Inter voitolla takaisin sarjakärkeen

Interin viiden tasapelin putki päättyi maanantai-iltana Pietarsaaressa, kun joukkue haki vetisen taistelun jälkeen 0-1 vierasvoiton FF Jarosta. Voitto nosti Interin jälleen Veikkausliigan kärkeen.

Sateisissa olosuhteissa pelattuun otteluun toi märän kentän lisäksi oman lisämausteensa lähes US Open-raffin mittaan kasvatettu nurmi, joka ei tehnyt ainakaan Interin peliä helpommaksi. Tasapuolisuuden nimissä raskas kenttä vaikeutti myös Jaron pelaamista.

Yhdessä asiassa Jaro-onnistui ottelussa erinomaisesti, nimittäin se sai hyvällä ja kurinalaisella puolustamisella vietyä Interin pelistä vauhdin pois. Tämän takia Inter joutui siirtelemään palloa varsinkin ensimmäisellä jaksolla omalla kenttäpuoliskolla, mikä aiheutti vihellyskonsertin yleisön keskuudessa.

Inter onnistui kuitenkin Jaron hyvästä puolustamisesta huolimatta luomaan jo ensimmäisellä jaksolla hyviä maalipaikkoja.

Paikat kohdistuivat tällä kertaa Severi Paajaselle, jonka ensimmäinen läpijuoksu päättyi huonoon haltuunottoon. Toisesta läpimurtokauttaan pelaava Paajanen sitten onnistui.

Ottelun 32. minuutilla hän nimittäin sohi pallon Mika Ojalan antamasta kulmasta yläriman kautta maaliin. Jarolaiset eivät heti sulattaneet maalia, sillä heidän mielestään palloa ei ylittänyt maaliviivaa.

Jaron maalia vartioinut ex-Inter Antti-Jussi Karnio myönsi pallon kuitenkin ylittäneen maaliviivan, joten ottelun jälkeen kovaa arvostelua osakseen saanut erotuomaristo teki tässä tilanteessa oikean ratkaisun.

Ottelun toisella jaksolla Jaro hallitsi pelitapahtumia luoden muutamia hyviä maalipaikkoja. Lähimpänä maalia oli kotijoukkueesta Jani Koivisto, joka pamautti pallon ylärimaan pelikellon näyttäessä 53. minuuttia.

Minuuttia myöhemmin Marco Matronen puskun siivosi maaliviivalta Jos Hooiveld.

Interin toisen jakson paikat tulivat vastaiskuista. Lähimpänä maalintekoa oli Ats Purje, jonka läpiajon ja kaukolaukauksen torjui upeasti AJ Karnio.

Ottelun lopussa Jaron Jussi Roikolla oli vielä mahdollisuus toistaa viime kauden temppunsa, eli tehdä maali erotuomarin myöntämällä lisäajalla. Nyt hän sijoitti pallon kuitenkin maalin sivussa maanneen Oskari Forsmanin syliin.

Inter saavutti ottelusta näin ollen tärkeän voiton, joka nosti joukkueen MyPa:n ohi Veikkausliigan ykköseksi. Tappiottomien otteluiden sarja venyi voiton myötä jo 16 ottelun mittaiseksi.

Dragtsma helpottui voitosta

Päävalmentaja Job Dragtsma oli ottelun jälkeen huojentunut kolmesta pisteestä, sillä ne eivät missään nimessä tulleet helpolla.

- Tiesimme jo tänne tullessamme, että tulossa on vaikea ottelu. Jaro teki pelaamisestamme vaikeaa ja lopulta olimme ehkä myös onnekkaita, että saimme ottelusta tärkeät kolme pistettä, sanoi Dragtsma ottelun jälkeen.

Jaron lisäksi Interin pelaamista vaikeutti Pietarsaaren keskuskentän nurmi , joka oli vesisateen ja ehkä Jaron toivomuksesta jätetty leikkaamatta. Raskas kenttä ei kuitenkaan noussut ottelun ratkaisuksi.

- Kenttä oli erittäin märkä ja nurmi liian pitkä, mikä vaikeutti ainakin meidän pelaamistamme. Joukkue taisteli kuitenkin hyvin ja saimme ottelusta tasapelien jälkeen myös itseluottamuksen kannalta tärkeän voiton, vaikka pelimme ei ollut missään nimessä sitä, mitä olin toivonut, totesi Dragtsma.

Vetisellä kentällä nähtiin läpi ottelun näyttäviä ja joskus heikosti ajoitettuja liukutaklauksia, joilla ei kuitenkaan yritetty vahingoittaa vastustajaa.

Erotuomari Tony Asumaa ei onnistunut ottelussa valmentajien mielestä hyvin, vaan jakoi kortteja ottelussa enemmän kuin olisi ollut tarpeen. Myös hänen epätasainen linjansa ihmetytti valmentajia ottelun jälkeen.

- Korttien perusteella olisi voinut kuvitella, että kentällä on sikailtu melkoisesti. Näin ei mielestäni ollut, sillä molemmat joukkueet kunnioittivat toisiaan ja taistelivat rehdisti. Tuomarin linja oli vaihteleva ja kortteja tuli ottelussa aivan liikaa, ihmetteli Dragtsma ottelun jälkeen samaa mieltä olleen Jaro-luotsi Mika Laurikaisen kanssa.

Interistä keltaista korttia ottelussa joutivat katsomaan Mika Mäkitalo, Diego Corpache, Jos Hooiveld ja Sami Sanevuori. Kortit olivat kaikille paitsi Corpachelle kolmannet tämän kauden otteluissa. Diegolla on tilillään vasta yksi varoitus.

FC Interin tiedotteesta / UrheiluTurku.com

TPS solmi jatkosopimuksen nuoren oman kasvattinsa kanssa

Jalkapallon Ykkösliigassa pelaava Turun Palloseura on käyttänyt laitahyökkääjä Veeti Pohtion, 18, sopimuksessa olleen option.

FC Inter vapautti Jarkko Wissin päävalmentajan tehtävästä

FC Inter Turku Oy on vapauttanut Jarkko Wissin Interin liigajoukkueen päävalmentajan tehtävästä.

18-vuotias Joonas Kekarainen siirtyy Interiin

FC Inter on solminut 2+1-vuotisen pelaajasopimuksen 18-vuotiaan Joonas Kekaraisen kanssa. Oman ikäluokkansa maajoukkueen vakionimiin kuuluva keskikenttäpelaaja siirtyy Interiin Käpylän Pallosta.

Nuorten maajoukkuepuolustaja Eero Uusitalo jatkaa kasvattajaseurassaan

Jalkapallon Ykkösliigassa pelaava Turun Palloseura on tehnyt kauden 2024 kattavan sopimuksen keskuspuolustaja Eero Uusitalon, 18, kanssa. Uusitalo on TPS:n oma kasvatti, joka teki ensiesiintymisensä edustusjoukkueessa viime kaudella.

Interin organisaatio vahvistuu

FC Interin seuraorganisaatio vahvistuu kahdella uudella avainhenkilöllä. Seurassa aiemmin liigapelaajana sekä valmennuspäällikkönä työskennellyt Kalle Parviainen on nimetty seuran urheilujohtajaksi. Interin kehitysjohtajaksi on nimetty Tuomas Välimäki.

Hyökkääjälupaus Onni Helén solmi kaksivuotisen sopimuksen kasvattajaseuransa TPS:n kanssa

Turun Palloseura on solminut kaudet 2024 ja 2025 kattavan edustusjoukkuesopimuksen hyökkääjä Onni Helénin kanssa.