jaloilleen ja Jon Grantin lyhyet heitot viipaloivat Trojansin puolustusta luoden paikan Kenny Bellon kavennusmaalille. Natri onnistui taas lisäpistepotkussa ja turkulaisjohto kapeni taas seitsemällä pisteellä, tilanne nyt hiuksianostattavan jännittävästi 26-20.

Trojansin amerikkalaiset nostivat tasoaan entisestään ja kolmikko Malaki Lesa, Jayson Davis ja Johnell Wyatte lunastivat paikkansa joukkueessa erinomaisilla suorituksilla sekä hyökkäys että puolustuspäässä. Neljänneksen kääntyessä viimeiselle puoliskolleen Seikko Vennelä loi Trojansille erinomaisen tilaisuuden haalimalla pallon haltuunsa Crocodilesin kenttäpuoliskolla Seinäjoen pelaajan pudotettua Trojansin punttaaman pallon hyppysistään. Turkulaiset käyttivät tilaisuuden julmasti hyväkseen, kun Johnell Wyatte viimeisteli hattutemppunsa vieden Trojansin 32-20 johtoon. Tällä kertaa kahden pisteen lisäpistepeli ei onnistunut.

Crocodiles käynnisti vimmatun takaa-ajon, mutta Trojansin puolustus kesti rynnistyksen loppuun asti varmistaen turkulaisille kauden toisen voiton sekä hiuksenhienot mahdollisuudet pysyä mukana taistelussa pudotuspelipaikoista.

Ottelun parhaina palkittiin turkulaisille hyvin tuttu Crocodilesin konkari Jukka Satola sekä puolustuksessa tärkeitä pelejä tehnyt Trojansin Ilja Redin. Turkulaispuolustuksesta hyvinkin palkinnon arvoisia olivat myös vahvassa iskussa ollut Ilkka Koiranen sekä tiukoissa paikoissa loistanut Seikko Vennelä. Crocodilesin puolustuksen lukko oli Edmund Hillery 10+2 taklauksellaan.

Trojans eteni ottelussa yhteensä 489 jaardia, joista heittopeleillä 217 ja juosten 272. Crocodiles, joka tähän asti oli edennyt lähes yksinomaan juosten, siirtyi uuden pelinrakentajan myötä tyystin heittopeliin. Juosten jaardeja karttui vain 28, johon osasyynä oli Trojansin tiivis puolustus. Heittopeleillä matkaa taittui rutkasti enemmän, peräti 343.

Pelinrakentajien tilastoissa Jayson Davis heitti 21 kertaa ja onnistui 14 kertaa eli erinomaisella 66,7 prosentin tarkkuudella. Jon Grant linkosi pallon ilmaan huimat 46 kertaa ja onnistui löytämään oikeanväristä paitaa kantavan pelaajan 43,5 prosenttisesti eli 20 kertaa.

Eniten palloa kentällä liikutti Johnell Wyatte, joka heittopeleistä kokosi 121 jaardia ja juoksupeleillä kuljetti palloa 102 jaardia. Crocodilesin etenijäkuningas oli Mike Bolio 166 kokonaisjaardillaan. Malaki Lesa otti viisi koppia ja eteni niillä 96 jaardia ja teki yhden maalin.

Trojansin tiedotteesta / UrheiluTurku.com


Takaisin edelliselle sivulle




Saksan mestari Tommi Pinta palaa Vaahteraliigaan

Saksan mestari Tommi Pinta palaa Vaahteraliigaan

Maajoukkuemies Tommi Pinta palaa Vaahteraliigaan. Edelliset kaksi kautta Saksassa pelannut sisempi laitahyökkääjä on tehnyt sopimuksen viime kauden hopeajoukkueen, turkulaisen Anders Trojansin kanssa.

Lue lisää
Noronen jatkaa SAJL:n johdossa

Noronen jatkaa SAJL:n johdossa

Suomen amerikkalaisen jalkapallon liiton liittokokous valitsi yksimielisesti puheenjohtaja Roope Norosen jatkamaan tehtävässään seuraavaksi kahdeksi vuodeksi.

Lue lisää
Vaahteraliiga Nelonen Prolla myös ensi kaudella

Vaahteraliiga Nelonen Prolla myös ensi kaudella

Amerikkalaisen jalkapallon kotimainen pääsarja Vaahteraliiga näkyy Nelonen Prolla myös kaudella 2015.

Lue lisää
Vaahteraliigan ykköstykki Crawford Trojansiin

Vaahteraliigan ykköstykki Crawford Trojansiin

Syksyn varmasti kovin siirtouutinen on viime kaudella Vaahteraliigassa eniten jaardeja ja pisteitä keränneen keskushyökkääjä Jocques Crawfordin siirtyminen Seinäjoki Crocodilesista Turkuun ja Trojansiin.

Lue lisää
Trojansin linjaan kokoa ja kokemusta

Trojansin linjaan kokoa ja kokemusta

Trojansin hyökkäyksen linja saa odotetun paluumuuttajan, kun Kamran Osman palaa kasvattajaseuraansa.

Lue lisää
Sami Toivonen vahvistamaan Trojansia

Sami Toivonen vahvistamaan Trojansia

Komearaaminen maajoukkuetukimies Sami Toivonen tekee kaudella 2014 paluun Trojansin pelipaitaan kahden vuoden tauon jälkeen.

Lue lisää