Inter jälleen tasapeliin

FC Interin tappioton putki sai jatkoa maanantaina Veritas Stadionilla, kun joukkue tasasi pisteet MyPa:aa vastaan 1-1 tuloksella.

Ottelun ensimmäinen jakso mentiin täysin Interin merkeissä. MyPa oli olemattoman liikkeen takia kentällä vastaantulija. Ainoa miinus Interin pelissä oli maalin puuttuminen.

Lähimpänä maalia oli Mika Mäkitalo, kun hän pääsi ohjaamaan Sami Sanevuoren kovan vedon jälkeistä sylkypalloa. Interin harmiksi ohjaus suuntautui yli maalin.

Paikkansa oli myös pirteäsi pelanneella Sanevuorella, mutta Janne Korhonen teki tyhjäksi hänen maalintekoyritykset. Korhonen selvitti myös tyylikkäästi Ats Purjeen tulisen laukauksen.

Jäipä ottelun erotuomarilta puhaltamatta avausjaksolla Interille yksi rankkarikin, kun Sanevuori kaadettiin 16-alueen sisällä.

MyPa:n tilanteet ensimmäisellä jaksolla tulivat ainoastaan joistakin vastaiskuista, joihin he pääsivät yleensä Interin syöttövirheiden jälkeen.

Toisella jaksolla ottelu tasaantui. MyPa sai tukittua keskikenttää, mikä vaikeutti huomattavasti Interin syöttöpeli, jota joukkue pelasi tiiviisti miehitetyn keskustan kautta.

Ottelun maalit syntyivät onnekkaasti minuutin sisään 64. ja 65. minuutilla. Ensin maalinteossa onnistui Inter, kun maalivahti Korhonen nyrkkeili Mika Ojalan keskityksen Jos Hooiveldin pään kautta maaliin.

Inter ei ehtinyt juhlia maalia kauaa, sillä MyPa tasoitti Saku Puhakaisen toimesta jo seuraavasta hyökkäyksestä. Puhakainen pääsi puskemaan täysin vapaasti korkean keskityksen seurauksena pallon yli tilanteessa vähän nukahtaneen Oskari Forsmanin.

Forsman oli paikata pienen erheensä hyvällä avauksella muutamaa minuuttia myöhemmin. Purjeen veto kohti takakulmaa meni kuitenkin vähän ohi maalin.

Minuutti tämän tilanteen perään myös MyPa:lla oli hyvä paikka maalintekoon. Tuomas Kuparisen viuhuva kuti meni Interin onneksi kuitenkin vähän ohi Forsmanin vartioiman maalin.

Tasapelin myötä Interin tappiottomien otteluiden sarja kauden alusta lähtien venyi jo 12 ottelun mittaiseksi.

FC Interin päävalmentaja Job Dragtsma oli ottelun jälkeen melko tyytyväinen joukkueen saatua tasapelillä kauden 24. pisteen.

- Ehkä olimme onnekkaita, kun saimme lopulta ottelusta pisteen. Pelin lopussa ratkaisu saattaa joskus syntyä suuntaan tai toiseen. Nyt myös MyPa:lla oli pari vaarallista paikkaa ottelun lopussa, näki Dragtsma.

Inter oli ottelussa täysin omaa luokkaansa ottelun ensimmäisellä jaksolla, mutta se tärkein, eli maali jäi vain puuttumaan. Erityisesti Dragtsmaa jäi harmittamaan Mäkitalon hukattu maalipaikka.

- Pelimme kulki erittäin hyvin ensimmäisellä jaksolla. Kuitenkin se tärkein, eli maalit puuttuivat hyvistä paikoista huolimatta. Mäkitalon maalipaikasta olisi ollut helpompi tehdä maali kuin ohjata yli, manasi Drgatsma.

Ottelun toisella jaksolla MyPa heräsi taisteluun ja teki Interin pelistä vaikeamman. Dragtsman mukaan Interin olisi pitänyt käyttää toisella jaksolla laitoja enemmän hyväksi.

- Toisella jaksolla MyPa teki pelistämme vaikeampaa. Puskimme likaa keskeltä, eikä laitoja käytetty hyväksi avausjakson tapaan. Myös harhasyöttöjä tuli liikaa, summasi Dragtsma.

Katso ottelun kuvagalleria

FC Interin tiedotteesta / UrheiluTurku.com

TPS solmi jatkosopimuksen nuoren oman kasvattinsa kanssa

Jalkapallon Ykkösliigassa pelaava Turun Palloseura on käyttänyt laitahyökkääjä Veeti Pohtion, 18, sopimuksessa olleen option.

FC Inter vapautti Jarkko Wissin päävalmentajan tehtävästä

FC Inter Turku Oy on vapauttanut Jarkko Wissin Interin liigajoukkueen päävalmentajan tehtävästä.

18-vuotias Joonas Kekarainen siirtyy Interiin

FC Inter on solminut 2+1-vuotisen pelaajasopimuksen 18-vuotiaan Joonas Kekaraisen kanssa. Oman ikäluokkansa maajoukkueen vakionimiin kuuluva keskikenttäpelaaja siirtyy Interiin Käpylän Pallosta.

Nuorten maajoukkuepuolustaja Eero Uusitalo jatkaa kasvattajaseurassaan

Jalkapallon Ykkösliigassa pelaava Turun Palloseura on tehnyt kauden 2024 kattavan sopimuksen keskuspuolustaja Eero Uusitalon, 18, kanssa. Uusitalo on TPS:n oma kasvatti, joka teki ensiesiintymisensä edustusjoukkueessa viime kaudella.

Interin organisaatio vahvistuu

FC Interin seuraorganisaatio vahvistuu kahdella uudella avainhenkilöllä. Seurassa aiemmin liigapelaajana sekä valmennuspäällikkönä työskennellyt Kalle Parviainen on nimetty seuran urheilujohtajaksi. Interin kehitysjohtajaksi on nimetty Tuomas Välimäki.

Hyökkääjälupaus Onni Helén solmi kaksivuotisen sopimuksen kasvattajaseuransa TPS:n kanssa

Turun Palloseura on solminut kaudet 2024 ja 2025 kattavan edustusjoukkuesopimuksen hyökkääjä Onni Helénin kanssa.