Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Inter voitolla takaisin sarjakärkeen

 
Inter voitolla takaisin sarjakärkeen


Interin viiden tasapelin putki päättyi maanantai-iltana Pietarsaaressa, kun joukkue haki vetisen taistelun jälkeen 0-1 vierasvoiton FF Jarosta. Voitto nosti Interin jälleen Veikkausliigan kärkeen.

Sateisissa olosuhteissa pelattuun otteluun toi märän kentän lisäksi oman lisämausteensa lähes US Open-raffin mittaan kasvatettu nurmi, joka ei tehnyt ainakaan Interin peliä helpommaksi. Tasapuolisuuden nimissä raskas kenttä vaikeutti myös Jaron pelaamista.

Yhdessä asiassa Jaro-onnistui ottelussa erinomaisesti, nimittäin se sai hyvällä ja kurinalaisella puolustamisella vietyä Interin pelistä vauhdin pois. Tämän takia Inter joutui siirtelemään palloa varsinkin ensimmäisellä jaksolla omalla kenttäpuoliskolla, mikä aiheutti vihellyskonsertin yleisön keskuudessa.

Inter onnistui kuitenkin Jaron hyvästä puolustamisesta huolimatta luomaan jo ensimmäisellä jaksolla hyviä maalipaikkoja.

Paikat kohdistuivat tällä kertaa Severi Paajaselle, jonka ensimmäinen läpijuoksu päättyi huonoon haltuunottoon. Toisesta läpimurtokauttaan pelaava Paajanen sitten onnistui.

Ottelun 32. minuutilla hän nimittäin sohi pallon Mika Ojalan antamasta kulmasta yläriman kautta maaliin. Jarolaiset eivät heti sulattaneet maalia, sillä heidän mielestään palloa ei ylittänyt maaliviivaa.

Jaron maalia vartioinut ex-Inter Antti-Jussi Karnio myönsi pallon kuitenkin ylittäneen maaliviivan, joten ottelun jälkeen kovaa arvostelua osakseen saanut erotuomaristo teki tässä tilanteessa oikean ratkaisun.

Ottelun toisella jaksolla Jaro hallitsi pelitapahtumia luoden muutamia hyviä maalipaikkoja. Lähimpänä maalia oli kotijoukkueesta Jani Koivisto, joka pamautti pallon ylärimaan pelikellon näyttäessä 53. minuuttia.

Minuuttia myöhemmin Marco Matronen puskun siivosi maaliviivalta Jos Hooiveld.

Interin toisen jakson paikat tulivat vastaiskuista. Lähimpänä maalintekoa oli Ats Purje, jonka läpiajon ja kaukolaukauksen torjui upeasti AJ Karnio.

Ottelun lopussa Jaron Jussi Roikolla oli vielä mahdollisuus toistaa viime kauden temppunsa, eli tehdä maali erotuomarin myöntämällä lisäajalla. Nyt hän sijoitti pallon kuitenkin maalin sivussa maanneen Oskari Forsmanin syliin.

Inter saavutti ottelusta näin ollen tärkeän voiton, joka nosti joukkueen MyPa:n ohi Veikkausliigan ykköseksi. Tappiottomien otteluiden sarja venyi voiton myötä jo 16 ottelun mittaiseksi.

Dragtsma helpottui voitosta

Päävalmentaja Job Dragtsma oli ottelun jälkeen huojentunut kolmesta pisteestä, sillä ne eivät missään nimessä tulleet helpolla.

- Tiesimme jo tänne tullessamme, että tulossa on vaikea ottelu. Jaro teki pelaamisestamme vaikeaa ja lopulta olimme ehkä myös onnekkaita, että saimme ottelusta tärkeät kolme pistettä, sanoi Dragtsma ottelun jälkeen.

Jaron lisäksi Interin pelaamista vaikeutti Pietarsaaren keskuskentän nurmi , joka oli vesisateen ja ehkä Jaron toivomuksesta jätetty leikkaamatta. Raskas kenttä ei kuitenkaan noussut ottelun ratkaisuksi.

- Kenttä oli erittäin märkä ja nurmi liian pitkä, mikä vaikeutti ainakin meidän pelaamistamme. Joukkue taisteli kuitenkin hyvin ja saimme ottelusta tasapelien jälkeen myös itseluottamuksen kannalta tärkeän voiton, vaikka pelimme ei ollut missään nimessä sitä, mitä olin toivonut, totesi Dragtsma.

Vetisellä kentällä nähtiin läpi ottelun näyttäviä ja joskus heikosti ajoitettuja liukutaklauksia, joilla ei kuitenkaan yritetty vahingoittaa vastustajaa.

Erotuomari Tony Asumaa ei onnistunut ottelussa valmentajien mielestä hyvin, vaan jakoi kortteja ottelussa enemmän kuin olisi ollut tarpeen. Myös hänen epätasainen linjansa ihmetytti valmentajia ottelun jälkeen.

- Korttien perusteella olisi voinut kuvitella, että kentällä on sikailtu melkoisesti. Näin ei mielestäni ollut, sillä molemmat joukkueet kunnioittivat toisiaan ja taistelivat rehdisti. Tuomarin linja oli vaihteleva ja kortteja tuli ottelussa aivan liikaa, ihmetteli Dragtsma ottelun jälkeen samaa mieltä olleen Jaro-luotsi Mika Laurikaisen kanssa.

Interistä keltaista korttia ottelussa joutivat katsomaan Mika Mäkitalo, Diego Corpache, Jos Hooiveld ja Sami Sanevuori. Kortit olivat kaikille paitsi Corpachelle kolmannet tämän kauden otteluissa. Diegolla on tilillään vasta yksi varoitus.

FC Interin tiedotteesta / UrheiluTurku.com


Takaisin edelliselle sivulle
Tomi Ruuhikorpi nimitettiin TPS:n naisten uudeksi

Tomi Ruuhikorpi nimitettiin TPS:n naisten uudeksi

TPS:n naisten edustusjoukkueen uudeksi päävalmentajaksi on nimitetty Tomi Ruuhikorpi.

Lue lisää
Mikko Kuningas ja Niilo Mäenpää siirtyvät FC Interiin

Mikko Kuningas ja Niilo Mäenpää siirtyvät FC Interiin

FC Inter on solminut pelaajasopimukset Suomen alle 21-vuotiaiden maajoukkueen keskikenttäpelaajien Mikko Kuninkaan ja Niilo Mäenpään kanssa.

Lue lisää
Tero Mäntylä siirtyy Norjasta FC Interiin

Tero Mäntylä siirtyy Norjasta FC Interiin

FC Inter on solminut loppukauden mittaisen pelaajasopimuksen Tero Mäntylän kanssa.

Lue lisää
Santeri Hostikka kuukauden pelaajaksi

Santeri Hostikka kuukauden pelaajaksi

FC Lahden Santeri Hostikka on valittu Veikkausliigan heinäkuun pelaajaksi. Kuukauden valmentajaksi on valittu FC Lahden päävalmentaja Toni Korkeakunnas.

Lue lisää
Shefki Kuqi ei jatka Interin päävalmentajana

Shefki Kuqi ei jatka Interin päävalmentajana

FC Inter on tänään vapauttanut Shefki Kuqin seuran edustusjoukkueen valmentajan tehtävistä. Valmennusvastuun ottaa aiemmin apuvalmentajana toiminut Fabrizio Piccareta.

Lue lisää
Macoumba Kandji siirtyy FC Interiin

Macoumba Kandji siirtyy FC Interiin

Suomessa HJK:ta kahteen otteeseen edustanut hyökkääjä Macoumba Kandji siirtyy FC Interiin heinäkuun loppuun kestävällä sopimuksella, jossa on seuran optio loppukaudesta.

Lue lisää